łyżki dżemu z czernic Masa jabłkowa: 4 jabłka sok z 1/2 cytryny 1/2 szklanki wody 1 galaretka o smaku kiwi lub agrestowa Dodatkowo: 1 opakowanie delicji o smaku np malinowym 2 galaretki truskawkowe Sposób przygotowania: 1. Przed przygotowaniem ciasta rozpuszczamy 2 galaretki truskawkowe w 700ml gorącej wody. Mieszankę ciastek miksujemy bardzo drobno. Dodajemy do niej roztopioną margarynę oraz czekoladę rozpuszczoną
Kuchnia w czekoladzietortownicę wcześniej wysmarowaną masłem i wyłożoną pergaminem. Podpiekamy ok 15-20 minut w 170* do zarumienienia się ciasta. Odstawiamy do ostygnięcia. Maliny w galaretce: 3 galaretki truskawkowe lub malinowe rozrabiamy 3 szklanki wody 0,5 kg malin świeżych lub mrożonych (z mrożonych odcisnać w miarę możliwości sok) Galaretki przygotowujemy w 3 szklankach wody, studzimy, kiedy galaretka zacznie
Moje Słodkie Piekiełkojajek ;) Chciałam upiec coś "pączkowego" i tak wpadłam na ten przepis, który okazał się świetny. Zrobiłam dwie wersje babeczek - z powidłami śliwkowymi (w wersji daktylowej) i dżemem malinowym. Powidła sprawdziły się lepiej, bo nie rozlewają się i przez to muffinki uzyskują ładniejszy kształt :) Wegańskie muffinki z domową konfiturą 185 ml mleka orkiszowego lub owsianego (w temperaturze pokojowej) 1 łyżka
FitKotBloga Kasi znalazłam krótko przez konkursem i od razu mnie oczarowała: te zdjęcia!! Marzę, żeby kiedyś zbliżyć się do tego poziomu. Potem wpadłam na przepis na pralinki w pudrze malinowym i byłam już całkiem kupiona – nie dość, że słodko i pysznie to jeszcze wyglądają absolutnie pięknie :) Jeśli chcecie sami przekonać się o czym mówię zajrzyjcie na Fotokulinarnie ! http://fotokulinarnie.pl
Ciastkozercyświetna zabawa nie tylko dla dzieci. Ciasteczka podałam do aromatycznej herbaty od Firmy SIR Williams Tea . Herbata Queen of Raspberries (sklep) to herbata o bardzo wyraźnej malinowej nucie.Kompozycja idealnie dobranych składników łączy ze sobą aromatyczna gruszkę, papaję i pełną witamin acerolę. Składniki: 300 g mąki tortowej Młynomag (klik) 100 g wiórków kokosowych 100 g cukru
VioletoweKucharzeniełyżka soku z cytryny 1 łyżeczka oliwy 1/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne Kanapka : 4 plasterki bekonu 4 kromki chleba razowego sałata rzymska 1 pomidor malinowy pokrojony w plasterki czerwona cebula Przygotowanie Pasta : zmiksowałem awokado, sok z cytryny, oliwę, sól i pieprzem kajeński. Wysmażyłem bekon na suchej patelni, osączyłem z tłuszczu na papierowym ręczniku
R'n'G Kitchenkuchni . Składniki: gotowe ciasto francuskie - 400 gramów Lasagne Naturalnie smaczne Knorr - 1 opakowanie oliwa z oliwek - 2 łyżki pomidory malinowe - 100 gramów ser parmezan lub inny twardy ser - 100 gramów czarne oliwki - 50 gramów Sposób przygotowania: Lasagne Naturalnie smaczne Knorr wymiesza
SzczyptaSmaQtort z lalą. Wytyczne były dwie: tort ma być owocowy i wg życzenia czteroletniej jubilatki udekorowany tęczowo... Zdecydowałam się na jasny biszkopt przełożony kremem na bazie serka mascarpone i malinową frużeliną (z tego przepisu , tyle, że z podwójnej porcji) . Wierzch za to udekorowałam kremem na zasmażce oraz moją ulubioną masa cukrową . To chyba najbardziej procochłonny tort, z jakim miałam
