Jeśli po takim napoju "oporny" się nie zakocha, niech go diabli i niech się zatruje :) SKŁADNIKI na 2 drinki: 200 ml wódki 4 łyżki czerwonego syropu lub likieru np. malinowego ok. 20 szt zamrożonych truskawek 2 łyżki soku ze świeżej cytryny kilka kropel bardzo ostrego sosu Sriracha lub 1/2 czerwonej papryczki chili (bez pestek) szczypta soli woda lub półsłodkie wino
Sztuka gotowania w/g Samirylekko ciągnące w środku. Bezy można przechowywać w szczelnym pudełku nawet przez 2 - 3 tygodnie. Smacznego! :-) __________________________________________________________________________________ ZOBACZ TAKŻE: Perfekcyjna beza - To się musi udać! Eton Mess Malinowe bezowe serduszka z kokosowym kremem var file = "http://maniapieczenia.blogspot.com/2016/02/bezy-przepis-podstawowy.html"; var title = "maniapieczenia.com"; var type = "6"; var size = "width:35px;height:33px;"; var current= window.src == location.href ? document.referrer || location.href : location.href
maniapieczeniacukru 100 ml oleju roślinnego (pół szklanki) łyżeczka cukru waniliowego lub esencji waniliowej łyżeczka sody oczyszczonej dżem- użyłam własnej roboty z aronii, ale sprawdzi się tez z czarnej porzeczki, malinowy lub inny ulubiony Przygotowanie: Zblenduj na gładką masę: banana, masło orzechowe, olej, cukier i esencję waniliową. Pod sam koniec dodaj orzeszki, i zblelnduj na tyle, aby nadal były wyczuwalne kawałki
greenscarfkulki i odstawić na 10 minut. Na Na talerz wysypać trochę ziemi, ułożyć bezę wgłębieniem do góry. We wgłębienie włożyć kulkę musu, przykryć drugą bezą. Ja całość posypałam proszkiem malinowym. zastawa
królestwo garówwynos, np. do pracy lub szkoły. Składniki: 4 ciabatty (ja użyłam bezglutenowych) 4 łyżki majonezu garść jarmużu 4 plastry sera cheddar 4 plastry sera brie 4 plastry pomidora malinowego 4 plastry szynki parmeńskiej garść fasoli szparagowej zielonej sól Bułkę podpiekam w piekarniku przez 4 minuty w temperaturze 200 stopni, następnie kroję każdą na pół i smaruję majonezem. Szynkę parmeńską smażę
Mango PapajaPampuchy, czyli ciasto drożdżowe gotowane na parze. U mnie w wersji na słodko z sosem śliwkowym. Równie pyszne będą z sosem malinowym, jagodowym czy truskawkowym. Moje nie są zbyt kształtne, gdyż podczas parowania miały mało miejsca i postykały się bokami ;) Składniki na ok. 13 sztuk: 22 g drożdży 100 g cukru 150 ml mleka 1 opakowanie cukru waniliowego
Moja Galeria SmakuNastawię kakao, bułeczki wystawię na chwilę na balkon żeby nie były zbyt gorące. Rozleje kakao do kubków. Bułki z powrotem do kuchni, raz ciach oderwę póki gorące, póki konfiturą malinową mogę ubrudzić brodę! O tak! To mój plan na jutrzejszy poranek! Buziaki! PRZEPIS NA MOIM BLOGU
SMYKWKUCHNIogrodzie maliny, truskawki, czereśnie... Trzeba czerpać z darów natury, korzystać póki możemy. Dzisiaj przedstawiam sposób na szybkie ciasteczka malinowo- otrębowe. Bez pieczenia, bałaganienia i dużego wysiłku. Użyłam agaru - który jest moim królem w świecie kuchni.. Dodatkowo ciasteczka udekorowałam jagodami goji i czereśniami. Pychota! SKŁADNIKI: szklanka otrębów ok 100g malin łyżka agaru szklanka wody 3 łyżeczki ksylitolu dodatki: jagody goji
healthy dreamsmiesiącu tofucznik. Czyżbym się w nich zakochała? Bardzo prawdopodobne.. Urzekła mnie wegańska wersja serników- fakt, że można je podać na nieskończenie wiele sposobów i smaków. Dzisiaj prezentuję malinowy tofucznik z nutą orzechów brazylijskich! Coś pysznego
healthy dreamsżółtka 50 g cukru 50 g masła Kruszonka 1/3 szkl. mąki tortowej Młynomag 1/3 szkl.cukru 30 g masła Dodatkowo dowolne nadzienie [ u mnie dżem malinowy] Mąkę pszenną wymieszać z drożdżami, dodać , dodać resztę składników . Wyrobić ciasto i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Wyrośnięte ciasto lekko wyrobić.Odrywać po kawałku ciasta, formować placuszki , nałożyć dżem
Moje domowe kucharzeniejakoś taki domowy tort - w całości jadalny jest dla mnie numerem jeden! Składniki : * biszkopt z tego przepisu jest najlepszy * litr śmietany kremówki * łyżka cukru pudru * słoiczek dżemu malinowego * 200g świeżych malin * szklanka ciepłej, przegotowanej wody * sok z połowy cytryny * kolorowe lentylki do dekoracji * podłużne biszkopty do dekoracji * czekoladowe literki do dekoracji Przygotowanie : Wystudzony biszkopt przekroić
Magiczne Życie MartyTort ten zrobiłam wczoraj na przyjęcie urodzinowe w rodzinie. Nie był to klasyczny tort przekładany kremem ale zwijany tort z warstwami malin w galaretce i kremu malinowego. Całość była lekko kwaskowata i niezbyt słodka. Po rozkrojeniu tort prezentuje się ciekawie, bo warstwy nie są ułożone poziomo ale pionowo i tworzą pasy w różnych odcieniach różowego koloru. Niestety
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniakażdy z nas bardzo lubi. Można je jeść zrobione na wiele sposobów, wykorzystywane są głównie do dżemów, soków, ciast i deserów więc i ja musiałam coś z nich zrobić. Malinowy deser Składniki: - 500 g malin - 100 g bezy - 250 g serka mascarpone - 100 ml ajerkoniaku Przygotowanie: Maliny wkładamy na spód pucharków lub wysokich szklanek, dodajemy pokruszone bezy, serek mascarpone
Kulinarne życiełóżka w wolny dzionek. Placuszki są bardzo puchate i smakowite, tak mi się właśnie zamarzyło. Podajcie je z miodem czy ulubionym dżemem, co lubicie. Ja podałam z sokiem malinowym i orzechami włoskimi. Puchate placuszki z sera. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieZawsze lubiłam kaszę manną. Najbardziej, kiedy przygotowywał mi ją tata. Kasza w jego wykonaniu była lekka, bardziej płynna od tej, którą robiła mama. Doskonale mieszała się z domowym sokiem malinowym, tworząc jednolicie różowo-fioletową, lekko tylko słodką masę. Kasza mamy była twardsza, nierzadko nazbyt gęsta, a gdy stygła, robiła się twarda jak kamień. (function
Życie zamknięte w smaku