malinowe - 6058 przepisów (strona:263/404)

babeczki czekoladowe z malinami 153

piec około 20 minut.  Z malin odłożyć sześć sztuk do dekoracji. Resztę zasypać cukrem i zagotować. Przetrzeć przez sitko i wystudzić. Mascarpone utrzeć z przecierem malinowym. Kremem napełnić szprycę i wyciskać na wstudzone babeczki. Udekorować malinami i czekoladą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
melba malinowa 176

masę serową: 1 litr mleka 1/2 litra gęstej kwaśnej śmietany 18% 4 jajka 1 szklanka cukru pudru 200 g masła dodatkowo: 1,5 szklanki malin 1 opakowanie galaretki malinowej 3 łyżki drobnego kokosu Białka zacząć ubijać, kiedy piana będzie sztywna powoli dosypywać cukier. Następnie dodawać po jednym żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać do masy jajecznej. Delikatnie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ciasto "słodkie moro" 292

masy truskawkowej rozpuścić w 1 szklance wody. Galaretki fioletowe także rozpuścić w szklance wody. Galaretkę cytrynową rozpuścić w 3/4 szklanki wody.  Przygotować masę truskawkową: serek zmiksować z musem malinowym. Kremówkę ubić na sztywno i połączyć z masą serkową. Na końcu dodać wystudzoną galaretkę truskawkową. Odstawić.  Tak samo przygotować masę jagodową. Przygotować piankę: kremówkę ubić i zmiksować z galaretką

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
wafel przekładany galaretkową masą 227

zrobić w dowolnych kolorach, wystarczy tylko zamienić kolory galaretek. Małe rączki same po nie sięgają, dorośli zresztą też. Składniki: 5 dużych kwadratowych wafli na masę różową:  2 galaretki malinowe 150 g masła 3/4 szklanki cukru 1 szklanka gęstej śmietany 18% na masę żółtą: 2 galaretki cytrynowe 150 g masła 3/4 szklanki cukru 1 szklanka gęstej śmietany 18% W osobnych

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Biszkoptowy torcik z serem ricotta i galaretką z owocami . 232

Zapraszam :) Składniki na biszkopt : 3 jajka  1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka cieplej wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 galaretki malinowe 1oo ml syropu z malin  Ogródek Dziadunia 700 ml przegotowanej wody  1 banan , 250 g borówki , 2 mandarynki, 2 gruszki z syropu , 1 brzoskwinia z syropu  Masa

Sama słodycz i szczypta chili
WANILIOWY SERNIK NA ZIMNO Z WIŚNIAMI I GALARETKĄ Z MANGO 197

dworze zanim stężeje na czas polałam sernik tylko odrobiną galaretki z mango. Chciałam mniej więcej przedstawić wam, jak ciasto wyglądało. Sernik powstał na kanwie mojego ulubionego sernika kokosowo-malinowego . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ

Przepisy Aleksandry
Krem gryczany 202

Krem gryczany na wtorek. Wróciłam i mam nadzieję, że już nie będę musiała się żegnać. Krem gryczany z sosem malinowym i mleczkiem kokosowym  Przepis: własny / 1 porcja / 50 g kaszy gryczanej niepalonej woda 100 ml mleka łyżka miodu lub coś innego do posłodzenia opcjonalnie: ziarenka z laski wanilii / (dodałam)  aromat/ ekstrakt waniliowy  przyprawa korzenna Kaszę gryczaną wieczorem

tost z dżemem
Francuskie ciastka z malinami, budyniem i bezą 263

ciasto francuskie 1 op maliny ok 1 szkl budyń malinowy cukier 0,5 l mleka 2 białka pół szl cukru pudru 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej Ciasto rozwinąć, pokroić na kwadraty o boku ok 6,5 cm. Posmarować delikatnie białkiem i paseczkami z ciasta (można kroić pocięte juz kwadraty) obłożyć brzegi wszystkich ciastek. Upiec w temp 200 st przez

Gotowanie jest łatwe
Serniczek red & blue z owocami 170

masy zanim zastygnie wetknąć 6-7 truskawek, wstawić do lodówki. Maliny, szklankę mleka, 4 łyżki cukru zmiksować w kubku blendera , żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody. Dodać do malinowej masy i przelać do formy, wyrównać i wstawić do lodówki. Po wyjęciu z formy udekorować truskawkami. Opublikowany

Gotowanie jest łatwe
Artykuł w CDC 210

Tarta malinowa Pierogi z kaszą i serem Pierogi z bobem i kiełbasą

Gotowanie jest łatwe
Grzaniec z wina z sokiem malinowym 194

być doprowadzone do wrzątku. Idealną temperaturą dla takich alkoholi to ok 80 stopni Celsujsza. Składniki : butelka wina czerwonego półsłodkiego duża pomarańcza laska cynamonu 2 łyżki miodu 3 łyżki soku malinowego 2 łyżeczki cukru waniliowego szczypta imbiru 6 -8 ziaren goździków anyż Przygotowanie: Pomarańczę kroimy na plastry. Zostawiamy sobie 1-2 do udekorowania. do garnuszka wlewamy wino, dodajemy sok, miód, pomarańczę

ChilliJemy
Zapiekanka makaronowo-dyniowa 206

kukurydzianych świderków) puszka filetów z tunczyka szklanka puree z dyni dymka ze szczypiorkiem 1/4 łyżeczki wędzonej, słodkiej papryki sól i pieprz do smaku   żółta cukinia 2 soczyste pomidory malinowe dymka ze szczypiorkiem łyżka oleju rzepakowego 60 g startego parmezanu Makaron gotujemy al dente. Cukinię kroimy w kosteczkę, dymkę ze szczypiorkiem siekamy. Podsmażamy na łyżce oleju a gdy cukinia zmięknie

Mienta blog
Drożdżowe rogaliki bez jajek i wyrastania 197

przygotowanie czegoś słodkiego. 4,5 szklanki mąki pszennej 250 g margaryny 360 g śmietany 18% 100 g świeżych drożdży 2 łyżki cukru 250 g nadzienia toffi 250 g nadzienia malinowego 250 g marmolady różanej Drożdże ucieramy z cukrem i 2 łyżkami śmietany. Dodajemy mąkę, posiekaną margarynę i resztę śmietany. Wszystko zagniatamy na gładką jednolitą masę. Gdy ciasto wydaje się

VioletoweKucharzenie
Szarlotka sypana (kukurydziana) 160

wysypuję resztę suchych składników i całość przykrywam równomiernie resztą masła. Ciasto piekę w piekarniku nagrzanym do 165 stopni przez 1 godzinę. Po upieczeniu studzę. Podaję z lodami lub sosem malinowym. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja