makrela wędzona - 1041 przepisów (strona:8/70)

Tuszki z makreli w zalewie octowej 140

przypadkach wywołują duszności i migrenowe bóle głowy, to warto mieć to na uwadze.” Polecam też inne przepisy z makreli znajdujące się na blogu: Świeżą makrelę pieczoną Sałatkę z wędzonej makreli i papryki Sałatkę z makreli wędzonej na zimno Wiosenną sałatkę z wędzonej makreli I znów kuter wyruszy w kierunku zatoki na połów makreli… i nie tylko. Wydrukuj przepis

mojewypiekiinietylko
Pasta z wędzonej makreli 113

Proste połączenie składników, a jakie smaczne - wędzona makrela i cebula – pycha. Poniższa pasta idealnie smakuje ze świeżym, chrupiącym pieczywem.  Składniki: 1 wędzona makrela  (wagowo co najmniej 300 g) 2 małe cebule sól, pieprz Makrelę obrać, pozbawić skóry i ości. Cebulę obrać i drobno posiekać. Wędzoną makrelę połączyć z cebulą. Całość przyprawić solą oraz pieprzem. Przed podaniem schłodzić

Ugotować
Naleśniki gryczane z makrelą wędzoną 12

NALEŚNIKI GRYCZANE Z MAKRELĄ SKŁADNIKI 1 duża, świeża makrela wędzona; duży kubek mąki gryczanej; duży kubek mąki pszennej; 2 wiejskie jajka; mleko; szczypta soli; proszek do pieczenia; gazowana woda mineralna; dymka; natka pietruszki; naturalny serek homogenizowany; przepis na naleśniki gryczane z makrelą wędzoną Artykuł Naleśniki gryczane z makrelą wędzoną pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Paprykarz z makreli 66

oleju. Chcąc przypomnieć tamten smak, zrobiłam paprykarz z makreli, ale nieco w lżejszej wersji. Według mnie smak udało mi się odtworzyć, tylko z mniejszą ilością tłuszczu. Wykorzystałam niezbyt tłustą wędzoną makrelę i dałam zdecydowanie mniej oleju. Olej był użyty tylko do smażenia, a wilgoci nadał przecier pomidorowy. Paprykarz można zrobić również ze świeżych, wcześniej usmażonych ryb. Jego smak właśnie zależy(...)dodawać stopniowo, wtedy łatwiej można ocenić, ile go jeszcze potrzeba. Ilość porcji: 8 Czas przygotowania: 60 minut Składniki na paprykarz z makreli: 200 g ryżu jaśminowego 700 - 800 g wędzonej makreli 3 cebule 3 marchewki 1 papryka 6 łyżek oleju rzepakowego 5 łyżek koncentratu pomidorowego 100 ml przecieru pomidorowego lub bulionu warzywnego 3 łyżki papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej

Kuchcik gotuje
Domowy paprykarz szczeciński 349

paprykarza jest bardzo łatwe. Postępujcie zgodnie z przepisem, a na pewno się uda i będzie Wam smakował. Ewentualnie możecie doprawić tak jak lubicie 🙂 Mój domowy paprykarz składa się z wędzonej makreli, białego ryżu, tartej marchewki, doprawiony jest czosnkiem, wędzoną i ostrą papryką. Nie brakuje w nim też smaku pomidorów. Domowy paprykarz podaję do kanapek, ale można też ułożyć(...)paprykarz szczeciński jest bardzo smaczny, zdrowy i ma piękny soczysty kolor. Sprawdźcie ten prosty przepis na paprykarz szczeciński w domowym wydaniu 🙂 Składniki na 2 słoiki domowego paprykarza szczecińskiego: 1 makrela wędzona (ok. 230 g) 100 g ryżu długoziarnistego (1 torebka) 1 cebula 2 marchewki 1 słoiczek koncentratu pomidorowego 30% (200 g) 150 ml wody 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
5 pomysłów na jedzenie do pracy na zimno z wykorzystaniem pieczywa 154

czerstwe pieczywo. Bezglutenowa alternatywa: Zamiast Chleba Tradycyjnego Pszenno-Żytniego BIO możesz w tym przepisie wykorzystać Bezglutenową Bułkę Wyborową Putka . 4. Sycąca kanapka z pastą z twarogu i wędzonej makreli  Składniki / na 2 porcje: 1/2 niedużej wędzonej makreli ważącej 250 g  100 g twarogu półtłustego 4 łyżeczki jogurtu naturalnego - 35 g 2 gałązki koperku sól, pieprz 2 Bajgle Rustiko(...)Putka   4 rzodkiewki kawałek zielonego ogórka garść dowolnych kiełków  Przygotowanie sycącej kanapki:  Z wędzonej makreli usuń skórkę, kręgosłup oraz ości. Mięso podziel na mniejsze kawałki i przełóż do miski.  Dodaj pokruszony twaróg, jogurt, posiekany koperek, sól i pieprz. Wszystko wymieszaj.  Bajgle przekrój na pół, posmaruj pastą, udekoruj plastrami rzodkiewki, ogórka oraz kiełkami.  ➤Pastę przygotuj