6niebointernetowej z e-sklepem - http://www.skworcu.com.pl/ fanpage na Facebooku - https://www.facebook.com/SKWORCUpl Posty powiązane: Przesyłka od Skworcu Wołowina w curry z ciecierzycą i migdałami Dziki ryż z szafranem Sorbet malinowy z kwiatami lawendy Deser z pyłkiem pszczelim i waniliowym lemon curd Kokosowe marzenie z chipsami kokosowymi Śliwki zawinięte w boczek Anyżowe biszkopty Sok grejpfrutowy z liśćmi eukaliptusa Muffinki z suszoną
Gotowanie i blogowaniepolecam wiaderek) 100g cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 200g serka waniliowego homogenizowanego 200g czekolady mlecznej (dwie tabliczki) 40g żelatyny 100ml wody 400g malin 2 opakowania galaretki malinowej 2 opakowania galaretki owoce leśne (opcjonalnie) Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, na dnie układamy biszkopty. Żelatynę rozpuszczamy w 100ml wody, odstawiamy do ostudzenia. Czekolady rozkruszamy, rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy
Gotowanie i blogowanietrochę góry i kruszymy, zdejmujemy również papilotki. Bitą śmietanę przekładamy do szprycy i wyciskamy na muffinki. Następnie posypujemy pokruszonym ciastem. Wypiekałam wspólnie z: Grunt to przepis - najprostsze muffinki malinowe Domowa cukiernia Ewy - babeczki z kolą i kremem śmietanowym Słodkie okruszki... - małe szarlotki (muffinki) Smaczne przepisy - muffiny pomarańczowe Na ciasteczkowych papierach - Muffinki kokosowe z malibu Kulinarna
Ewusiowe Smakiczterech stron można położyć paski papieru do pieczenia, aby nie ubrudzić patery podczas dekorowania. Po skończeniu dekorowania papier trzeba delikatnie wysunąć). Blat nasączyć (ja nasączałam herbatą malinową). Na blacie rozsmarować część masy serowej, na ok. 1 cm wysokości). Położyć blat czekoladowy i nasączyć go połową syropu kawowego. Ponownie rozsmarować część masy. Znowu czerwony blat
Sto kolorów kuchniminuty - c zas pieczenia dostosować do ilości nałożonego do papilotek ciasta . Stan upieczenia można sprawdzić testem "patyczka" - wyjdzie suchy, babeczki gotowe! Muffinki wyszły w smaku niezbyt słodkie i mocno malinowe, nadziane soczystymi owocami i doprawione dodatkowo wypuszczonym w trakcie pieczenia sokiem. Dla słodkolubnych polecam oblać dodatkowo wierzch polewą czekoladową. Ja tym razem sobie odpuści ł am, bo uwielbiam kontrast
Grunt to przepis!ziemniakiem z karmelizowaną mandarynką autorka: malinowyporanek | blog: malinowyporanek #30 Chałka na miodzie i suchych drożdżach autorka: caca | blog: Kuchnia w szuwarach Deser z kaszy jaglanej z sokiem malinowym autorka: kiad | blog: latosiowy-dom Złote mleko autorka: jazzowesmaki | blog: Jazzowe Smaki Koktajl Oczyszczająco-Odchudzający / Detox & Slim-Down Smoothie autorka: Blue Almonds | blog: Blue Almonds PYSZNE
Weekendy w domu i ogrodzieuszy dla naszej myszy. Po wycięciu łączymy jak na zdjęciu poniżej. Przecinamy biszkopty na pół. Górną warstwę biszkoptu odkładamy. Proponuję nasączyć ciasto, ja zastosowałam poncz z dodatkiem soku malinowego, ale idealnie pasowałby także poncz z dodatkiem soku z cytryny. Na nasączony dolny biszkopt wykładamy połowę przygotowanego kremu, rozsmarowujemy na równo. Na całości w niewielkich odstępach układamy galaretkę
kulinarnyswiatdomi