topping stanowią borówki oraz migdały Smacznego! WARTOŚCI ODŻYWCZE pudding chia z 1/2 gotowanego buraka bez owoców 210kcal 10,8B/9,2T/24W PUDDING CHIA orzechowy - PUDDING CHIA: KLIK PUDDING CHIA malinowy - PUDDING CHIA: KLIK Jeśli macie ochotę na inny fit deser, zajrzyjcie do posta: 5 razy FIT DESERY: KLIK Zachęcam do obserwowania mojego profilu
Tetiisheriświeżych drożdży 3/4 szklanki letniej wody Dodatkowo: 8 łyżek sosu barbecue 2 łyżeczki suszonych pomidorów z bazylią 250 g żółtego twardego sera 1 czerwona papryka 2 pomidory malinowe 1 cebula dymka Szczypiorek 8 pieczarek 8 plastrów chudej wędliny 1 duża kula mozzarelli Do misy miksera wsypujemy mąkę, sól, cukier. Wlewamy olej i rozpuszczone w letniej wodzie drożdże. Wszystko wyrabiamy
VioletoweKucharzeniekosteczkę mały pęczek botwinki (łodygi i liście) szczypta soli i pieprzu łyżeczka posiekanej natki pietruszki olej rzepakowy lub kokosowy do natłuszczenia patelni mały jogurt naturalny dojrzały pomidor malinowy sól i pieprz do smaku Jajka roztrzepujemy z maślanką. Dodajemy suche składniki i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Botwinkę myjemy, drobno kroimy i wraz z fetą dodajemy do ciasta. Delikatnie
Mienta blogZamiast garnka żeliwnego wyśmienicie sprawdzi się tu naczynie żaroodporne z pokrywką Malinowo w kuchni bardzo mnie tu skusiło do wypiekania, ogłaszając poniższą recepturę jako Najprostszy przepis na chleb!!! czyli: 10 minut roboty i godzina czekania pod piecem... a w efekcie otrzymujemy chlebek z chrupiącą skórką i mięciutkim środkiem, MNIAM!!! Nie mogłam się oprzeć, aby nie wypróbować :) Tak jak autorka przepisu
Grunt to przepis!Taką sałatkę znają wszyscy :) Warto się na nią skusić, teraz pomidory smakują już pomidorami a nie tekturą, jak w zimie. Wybrałam pomidory malinowe, bo takie najbardziej lubię :) Sałatka pięknie wygląda, smakuje obłędnie i myślę, że doskonale będzie pasować do dań z grilla. Zapowiada się piękny weekend, także korzystajcie! :) Składniki: pomidory mozzarella sos koperkowo-ziołowy Pomidora kroimy na plasterki
Czerwona PorzeczkaChyba nie ma pyszniejszej zupy niż pomidorówka ze świeżych, soczystych malinowych pomidorów ... Co prawda najsmaczniejsze są one w pełni pomidorowego sezonu, ale to było dla mnie zbyt długo, aby czekać ;-) Musiałam ją mieć już. Teraz. Naturalną słodycz zupy przełamałam odrobiną świeżej bazylii i czosnku ... Taką zupę podaję zazwyczaj albo z brązowym ryżem, albo z makaronem
Walijskie Pichceniemnie zwykle mozarella, szynka sarreno i sałata z pomidorem) lub naleśniki budyniowe robione na bazie mleka/wody z budyniem bez cukru – i ponownie dzięki budyniowi mamy naleśniki czekoladowe, bananowe, malinowe, truskawkowe i inne. Naleśniki zazwyczaj pojawia się u mnie w weekend :) Zajadamy wtedy wszyscy. PUDDING CHIA Rewelacyjny, bo bardzo sycący. Na bazie mleka lub z jogurtem i nasionami chia plus ulubione
Tetiisheriszklanki mleka np. kokosowego 2 łyżki nasion chia Nasiona dodajemy do mleka, mieszamy i wstawiamy do lodówki na całą noc. Na drugi dzień pudding chia jest gotowy. Malinowa warstwa Garść mrożonych malin 2 łyżki jogurtu naturalnego Mrożone maliny blendujemy z jogurtem. Do puddingu dodałam 2 łyżki kremu z awokado ( PRZEPIS - KLIK ) Zachęcam do obserwowania mojego profilu
