Czas czytania: 2 min Bardzo lubię wędzone ryby, używam ich do kanapek, sałatek, pizzy i past. Dziś chciałam zaproponować wam najprostszą i najszybszą pastę rybną. Miałam wędzoną makrelę, więc przyrządziłam pastę właśnie z makreli, ale możecie do tego użyć dowolnej ryby. Pasta świetnie smakuje na kromce żytniej bagietki z dodatkiem ogórków korniszonowych lub kiszonych. Pasty rybne nie są raczej ulubionym(...)Author Anna Ingredients 150 g wędzonej makreli 70 g kremowego serka 2 łyżeczki soku z cytryny 1 1/2 łyżki łyżki chrzanu ostrego 1 szczypta pieprzu cayenne lub chilli 2 łyżki oliwy Instructions Makrelę dokładnie obrać pozbywając się ości. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i krótko zmiksować. Gotowe, smacznego! Notes Można użyć innej wędzonej ryby takiej jak, pstrąg, sandacz... Inspiracja: Nigella
SprawdzonaKuchnia.plmakreli i twarogu to świetna propozycja na pyszne i zdrowe śniadanie. U mnie w domu takie pasty kanapkowe budzą zawsze zadowolenie. Lubimy każdą odmianę od zwykłej kanapki z wędliną. Wędzona makrela jest ogólnie dostępną rybą i dlatego jeżeli chodzi o pastę makrelową to za każdym razem lekko modyfikujemy jej skład. Dzisiejsza pasta kanapkowa jest z dodatkiem twarogu i jest(...)bardzo dobry pomysł na przemycenie nieco nabiału do naszej diety. Nie jest on za bardzo wyczuwalny więc nikt nie kręci nosem:) PASTA Z MAKRELI I TWAROGU 2 makrele wędzone 1 kostka twarogu półtłustego kilka rzodkiewek 1,5 łyżki kaparów 1 cebula dymka ze szczypiorkiem majonez sól i pieprz Makrele oczyścić z ości i rozdrobnić. Zmiksować blenderem ręcznym albo dokładnie rozgnieść
Pieguskowa KuchniaProsty przepis na pastę kanapkową, której głównymi składnikami są wędzona makrela i twaróg. Z dodatkiem szalotki, kaparów i koperku. Z odrobiną musztardy i soku z cytryny dla zaostrzenia smaku. Doprawiona solą, pieprzem oraz słodką, czerwoną papryką w proszku. Najlepiej smakuje na tostowanym pieczywie. Polecam na codzienne śniadanie. SKŁADNIKI / 4 porcje 1 wędzona makrela 100 g twarogu 1 łyżka jogurtu
cool and mintywędzone. Smaczne też są podane w sałatkach. Po powrocie wakacji postanowiłam kilka pysznie przyrządzonych tam ryb zrobić w domu. Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszną sałatkę z wędzoną makrelą, z dodatkiem pomidorków koktajlowych i dużą garścią mix sałaty. Jej smak podkreśla sos zrobiony na bazie jogurtu greckiego z dodatkiem soku z cytryny i miodu. To jest pyszne.... Składniki(...)wędzona makrela miseczka mix sałaty (sałata fryzyjska, cykoria sałatowa radiccho, roszponka) 8 – 10 pomidorków koktajlowych 1 średni świeży ogórek pieprz kolorowy świeżo zmielony Składniki na sos: 3 łyżki jogurtu greckiego 1 płaska łyżeczka miodu 1 łyżeczka soku z cytryny Wykonanie: Wymieszałam składniki sosu. Makrelę obrałam ze skóry i oczyściłam z ości. Ogórka umyłam i nie obierając ze skórki pokroiłam
