malinowe - 6058 przepisów (strona:272/404)

Pasztet z fasoli z pieczonymi pomidorami, paprykami i bakłażanem 98

Świątecznym stole, zagości taki właśnie pasztet? Składniki (na tzw. "keksówkę"): 250 gram białej fasoli "Piękny Jaś" z puszki lub suchej, wymoczonej przez noc i ugotowanej do miękkości 2 pomidory malinowe 3 papryki: zielona, czerwona i żółta 1 bakłażan 1 kwaśne jabłko 2 jajka 1 łyżeczka majeranku i oregano sól i pieprz garść solonych pistacji Warzywa i jabłko myjemy, kroimy

Mango Papaja
Torcik bezowy z bitą śmietaną. 98

pięknych nie należą.  Składniki; 5 białek szczypta soli 20 dag cukru kryształu (najdrobniejszy jaki mamy) Dodatkowo; mały kubek śmietany 30% cukier puder (wedle własnego uznania) konfitura  malinowa ( kilka łyżeczek ) Białka dokładnie oddzielić od żółtek, dodać odrobiną soli i ubijać aż piana będzie sztywna. Następnie partiami dodawać cukier i nadal ciągle ubijać. Ubijamy do czasu aż cukier cały

Radość kipiąca uśmiechem.
Owocowy koktajl z kaszy jaglanej 111

SKŁADNIKI: 100 g kaszy jaglanej (ugotować, wtedy będzie to większa waga) 150 g tryskawek 200 g świeżego ananasa 1 kiwi garść kostek lodu 1 łyżka miodu malinowego 200-300 ml mleka PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj 1 min/ obr. 4 do 8 :), aż do uzyskania gładkiej konsystencji możliwej do wypicia zwłaszcza przez rurkę :) Spożywaj na świeżo

ClauditteMissCooking
Dorada po śródziemnomorsku – soczysta, lekko pikantna, pieczona na warzywach 224

podniebieniu. Obiecuję Wam – jeśli raz spróbujecie, będziecie do tego przepisu często wracać. SKŁADNIKI 2 średniej wielkości dorady, świeże lub mrożone, wypatroszone 600g ziemniaków (waga po obraniu) 3 pomidory drobne, malinowe, ok.300-350g 6 cieniutkich i długich plasterków wędzonego boczku 2-3 szalotki, około 100g 2 duże ząbki czosnku 1 łyżka kaparów z zalewy ½ pęczka pietruszki 2 gałązki grubego szczypioru

Karo in the Kitchen
DOMOWY PRZECIER POMIDOROWY 174

Poza tym taki domowy przecier wykorzystuję z powodzeniem również do sosu pomidorowego, bo cokolwiek przyrządzimy z jego dodatkiem -  kulinarny sukces murowany! Potrzebujemy:   pomidorów ( najlepiej odmiany lima lub malinowe) trochę soli trochę cukru szczyptę pieprzu Ilość dodatków uzależniona jest od posiadanej przez nas ilości pomidorów. Przygotowanie:  Pomidory blanszujemy. Zdejmujemy skórkę, kroimy na mniejsze kawałki, usuwamy gniazda nasienne. wkładamy

Walijskie Pichcenie
Diabelski sos 154

SKŁADNIKI: 300 g papryczek chilli 3 pomidory malinowe 1 puszka pomidorów 3 ząbki czosnku 1 cebula czerwona 1/4 szklanki oleju 1/3 szklanki octu 4 łyżki cukru trzcinowego sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Do naczynia thermomixa włożyć obraną cebulę (przeciąć na ćwiartki), czosnek, pomidory (na ćwiartki) i papryczki pozbawione pestek (papryczki mam działkowe nasze polskie). Dodać pozostałe składniki. Zamknąć naczynie

ClauditteMissCooking
Ciasto z malinami i galaretką 133

ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki wody Masa śmietanowa: 0,5 litra śmietany 30 % 4 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy Dodatkowo: 2 galaretki malinowe maliny Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier a następnie po jednym żółtku. Na końcu dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy. Przekładamy do dużej blaszki

Bajeczna Kuchnia
Sok z malin na zimę 119

Zawsze robię bardzo duży zapas soku malinowego na zimę, jest doskonałym dodatkiem do herbaty. Jest bardzo dobry na przeziębienie,działa rozgrzewająco.Idealny na jesienno-zimowe dni. Składniki: 3 kilogramy malin 3 kilogramy cukru Sposób przygotowania: Maliny nie myjąc przekładamy do dużego słoika, przesypując je cukrem, warstwa malin, warstwa cukru itd. do wykończenia cukru i malin. Słoiki przykrywamy gazą, odstawiamy

Bajeczna Kuchnia
Cytrusowe ciasto avocadowe 135

ryżowy, ja dodałam w sumie 2 duże łyżki Wszystkie składniki zblenduj na idealnie gładką masę. Do przybrania ciasta: nie jest to konieczne ale ja dodatkowo posmarowałam ciasto domowym dżemem malinowym, nawet nie dżemem tylko malinami ze słoika. 1-2 grejpfruty 2-4 pomarańczy w zależności jak bardzo chcecie upstrzyć ciasto. Owoce obrać, podzielić na cząstki i pozbyć się wszystkich, absolutnie

greenscarf
Ragout z dziczyzną, czosnkiem niedźwiedzim i boczniakami 166

Ragout z dziczyzną, czosnkiem niedźwiedzim i boczniakami poznałam podczas warsztatów Fit&Easy z Jaśkiem Kuroniem, o których pisałam Wam TUTAJ. Gotowałam w parze z Elwirą z bloga Malinowe pocałunki. I jak na pierwszy raz z dziczyzną (zarówno mój, jak i Elwiry) poszło nam całkiem nieźle. Ragout to nic innego jak gulasz, tylko dużo ładniej nazwany. W tym daniu wykorzystałyśmy

Pasja Smaku
Ananas z grilla w miodowej glazurze 146

części wraz z pióropuszem :) Następnie kładziemy go na grillu najpierw od strony skórki. Grillujemy ok. 10-15 minut. Potem smarujemy każdą ćwiartkę owocu 2 łyżeczkami miodu (użyłam miodu malinowego) i przekładamy go miąższem do rusztu (po kilka minut z każdej strony). Tak upieczonego ananasa zdejmujemy z grilla. Odkrawamy górną, włóknistą i twardą część miąższu. Delikatnie przy pomocy noża oddzielamy skórę

MyCookBook.pl
Tort bezowy z rabarbarowym curdem, bitą śmietaną i malinami 153

cukier (7 łyżek)i sól. Roztrzepujemy najlepiej przy użyciu rózgi. Żółtka podgrzewamy na wolnym ogniu uważając, by się nie ścięły. Do ciepłej masy jajecznej dodajemy sok z cytryny, sok malinowy i połowę rabarbarowego musu. Dokładnie ze sobą mieszamy, dalej podgrzewając. Następnie dodajemy resztę rabarbaru i próbujemy, czy masa jest (dla nas) odpowiednio słodka. Krem podgrzewamy jeszcze chwilę, do momentu

MyCookBook.pl
Pomarańczowa chmurka 318

pewno znacie takie ciasta jak bardzo popularna „Malinowa chmurka” lub jej odmiana, dopiero zdobywająca swoich wielbicieli – „Chmurka bananowa”. Idąc tym tropem postanowiłam zrobić własną wersję tego lekkiego i smacznego ciasta, a którą można przygotować przez cały rok. Kruchy spód z dodatkiem kakao, na nim galaretka pomarańczowa z sokiem i cząstkami pomarańczy, potem delikatna masa śmietanowa z mascarpone i aromatyczną skórką

MyCookBook.pl
Dżem pigwowo-jabłkowy 163

więc trzeba ja przerobić. Sposoby na pigwę są różne . Można zrobić nalewkę  PRZEPIS TU   lub TU  . Można również zrobić mus z pigwy, jabłka z sokiem malinowym  TU . Dzisiaj polecam pigwę z jabłkiem i z tego super dżem.   SKŁADNIKI 1 kg. pigwy 1 kg. jabłek 20 dag cukru 1/2 szklanki wody WYKONANIE Pigwę płuczemy, obieramy

W kuchennym oknie Ewy
Styropian z żurawiną, czyli "sernik" na jogurtach greckich 171

pieczenia opcjonalnie 1 łyżka kwaśnej śmietany Masa jogurtowa: 1200g jogurtu naturalnego typu greckiego 5 białek 3/4 szkl. cukru drobnego do wypieków (kryształu jw. można więcej) 2 budynie o smaku malinowym Dodatkowo: 1 słoik żurawiny (260g) Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę przesiewamy z proszkiem, dodajemy kawałki masła, cukier i żółtka. Całość siekamy nożem na kruszonkę następnie szybko zagniatamy ciasto. Jeśli zachodzi taka

Kolorowy Przepisownik

Proponowane wyszukiwania