Tetiisheripiekarnika w foremce (ja mam taką małą z Pepco) 180 stopni, 20 minut. Krem: 100 ml mleka kokosowego z kartonu 1 łyżka wiórków kokosowych 2-3 łyżki budyniu malinowego 2/3 mleka gotujemy i dodajemy wiórki kokosowe. Jednocześnie mieszamy pozostałą część mleka z budyniem i dolewamy do gotującego się mleka, mieszając. Ciacho po wyjęciu z piekarnika kroimy i uzupełniamy
Tetiisheriblog: Smakołyki Angeli, Angela's Delicacies, Le Prelibatezze di Angela Śmietanowiec na majówkę i "To będzie mój dom" autorka: Badylarka; blog: Weekendy w domu i ogrodzie BIAŁO-CZERWONY KREM MALINOWO-JOGURTOWY autorka: angelinab520; blog: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska DESER BIAŁO-CZERWONY autorka: Agnieszka G.; blog: Zeberkowe kucharzenie
Weekendy w domu i ogrodzieidealnego dla mnie. Wystarczy zrobić masę i całość zostawić w lodówce na kilka godzin by rozkoszować się owocowym ciastem do kawy. Polecam! Składniki : * opakowanie herbatników * 200g malin * 2 galaretki malinowe * 300ml śmietany kremówki * łyżka cukru pudru * pół tabliczki mlecznej czekolady Przygotowanie : Blaszkę wyłożyć herbatnikami. Maliny rozgnieść razem z cukrem pudrem. Galaretki rozpuścić w szklance wrzątku i wystudzić. Kremówkę ubić
Magiczne Życie Martyrogalików) 200 - 250 g bardzo miękkiego masła do smarowania [wg mnie za dużo] mleko skondensowane do smarowania [ u mnie zwykłe mleko] Nutella lub podobny krem do nadziewania [ dżem malinowy] Do mleka wkruszyć drożdże i dodać 1 łyżkę cukru. Wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Jajko, żółtko, mleko zsiadłe, sól, resztę cukru wymieszać na jednolitą masę i dodać
Moje domowe kucharzenietekst na temat WODY KOKOSOWEJ Przepis na koktajl jest bardzo prosty i szybki do wykonania na jego podstawie zrobiłyśmy jeszcze inne smakowe koktajle z miętą i z likierem czekoladowo malinowym. Pewnie wkrótce wrzucę kolejne przepisy. Na początek zrobiłyśmy koktajl z bananem, ponieważ banan jest dla nas szczególny zawiera dużo magnezu, a my z mamą jesteśmy lekko odmagnezowane. ;) To coś
Lili w kuchniUratowały kolację w czwartkowy wieczór. Szybkie w wykonaniu placuszki, delikatne i puszyste. Idealnie pasował do nich dżem malinowo rabarbarowy, który robiliśmy na poniedziałkowych warsztatach KUKBUKa z Dr. Oetkerem (o nich już niebawem!!!). Pomysł na placki zaczerpnęłam z "Mamuszki", dokonałam jednak kilku modyfikac ji. Szybkie racuchy jogurtowe 100 ml jogurtu greckiego 100 ml mleka 1 roztrzepane jajko 100 g mąki pszennej
Dzieje kuchennej WiewiórySkładniki: paczka świeżego szpinaku 1 marchewka 2 małe ogórki garść żurawiny 2 pomidory ja użyłam malinowego i pomarańczowego Przygotowanie Umyty i osuszony szpinak przełożyć do miski. Pomidory , ogórki pokroić w kosteczkę. Marchewkę zetrzeć na tarce dodać do reszty. Na wierzch posypać żurawiną. Dressing musztardowo- miodowy 2 łyżki soku z cytryny lub octu winnego
Kukuleczki