Kuchnia u KrysiPaprykarz z wędzoną makrelą Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Makrelę obrać bardzo dokładnie z ości i rozdrobnić. Marchewkę i pietruszkę obrać, umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce do jarzyn o średnich oczkach. Cebule obrać i pokroić w średnią lub drobną kostkę. W garnku o grubym dnie rozgrzać 2 łyżki oleju, dodać cebulę i zeszklić(...)pieprzem czarnym mielonym. Zestawić z ognia i można od razu podawać z pieczywem na ciepło lub odstawić do wystudzenia, a najlepiej po wystudzeniu schłodzić w lodówce. Artykuł Paprykarz z wędzoną makrelą pochodzi z serwisu emame kitchen
ememe kitchenpopularność konserwie na długie lata. Dziś nie odważyłabym się zjeść paprykarza z puszki. Na szczęście przygotowanie domowego jest bardzo proste. Można go zrobić na bazie smażonej ryby lub np. wędzonej makreli. Obie wersje to znakomita pasta na kanapki. Z podanych proporcji otrzymasz duży litrowy słoik paprykarzu. Długo jednak nie postoi, zobaczysz jak szybko zniknie! Składniki: 1 makrela wędzona około(...)oleju sól, pieprz 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej 1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej 1/2 łyżeczki papryki wędzonej 2 listki laurowe 3-4 kulki ziela angielskiego natka zielonej pietruszki Wykonanie: ugotować ryż w osolonej wodzie. Odcedzić i schłodzić. Makrelę obrać ze skóry i pozbawić ości na oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, dodać szczyptę cukru i obraną, startą
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Niby w oryginalnym paprykarzu jest świeża ryba, ale ochota na paprykarz naszła mnie podczas pobytu w Kościelisku, a to nie jest Polinezja Francuska i ryb nie mamy. Padło na wędzoną makrelę i tak powstał domowy paprykarz szczeciński po mojemu. Zaskakująco dobry i wart polecenia. Na domowy paprykarz szczeciński potrzebujemy: dwie wędzone makrele dwie szklanki ugotowanego ryżu 4 duże, obrane
ladykitchenBardzo smaczna pasta z wędzonej makreli. Pasty makrelowe robiłam już różne, ale pomysł na tę, z dodatkiem kiszonych ogórków podała mi Pani Mirka z Torunia. Bardzo mi się spodobało, polecam! składniki:makrela wędzona2 jajka ugotowane na twardo1/2 cebuliszczypior 3 - 4 łyżki majonezu2 - 3 ogórki kiszonepieprzsólprzygotowanieMakrelę pozbawić ości. Jajka posiekać na drobne kawałki ( najwygodniej w blenderze ) , cebulę
Stare GaryNastawić program do wyrabiania i wyrastania ciasta 'dough' (około 1,5 h), po czym ciasto wyjąć, krótko wyrobić i dalej postępować według powyższego przepisu. Smacznego " Moje chlebki podałam z wędzoną makrelą, buncem, czerwoną cebula i sałata lodową. Pyszna kompozycja połączona pikantnym sosem pomidorowym. Foto relacja: Kula ciasta po wyrobieniu Placki przed pieczeniem Posiekana wędzona makrela Bunc wędzony
Gotuj Sam!razem z nią. U nas pyry z gzikiem zostały troszkę “prasowane”. Wolimy ziemniaki pieczone, a gzika przygotowaliśmy z sera białego połączonego ze śmietanką, cebulą, szczypiorkiem i… wędzoną makrelą! Wyszło pysznie! SKŁADNIKI: Porcja dla 4 osób. 8 dość sporych ziemniaków 2 łyżki oleju 400 g sera białego półtłustego 200 g kwaśnej śmietany (12 - 18%) 1 średniej wielkości wędzona
W kuchni Katierazem z nią. U nas pyry z gzikiem zostały troszkę “prasowane”. Wolimy ziemniaki pieczone, a gzika przygotowaliśmy z sera białego połączonego ze śmietanką, cebulą, szczypiorkiem i… wędzoną makrelą! Wyszło pysznie! SKŁADNIKI: Porcja dla 4 osób. 8 dość sporych ziemniaków 2 łyżki oleju 400 g sera białego półtłustego 200 g kwaśnej śmietany (12 - 18%) 1 średniej wielkości wędzona
