malinowe - 6058 przepisów (strona:270/404)

Bruschetta pomidorowa prosty przepis 203

wszystkie te składniki połączyć w jednej kanapce i zapiec, też jest bardzo smacznie. Dziś przedstawiam najprostszy sposób na pyszną i lekką przystawkę we włoskim klimacie. Składniki: 2 średnie pomidory malinowe ( nie za miękkie )  1 żółty pomidor ( chciałam żeby było bardziej kolorowo ) duża garść posiekanej świeżej bazylii 2-4 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę lub drobno posiekanego 1-2 łyżki

Jemy Pijemy
Ceviche z dorsza – bałtycka ryba i cytrusy 280

dorsza bałtyckiego 3 limonki 1 duża cytryna 1 czerwona pomarańcza 1 średnia czerwona cebula pół papryczki chili, bez nasion pół czerwonej słodkiej papryki pół ogórka wężowego 1 mały pomidor malinowy garść posiekanej kolendry 2-3 gałązki grubego szczypioru świeży grubo mielony pieprz

Karo in the Kitchen
Pierogi z zieloną soczewicą. Ulubione ciasto na pierogi 257

pierogów z mięsem, tak i do tych możecie wytopić również skwarki z boczku. Pierogi są lekko zapychające, więc świetnie pasuje do nich mocno wilgotna surówka – ja podałam je z malinowymi pomidorami z posiekaną bazylią, szalotką, grubym szczypiorem, łyżeczką octu balsamicznego i ketchupem z chili. I była dokładka! Z tej porcji ciasta i farszu wyszło mi 50 pierogów. SKŁADNIKI CIASTA

Karo in the Kitchen
Biały chłodnik z młodymi ziemniakami i wędzonym łososiem 231

maślanki lub kefiru 20-24 małych, młodych ziemniaków – po 5-6 na porcję 100g wędzonego łososia – po 25g na porcję 2 ogórki gruntowe lub 1 wężowy 1 duży pomidor malinowy albo dwa mniejsze 1 pęczek świeżego koperku 5-6 gałązek grubego szczypioru mały ząbek czosnku łyżeczka chrzanu ze słoika plastry cytryny , po jednym na porcję oliwa z oliwek, po łyżeczce

Karo in the Kitchen
Sałatka z grillowanych warzyw, z wędzoną makrelą i sosem z pomidora 256

lekkie jedzonko. SKŁADNIKI 1 średnia wędzona makrela garść młodego szpinaku lub rukoli 1 średni bakłażan 1 średnia cukinia ½ pęczka szparagów 3 średnie cebule czosnkowe (lub inne) duży pomidor malinowy sól pieprz zioła dalmatyńskie lub mieszanka ziół śródziemnomorskich /włoskich/ oliwa z oliwek, neutralna łyżka sosu Worchestershire klika liści bazylii

Karo in the Kitchen
Paella mixta – mój słoneczny hiszpański freestyle 413

opakowania paluszków krabowych 250g krewetek koktajlowych lub średnich 2-3 garści świeżego zielonego groszku (można zastąpić zieloną fasolką szparagową) 3 ząbki czosnku 2 średnie cebule 2 duże pomidory, najlepiej malinowe 1 i 2/3 szklanki ryżu arborio 4 łyżki oliwy sól pieprz 1 czubata łyżeczka papryki wędzonej ostrej 1 czubata łyżeczka papryki wędzonej słodkiej SKŁADNIKI BULIONU 1 ½ litra wody 1 ½ kostki

Karo in the Kitchen
Żeberka wieprzowe w coli – jeden przepis na trzy sposoby 307

łyżeczki papryki wędzonej 2 płaskie łyżeczki soli 1 łyżka miodu 1 łyżeczka mielonego kminku SKŁADNIKI, WERSJA II- dodatkowo 2 małe cebule 3-4 łodygi selera naciowego czerwona papryka duży malinowy pomidor

Karo in the Kitchen
Piramidki z niespodzianką , czyli obiad z resztek 186

jednocześnie piekła i dusiła zawartość. Pakunki wstawiamy na 35 minut do rozgrzanego już piekarnika. Przy odpakowywaniu uważajcie na twarz i palce, ze środka buchnie gorąca para. Zjedliśmy ze świeżym, malinowym pomidorem, małosolnymi ogórkami i szklanką kefiru. Prosto, szybko, pysznie i bez zadęcia. Możecie w takich pakunkach pomieszać ziemniaki z kawałkami np. brokułu i marchwi. A może gdzieś w Waszej lodówce

