malinowe - 6058 przepisów (strona:261/404)

Dżem pigwowo-jabłkowy 214

więc trzeba ja przerobić. Sposoby na pigwę są różne . Można zrobić nalewkę  PRZEPIS TU   lub TU  . Można również zrobić mus z pigwy, jabłka z sokiem malinowym  TU . Dzisiaj polecam pigwę z jabłkiem i z tego super dżem.   SKŁADNIKI 1 kg. pigwy 1 kg. jabłek 20 dag cukru 1/2 szklanki wody WYKONANIE Pigwę płuczemy, obieramy

W kuchennym oknie Ewy
Styropian z żurawiną, czyli "sernik" na jogurtach greckich 213

pieczenia opcjonalnie 1 łyżka kwaśnej śmietany Masa jogurtowa: 1200g jogurtu naturalnego typu greckiego 5 białek 3/4 szkl. cukru drobnego do wypieków (kryształu jw. można więcej) 2 budynie o smaku malinowym Dodatkowo: 1 słoik żurawiny (260g) Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę przesiewamy z proszkiem, dodajemy kawałki masła, cukier i żółtka. Całość siekamy nożem na kruszonkę następnie szybko zagniatamy ciasto. Jeśli zachodzi taka

Kolorowy Przepisownik
SERNIK MALINOWY NA ZIMNO 168

Sezon na maliny w pełni już się zaczął, dlatego dziś proponuję pyszny sernik malinowy bez pieczenia. Składniki 150 gram herbatników petit beurre 50 g masła 70 ml wody 30g żelatyny 300 g śmietanki kremówki 30 %500 g sera twarogowego do serników 500 g. malin 200 g. cukru 200 g śmietany kremówki 30% łyżeczka cukru pudru świeże maliny do dekoracji Sposób

Darcia w kuchni
DESER Z BUBYNIEM I GALARETKĄ MALINOWĄ 168

Składniki: 1 opakowanie budyń śmietankowy , 0,5 litra mleko 2 % , 1 opakowanie galaretka malinowa , 300 gram maliny   Sposób wykonania: Budyń ugotować wg przepisu który jest podany na opakowaniu, gorący przelać do salaterek. Galaretkę przygotować wg przepisu podanego na opakowaniu, wystudzić. Na przestudzony budyń wyłożyć maliny, całość zalać zimną galaretka. Wstawić do lodówki, żeby galaretka stężała.Można udekorować bitą śmietaną

Darcia w kuchni
Rogaliki drożdżowe 189

Mogą być z ciasta kruchego, francuskiego, drożdżowego. Moje ulubione - rogaliki drożdżowe z powidłami. Do swoich rogalików dodałam powidła wiśniowe - te chyba były najlepsze, dżem z cukinii - też dobry i malinowy.  Przepis na 32 rogaliki: Składniki: 3 szklanki mąki 3 łyżki cukru 3 jajka 1 cukier waniliowy 1/2 kostki margaryny 50 g drożdży 1 szklanka śmietany 18 % powidła lub dżem

Darcia w kuchni
Naleśniki z miodem i malinami 164

Jakiś czas temu, podczas mojej nieobecności syn robił naleśniki. Na każdego naleśnika położył łyżeczkę dżemu malinowego, całość polał miodem. Jak na pierwszy raz uważam, że super :) Składniki: 250 g mąki 3 jaja 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 2 łyżki stopionego masła pół łyżeczki cukru szczypta soli łyżeczka proszku do pieczenia  Sposób wykonania: Żółtka oddzielić od białek, utrzeć

Darcia w kuchni
Papryka faszerowana mięsem mielonym 189

papryk możecie posypać startym, żółtym serem.  Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego, np. z łopatki 1 szklanka wywaru warzywnego 1/4 szklanki surowego ryżu kilka papryk 1 mały pomidor malinowy 2 małe cebule ostra papryka sól, np. różowa pieprz, np. pikantny olej Papryki umyć, odciąć kapelusze i wydrążyć środki. Uważać, aby papryki nie przedziurawić. Cebulę obrać, drobno pokroić i przesmażyć

