Bieluch) 1/4 szklanki mleka skondensowanego niesłodzonego 3 łyżki erytrolu 0,5 łyżeczki płynnego ekstraktu ze stewii 2 listki żelatyny dodatkowo: konfitura bez cukru (u mnie z dzikiej róży), mrożone maliny Serek kremowy utrzeć z erytrolem i stewią aż do uzyskania gładkiej masy. Dodać mleko skondensowane i ubić tak, by uzyskać konsystencję lekkiej pianki. Dodawać po łyżce jogurt. Żelatynę namoczyć(...)chwilę, aż do lekkiego stężenia musu. Biszkopt posmarować cienką warstwą konfitury, wyłożyć tężejący mus i wstawić ciasto do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc). Przed podaniem udekorować malinami
FitKotLubicie makowce ???? Ja bardzo ;) I to szczególnie takie gdzie masy makowej jest o wiele więcej niż ciasta. I taki właśnie jest ten , który dziś Wam
Malinowa Kawiarenkaciasto marchewkowe z powidłami jest łatwe do przygotowania ciasto, każdy sobie s nim poradzi. Ostatnio przygotowywałam z tego przepisu na biszkopt z owocami oraz roladę biszkoptową z lodami i malinami, oraz ekspresową roladę z gruszkami i malinami. Przepis na Biszkopt z bitą śmietaną i pianką z galaretki Składniki na biszkopt marchewkowy na dużą blachę
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękremową owsiankę, której głównym atutem jest niezwykle aromatyczny, mocno wyczuwalny mus kokosowy. Sprawia, że owsianka wychodzi bajecznie smaczna i intensywnie kokosowa. Dodatkami są masło orzechowe, wiórki kokosowe i maliny (jak dobrze, że zamroziłam kilka torebek na przyszłe miesiące :D). Składniki: 50 g płatków owsianych bezglutenowych 250 ml napoju roślinnego 1 łyżka musu kokosowego (Look Food) 1 łyżeczka(...)błonnika owsianego (Look Food) 1 łyżeczki stewi (Look Food) dodatki - maliny, masło orzechowe, wiórki kokosowe Przygotowanie: Do rondelka przełóż płatki, stewię, błonnik i mus kokosowy. Całość zalej mlekiem. Gotuj do momentu powstania gęstej masy. Gotową przelej do miseczki i ułóż dodatki
Zdrowie na języku :Pdyni. No to lecę z przepisem ;) Kurcze, jak tak patrzę na te zdjęcia znowu mam ochotę na te placki :) Ps. Swoje placki podałam z kawałkiem plastra miodu akacjowego i malinami w syropie własnej roboty, nie potrafię wskazać, czy lepsze są z miodem czy malinami, bo obie wersje były pyszne! Składniki: 1/2 szklanki gęstego puree z dyni ( u mnie hokkaido
Blondynka Gotujeteż bardzo dobrze wyczuwalne podczas jedzenia. Czekoladowe groszki urozmaicają smak i nadają czekoladowej nuty. Batonik smakował mi bardzo. Nie był przesłodzony, nie pozostawiał dziwnego posmaku. Świetny! MALINY I JAGODY GOJI nerkowce * daktyle * błonnik z cykorii * surowe kakao (7%) * otręby z ryżu brązowego * słód ryżu brązowego * masło kakaowe(...)jagody goji (6%) * maliny (3%) * koncentrat soku winogronowego * skrobia ryżowa * sól morska * ekstrakt zielonej herbaty Kolejny wariant smakowy, który zbliżony jest do produktu dostępnego w polskich Rossmannach, jednak skład mówi co innego. Batonik pachnie kwaskowo-owocowo. Wyraźnie widać obecność owoców, których różowa barwa uwidacznia się w strukturze batonika. Batonik jest słodziutki
Zdrowie na języku :Ptemperatury pokojowej, a następnie do lodówki, odsłonięte przez kilka dni, aż do momentu gdzie można ciąć nożem. Pokroić na kwadraty ,obtoczyć w cukrze i proszku z malin( wysuszone maliny zmiksować ).Smacznego :)) ps.moje dziecko je to z serami pleśniowymi i mięsem
w mojej kuchniDynia i przyprawy korzenne świetnie ze sobą współgrają . A jak przyprawy korzenne to skojarzenie oczywiste z piernikiem . No to może warto pokombinować i zrobić
Malinowa Kawiarenkabaza do przygotowania różnych biszkoptowych wypieków, wykorzystuję go do przygotowywania ciasta z owocami i tort ów, z tego przepisu przygotowałam też biszkopt z owocami , roladę biszkoptową z lodami i malinami, oraz ekspresową roladę z gruszkami i malinami. Tym razem postanowiłam dodać do jednej części ciasta przed pieczeniem kakao i upiec dwukolorowy biszkopt, który urozmaicony kremem i mieszanką owoców jest bardzo