Karo in the Kitchen
Jogurt z domowym musli na śniadanie 141

Pyszne, zdrowe i bardzo sycące śniadanko, które ostatnio upodobał sobie mój mąż :) Składniki: 1 mały jogurt naturalny 2 łyżki soku malinowego 2 łyżki płatków owsianych 1 łyżka rodzynek 1 łyżka ziaren słonecznika 1 łyżka płatków migdałów 1 łyżeczka pestek dyni 1-2 łyżki otrębów pszennych 2 orzechy włoskie Sposób przygotowania: Rodzynki sparzyć we wrzątku. Pestki dyni i orzechy włoskie posiekać

Na Ciasteczkowych Papierach
Sok z owoców czarnego bzu 174

niego sok. No dobrze, w ubiegłym roku cały bez zjadły szpaki więc niestety nie robiłam, za to miałam jeszcze zapasy więc jakoś przetrwaliśmy zimę. Sok ten obok soku malinowego jest obowiązkowy w naszej spiżarce. Jest świetnym naturalnym lekiem na wszelkie choroby układu oddechowego. Podaję go dzieciom jak tylko zaczyna się jakaś infekcja. To takie najlepsze nasze domowe lekarstwo. 4 litry

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Placki pełnoziarniste 175

pełnoziarniste na jogurcie , podane z szybkim sosem owocowym. Prosto, szybko, smacznie. Taki comfort food. Piszę tu do was i oglądam film. placki pełnoziarniste na jogurcie naturalnym z sosem porzeczkowo-malinowym Przepis:   własny / 1 duża lub 2 małe porcje/ składniki: 1/3 szklanki mąki pełnoziarnistej (40-50 g)* 150 g jogurtu naturalnego gęstego jajko płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli

tost z dżemem
Paella 234

Składniki na 4 porcje: 250 g mrożonych krewetek 170 g ryżu średnioziarnistego  np.  calasparr a lub  arborio  750 ml bulionu warzywnego 1 duży pomidor (najlepiej malinowy)* 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżeczka wędzonej papryki słodkiej pół łyżczki papryki ostrej sól do smaku szczypta szafranu oliwa

Zawsze głodna!
NALEWKA MALINOWA 208

sokami, powidłami, ale pachnie też nalewkami. Zima jest długa, przeważnie zimna i dobrze jest mieć w zanadrzu taką rozgrzewajacą naleweczkę - oczywiście tylko dla dorosłych- dzieciom polecam  DOMOWY SOK MALINOWY   Składniki: 1,5 kg malin 70 dag cukru pól litra spirytusu  1 l czystej wódki Wykonanie: Maliny przebieramy, myjemy, wsypujemy do gąsiorka, zalewamy alkogolem. Szczelnie zamykamy

Z Majeczką w kuchni
Blogerzy zaatakowali Warszawę, czyli krótka relacja. 176

Bananowe naleśniki (z dodatkiem mleczka) ;  z malinową ricottą i mleczkiem kokosowym (wsiąkło) Zmienili mi ricottę w sklepie na jakąś inną.. i chyba muszę zacząć się zaopatrywać w nią w jakimś innym sklepie, bo poprzednia mi bardziej smakowała :( (ale ładnie dzisiaj bym się ze zdjęciami załatwiła >.< na szczęście w ostatniej chwili ogarnęłam, że coś jest

More food, love and dreams
Zupa warzywna na rosole 215

szparagową na połówki. Pozostałe warzywa również pokroiłem ( seler, pietruszkę, por ). Do rosołu dodałem najpierw buraki, marchewkę i pokrojone w dużą kostkę ziemniakami. Podgotowałem, następnie dodałem fasolę, przecier z pomidorów malinowych razem z przyprawami oraz łyżkę koncentratu pomidorowego. Śmietanę zahartowałem zupą. Wlałem do zupy. Całość doprawiłem do smaku solą i pieprzem, dodałem posiekany koperek. Zakwasiłem sokiem z cytryny. Gotowałem na wolnym

R'n'G Kitchen