Ugotować
Idealnie kremowy budyń jaglany z sosem malinowym 172

ulubiony wariant i koniecznie wypróbujcie :)  Składniki :  1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka mleka (może być roślinne) 1 łyżeczka miodu  ulubione dodatki : czekolada  orzechy owoce sok malinowy ja użyłam soku malina z miodem firmy  Eterno (naprawdę pyszny) Przygotowane : Kaszę (surową) zblendować razem z mlekiem , dokładnie najlepiej kilkakrotnie, następnie przelać do garnka i gotować (cały czas mieszając

zdrowa vege kuchnia
Pieczone jabłka na dwa sposoby - z bananem i malinami 171

dojrzałości jabłek. Energia (1 jabłko) Białko Tłuszcz Węglowodany Błonnik Z farszem bananowo-owsianym 222 kcal 2,5 g 5,7 g 44 g 5,7 g Z farszem malinowym 176 kcal

Powiedz dietom nie
Buchetki na parze z sosem borówkowym! 167

moim domu zawsze nazywaliśmy je kluskami na parze. Puszyste, drożdżowe i delikatne. Bez nadzienia w środku lub z dżemem malinowym, polane masełkiem i cynamonem. Dziś w innej odsłonie - z borówkowo - orzechowym sosem. Składniki na ciasto: 500g mąki pszennej 2 jajka 1 szklanka mleka 30g drożdży 2 łyżki roztopionego masła 1 łyżeczka cukru sól Sposób przygotowania: Mleko lekko podgrzewamy, dodajemy

Kuchnia Pani Wiosny
Sernik na zimno na dwa sposoby! 185

pozostawiamy do ostygnięcia. Masło, ser i cukier puder miksujemy razem na gładką masę i przenosimy na wcześniej przygotowany spód ciasta. Składniki na wierzch: 1 małe opakowanie malin 1 galaretka malinowa albo garść malin garść borówek amerykańskich 300 ml śmietany 30% 1/3 szklanki cukru pudru świeża mięta Sposób wykonania: Maliny układamy na wierzchu sernika. Opakowanie galaretki rozpuszczamy w 400 ml wrzątku

Kuchnia Pani Wiosny
Zupa krem z pieczonych pomidorów 177

pięknego i gorącego lipca. Pozostawił za sobą aromatyczne i słodkie pomidory. Soczyste i dojrzałe. Moje ulubione. Jak co roku, zasadzone i dopieszczone przez mamę. Składniki: 2 kg dojrzałych pomidorów malinowych   5 listków świeżej bazylii gałązka świeżego oregano 3 ząbki czosnku 200 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru sól świeżo mielony czarny pieprz  2 łyżki oliwy z oliwek

Kuchnia Pani Wiosny
Halloween Oczy z galaretki 552

rozpuszczamy w 1 łyżeczce ciepłej wody. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Dopasowujemy do siebie połówki oczu i sklejamy kejem z żelatyny. Całość możemy przełożyć do słoika i udekorować dżemem malinowym. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Czekoladowe ciasto z malinami 232

Kolejna edycja Lubelskiego Kociołka jest malinowa bo kto nie kocha malinek??? Nie mogę się doczekać aby sprawdzić jakie specjały wyczarowały u siebie inne uczestniczki akcji. U mnie dziś wilgotne, intensywnie kakaowe ciasto z malinami. Jest bardzo proste więc uda się na pewno każdemu Nie ma w nim jajek a mleko można zastąpić sojowym lub roślinnym więc jest idealne dla wegan

sierotka maRysia w kuchni
rabar(barowe) orzeźwienie 131

rodzina: rdestowate, rząd: goździkowce, klasa: okrytonasienne itd. Jednak ostatnio miałem okazję spróbować wyśmienitego drinka, którego, o dziwo, dominującym smakiem był rabarbar. rabar(barowe) orzeźwienie Jego przygotowanie jest proste. Syrop malinowy (50 ml) wlewamy do szklanki w pierwszej kolejności, ponieważ ma największą gęstość. Następnie kilka łodyżek rabarbaru należy wrzucić do sokowirówki, a uzyskany sok (100 ml) połączyć z czystą wódką

Right Behind The Kitchen