W kuchni Katiebrak pomysłu na przystawkę? Polecam ptysie z ciasta francuskiego są naprawdę szybkie, smaczne i efektowne:) Ptysie francuskie z pastą rybną Drukuj przepis Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 średnia wędzona makrela 1 serek typu almette np śmietankowy 4 łyżki pestek ze słonecznika 3 średnie suszone pomidory 6 średnich oliwek (czarne lub zielone) 5 pomidorków koktajlowych (do przyozdobienia ) przyprawy pieprz kolorowy(...)bazylia listonic_name = "Ptysie francuskie z pastą rybną (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "1 opakowanie ciasta francuskiego 1 średnia wędzona makrela 1 serek typu almette np śmietankowy 4 łyżki pestek ze słonecznika 3 średnie suszone pomidory 6 średnich oliwek (czarne lub zielone) 5 pomidorków koktajlowych (do przyozdobienia ) przyprawy pieprz kolorowy, bazylia " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Ciasto francuskie
CoolinarniePLWędzona makrela to bardzo wdzięczny składnik chlebowych smarowideł. Tym razem pasta ostra, a zawdzięcza to dodaniu papryczki chipotle. Papryczki są faktycznie mocne, lepiej więc dodawać je stopniowo i sprawdzać czy już wystarczy nam ostrości. Polecam! składniki 1 makrela wędzona, bez skóry i ości 2- 3 łyżki majonezu 1 szalotka 1-2 papryczki chipotle + łyźeczka sosu adobo
Stare Garyproszku, z dodatkiem masła lub śmietany i rybą, w kuchni brytyjskiej tradycyjnie z wędzonym łupaczem. N iestety, u nas ten gatunek jest raczej trudno dostępny, dlatego zastąpiłam go wędzoną makrelą, która sprawdziła się doskonale. Potrawa z pewnością zasmakuje miłośnikom orientalnej kuchni. Czosnek, por, papryka i przyprawa curry doskonale dopełniają ten pyszny posiłek. Zaskakuje podniebienie, choć na pierwszy rzut(...)nietypowe zestawienie produktów może wywołać niesmak... do pierwszego kęsa ;) Składniki (na 2 porcje) : - 100 g ryżu (u mnie parboiled) - 1/2 wędzonej makreli oddzielonej od skóry i ości - kawałek pora - ząbek czosnku - 2 średniej wielkości pomidory - papryka czerwona - przyprawy : sól, pieprz, chilli, czosnek, łyżeczka curry - 1/4 szklanki mleka - łyżka oleju - łyżka gęstej śmietany/kremowego serka - sok z cytryny do skropienia
Kuchnia Ellieosoby: - 1/3 szklanki tartych na dużych okach buraczków - 2 posiekane małe cebule - 1 łyżka startego świeżego imbiru - sól - łyżeczka grubo mielonego pieprzu - 2 łyżki soku z cytryny - 1 mała wędzona makrela - mała puszka groszku zielonego - 2 -3 łyżki kukurydzy z puszki - pół szklanki kaszy Bulgur razowej - 3 goździki - 2 liście laurowe - pół szklanki bulionu lub osolonej wody - odrobina pora(...)bulionu. Zagotuj i zmniejsz gaz do minimum.Przykryj i zostaw tak na 9 minut. Po tym czasie wyłącz kaszę, zamieszaj i dodaj do niej groszek i kukurydzę oraz połowę wędzonej makreli w dużych kawałkach. Drugą połowę zostaw w całości. Gdy kasza się gotuje podsmaż drugą cebulkę z startym imbirem,pieprzem i szczyptą soli. Dodaj buraczki a gdy składniki
Pasje Jolki