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięupieczeniu wykładamy na kratkę, przekrawamy i do zimnych nakładamy krem. składniki na krem: 250 g serka mascarpone 100 ml śmietany kremówki 4-5 łyżki cukru pudru 150 ml malin wykonanie: Mascarpone miksujemy. Maliny blendujemy, dodajemy do serka i miksujemy. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno, dodajemy do serka i miksujemy do połączenia się, na jednolitą masę
Domowy Smak JedzeniaHerbaciane placuszki z ciecierzycy podane z malinami, serkiem wiejskim i paluszkami w czekoladzie z zieloną herbatą Matcha Przepis... HERBACIANE PANCAKES Z CIECIERZYCY /przepis własny/ /1 porcja/ 150 g ugotowanej ciecierzycy 50 g mąki (u mnie z ekologiczna z pszenicy płaskurki, ale może być zwykła pszenna tortowa) 10 g mąki z ciecierzycy (można zastąpić dowolną mąką) 2 łyżki masła orzechowego(...)szczypta soli pół banana jajko 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia ok. 100-150 ml mocnego naparu z herbaty (u mnie Sencha Silver Hamasa) + maliny (dostałam w promocji z 8 zł na 1 zł! :)) + paluszki w czekoladzie z zieloną herbatą Matcha Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładką masę, która powinna być puszysta i gęstsza niż
Poranek na słodkoPodwójnie* czekoladowa owsianka z mieszanką ziaren z malinami Verival, bananem, prażonymi orzechami włoskimi i pestkami granatu PRZEPIS ----> * gotowana na czekoladowym mleku sojowym z paskiem mlecznej czekolady PODWÓJNIE CZEKOLADOWA OWSIANKA /przepis własny/ 55 g płatków owsianych (u mnie mocno chłonne) 10 g mieszanki ziaren z malinami 450 ml czekoladowego mleka czekoladowego (mniej, jeśli macie np. płatki górskie) szczypta soli
Poranek na słodkocałość nie jest przesłodzona. Za pomarańczowy zapach odpowiada olejek, który jest jednak mocno wyczuwalny. Całość smakuje dobrze. Ostatni to najciekawsze zestawienie smaków: borówek i nasion chia, ale także malin, sezamu i daktyli. Te ostatnie sprawiają, że batonik jest najsłodszy ze wszystkich, jednak słodycz ta pozostaje przyjemna. Borówki i maliny nadają z kolei cudownego zapachu. Podczas jedzenia można odnieść wrażenie
Poranek na słodkonasion chia około 150 ml mleka kokosowego Joya 150 g bio tofu naturalnego Joya szczypta soli 1/3 łyżeczki mielonej wanilii 2 płaskie łyżki cukru z kwiatu kokosa garść malin + płatki migdałów poziomki domowy dżem borówkowy Płatki i nasiona chia zalać gorącym mlekiem do ich poziomu. Odstawić na 10 minut do napęcznienia. Następnie wymieszać z cukrem, wanilią i solą. Tofu(...)zmiksować na gładką masę i połączyć z owsianką. Całość wymieszać z malinami. Przełożyć do słoiczka i wstawić na noc do lodówki. Rano udekorować poziomkami, dżemem i płatkami migdałów. Smacznego! ENGLISH VERSION VEGAN OVERNIGHT TOFU OATMEAL / 1 serving / 50 g oat flakes 10 g chia seeds 150 ml sugar-free coconut drink Joya 150 g bio tofu natural Joya pinch
Poranek na słodkoinne) 2 łyżki syropu klonowego kubeczek jogurtu sojowego malinowego łyżka mielonego siemienia lnianego mus truskawkowy wymieszany z łyżeczką bio proszku z moringi (The Essence of Africa) poziomki i maliny karmelizowane nerkowce dżem domowej roboty Płatki zalać gorącym napojem roślinnym 1 cm ponad ich poziom i wymieszać. Odstawić na 10 minut do napęcznienia. Jogurt zmiksować z syropem klonowym. Dodać siemię(...)lniane i ponownie zmiksować. Płatki ostudzić i połączyć z masą jogurtową. Dodać maliny i całość wymieszać. Przełożyć do słoiczka, wierzch udekorować musem, owocami, orzechami i dżemem. Włożyć na noc do lodówki. Rano wyjąć, ozdobić bazylią (lub miętą) i podawać. Smacznego! ENGLISH VERSION: VEGAN OVERNIGHT MILLET DESSERT 50 g millet flakes almond drink 2 tbsp maple syrup
Poranek na słodko