ryżowy, ja dodałam w sumie 2 duże łyżki Wszystkie składniki zblenduj na idealnie gładką masę. Do przybrania ciasta: nie jest to konieczne ale ja dodatkowo posmarowałam ciasto domowym dżemem malinowym, nawet nie dżemem tylko malinami ze słoika. 1-2 grejpfruty 2-4 pomarańczy w zależności jak bardzo chcecie upstrzyć ciasto. Owoce obrać, podzielić na cząstki i pozbyć się wszystkich, absolutnie
greenscarfRagout z dziczyzną, czosnkiem niedźwiedzim i boczniakami poznałam podczas warsztatów Fit&Easy z Jaśkiem Kuroniem, o których pisałam Wam TUTAJ. Gotowałam w parze z Elwirą z bloga Malinowe pocałunki. I jak na pierwszy raz z dziczyzną (zarówno mój, jak i Elwiry) poszło nam całkiem nieźle. Ragout to nic innego jak gulasz, tylko dużo ładniej nazwany. W tym daniu wykorzystałyśmy
Pasja Smakuczęści wraz z pióropuszem :) Następnie kładziemy go na grillu najpierw od strony skórki. Grillujemy ok. 10-15 minut. Potem smarujemy każdą ćwiartkę owocu 2 łyżeczkami miodu (użyłam miodu malinowego) i przekładamy go miąższem do rusztu (po kilka minut z każdej strony). Tak upieczonego ananasa zdejmujemy z grilla. Odkrawamy górną, włóknistą i twardą część miąższu. Delikatnie przy pomocy noża oddzielamy skórę
MyCookBook.plcukier (7 łyżek)i sól. Roztrzepujemy najlepiej przy użyciu rózgi. Żółtka podgrzewamy na wolnym ogniu uważając, by się nie ścięły. Do ciepłej masy jajecznej dodajemy sok z cytryny, sok malinowy i połowę rabarbarowego musu. Dokładnie ze sobą mieszamy, dalej podgrzewając. Następnie dodajemy resztę rabarbaru i próbujemy, czy masa jest (dla nas) odpowiednio słodka. Krem podgrzewamy jeszcze chwilę, do momentu
MyCookBook.plpewno znacie takie ciasta jak bardzo popularna „Malinowa chmurka” lub jej odmiana, dopiero zdobywająca swoich wielbicieli – „Chmurka bananowa”. Idąc tym tropem postanowiłam zrobić własną wersję tego lekkiego i smacznego ciasta, a którą można przygotować przez cały rok. Kruchy spód z dodatkiem kakao, na nim galaretka pomarańczowa z sokiem i cząstkami pomarańczy, potem delikatna masa śmietanowa z mascarpone i aromatyczną skórką
MyCookBook.plwięc trzeba ja przerobić. Sposoby na pigwę są różne . Można zrobić nalewkę PRZEPIS TU lub TU . Można również zrobić mus z pigwy, jabłka z sokiem malinowym TU . Dzisiaj polecam pigwę z jabłkiem i z tego super dżem. SKŁADNIKI 1 kg. pigwy 1 kg. jabłek 20 dag cukru 1/2 szklanki wody WYKONANIE Pigwę płuczemy, obieramy
W kuchennym oknie Ewypieczenia opcjonalnie 1 łyżka kwaśnej śmietany Masa jogurtowa: 1200g jogurtu naturalnego typu greckiego 5 białek 3/4 szkl. cukru drobnego do wypieków (kryształu jw. można więcej) 2 budynie o smaku malinowym Dodatkowo: 1 słoik żurawiny (260g) Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę przesiewamy z proszkiem, dodajemy kawałki masła, cukier i żółtka. Całość siekamy nożem na kruszonkę następnie szybko zagniatamy ciasto. Jeśli zachodzi taka
Kolorowy PrzepisownikSezon na maliny w pełni już się zaczął, dlatego dziś proponuję pyszny sernik malinowy bez pieczenia. Składniki 150 gram herbatników petit beurre 50 g masła 70 ml wody 30g żelatyny 300 g śmietanki kremówki 30 %500 g sera twarogowego do serników 500 g. malin 200 g. cukru 200 g śmietany kremówki 30% łyżeczka cukru pudru świeże maliny do dekoracji Sposób
Darcia w kuchniSkładniki: 1 opakowanie budyń śmietankowy , 0,5 litra mleko 2 % , 1 opakowanie galaretka malinowa , 300 gram maliny Sposób wykonania: Budyń ugotować wg przepisu który jest podany na opakowaniu, gorący przelać do salaterek. Galaretkę przygotować wg przepisu podanego na opakowaniu, wystudzić. Na przestudzony budyń wyłożyć maliny, całość zalać zimną galaretka. Wstawić do lodówki, żeby galaretka stężała.Można udekorować bitą śmietaną
Darcia w kuchniMogą być z ciasta kruchego, francuskiego, drożdżowego. Moje ulubione - rogaliki drożdżowe z powidłami. Do swoich rogalików dodałam powidła wiśniowe - te chyba były najlepsze, dżem z cukinii - też dobry i malinowy. Przepis na 32 rogaliki: Składniki: 3 szklanki mąki 3 łyżki cukru 3 jajka 1 cukier waniliowy 1/2 kostki margaryny 50 g drożdży 1 szklanka śmietany 18 % powidła lub dżem
Darcia w kuchniJakiś czas temu, podczas mojej nieobecności syn robił naleśniki. Na każdego naleśnika położył łyżeczkę dżemu malinowego, całość polał miodem. Jak na pierwszy raz uważam, że super :) Składniki: 250 g mąki 3 jaja 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 2 łyżki stopionego masła pół łyżeczki cukru szczypta soli łyżeczka proszku do pieczenia Sposób wykonania: Żółtka oddzielić od białek, utrzeć
Darcia w kuchnipapryk możecie posypać startym, żółtym serem. Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego, np. z łopatki 1 szklanka wywaru warzywnego 1/4 szklanki surowego ryżu kilka papryk 1 mały pomidor malinowy 2 małe cebule ostra papryka sól, np. różowa pieprz, np. pikantny olej Papryki umyć, odciąć kapelusze i wydrążyć środki. Uważać, aby papryki nie przedziurawić. Cebulę obrać, drobno pokroić i przesmażyć
Ugotowaćulubiony wariant i koniecznie wypróbujcie :) Składniki : 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka mleka (może być roślinne) 1 łyżeczka miodu ulubione dodatki : czekolada orzechy owoce sok malinowy ja użyłam soku malina z miodem firmy Eterno (naprawdę pyszny) Przygotowane : Kaszę (surową) zblendować razem z mlekiem , dokładnie najlepiej kilkakrotnie, następnie przelać do garnka i gotować (cały czas mieszając
zdrowa vege kuchniadojrzałości jabłek. Energia (1 jabłko) Białko Tłuszcz Węglowodany Błonnik Z farszem bananowo-owsianym 222 kcal 2,5 g 5,7 g 44 g 5,7 g Z farszem malinowym 176 kcal
Powiedz dietom nietakie połączenie smaków? Składniki: 1 szklanka kaszy bulgur (użyłam bulgur z makaronem vermicelli, dostępne w Tesco) 1/2 wędzonej piersi z kurczaka 4 plastry ananasa 1 duży pomidor, najlepiej malinowy 1 duże awokado 2-3 łyżki octu winnego/jabłkowego 2 łyżki oliwy (użyłam cytrynowej) skórka starta z połowy cytryny skórka starta z połowy pomarańczy 2 łyżki soku pomarańczowego Kaszę ugotować
Czerwień i błękit