Chilli Czosnek i Oliwa
Pasta z twarogu i makreli wędzonej 17

PASTA Z TWAROGU I MAKRELI WĘDZONEJ SKŁADNIKI(...)gramów półtłustego lub tłustego twarogu; 1 duża jak najświeższa makrela wędzona; dymka lub szczypiorek; gęsta, kwaśna śmietana; sól, pieprz; przepis na pastę z twarogu i makreli Artykuł Pasta z twarogu i makreli wędzonej pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Makaron penne z wędzoną makrelą 98

Makaron penne z wędzoną makrelą... Trochę bawi mnie fakt, że mieszkając w nadmorskim mieście, w którym jest wiele sklepów rybnych... Ba! Nawet hala rybna! Najlepszą pod słońcem wędzoną makrelę kupuję w warzywniaku :) Tak było i tym razem. I chociaż miałam co do makreli inne plany wylądowała z makaronem w bardzo aromatycznym towarzystwie. Polecam na ekspresowy obiad lub kolację. Dodatkowo danie(...)można wzbogacić o kapary, ale wtedy dodajemy je na końcu, żeby nie straciły aromatu. Składniki na 2 porcje: 1 nieduża wędzona makrela (ok. 200-250 g) 200 g makaronu penne (u mnie pełnoziarnisty) 1 cebula 1-2 ząbki czosnku 1 ostra papryczka 8 kawałków suszonych pomidorów 2 łyżki oleju lub oliwy z zalewy z suszonych pomidorów ½ łyżeczki oregano 3 łyżki

Pełny talerz
IMPREZOWE KANAPECZKI Z WĘDZONĄ MAKRELĄ 248

dzisiaj się świetnie sprawdzą jako aperitivo czyli forma przekąski serwowana z drinkiem alkoholowym lub bezalkoholowym na pobudzenie apetytu. SKŁADNIKI : ( 12 – 15 kromeczek ) mała bagietka – 1 sztuka lub pół dużej makrela wędzona – 1 większa sztuka biały serek kremowy typu Almette lub Philadelphia – pół opakowania sałata – 4 liście słodkie ogórki konserwowe – 4 plastry rzodkiewka – sztuki pieprz świeżo mielony gałązka koperku – opcjonalnie PRZYGOTOWANIE(...)grilu elektrycznym bądź w piekarniku. Posmarować kromeczki dość grubą warstwą serka kremowego i oprószyć świeżo mielonym pieprzem. Umyć dokładnie sałatę, porwać na mniejsze kawałki i układać na kromeczkach. Kawałki makreli wędzonej wyskubać palcami lub widelcem wyciągając przy tym ości jeśli się trafią i ułożyć na sałacie. Plastry ogórka pokroić na paseczki i dodać na makrelę. Rzodkiewkę pokroić w plasterki

kuchniabellissima.wordpress.com
Makaron z wędzoną makrelą 123

akaron z wędzoną makrelą to swobodna interpretacja sycylijskiego przepisu na pasta con le sarde, który podejrzałem kiedyś w programie Nigelli. Długo nie odważyłem się tego przepisu odtworzyć, głównie ze względu na połączenie rodzynek z wędzoną rybą, które wydaje się dość kontrowersyjne, ale wbrew pozorom jest zaskakująco ciekawe. Grunt to się nie bać, bo jeśli lubicie wędzoną makrelę, to z pewnością(...)radością podzielicie się przy wspólnym stole. To co? Plan na wieczorną kolację ze znajomymi już gotowy? ;) * SKŁADNIKI na 4 porcje 500 g ulubionego makaronu (u mnie Armoniche) 1 duża wędzona makrela 100 g rodzynek (u mnie złote chilijskie) 2 łyżki kaparów 2 garście czarnych oliwek 2 szalotki 1 natka pietruszki 50 ml słodkiego białego wina (najlepiej Marsali) 1 łyżka octu

Food Square
Pasta z makreli wędzonej i awokado do pieczywa 105

Witam serdecznie, tym razem zaproponuję przepis, na pastę z makrelą wędzoną i awokado. Pasta jest bardzo smaczna, zdrowa i idealnie nadaje się do pieczywa. Do przygotowania pasty będziemy potrzebowali: makrela wędzona 2 awokado 2 szalotki (można dodać czerwoną cebulę) 3 jajka ugotowane na twardo około 3 łyżek jogurtu naturalnego kremowego sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmiku z przepisem(...)Pasta z makreli wędzonej i awokado Przygotowanie: Jajka ścieram na tarce o grubych oczkach. Szalotkę lub czerwoną cebulę drobniutko kroję i dodaję do jajek. Obrane awokado drobniutko kroję i dodaję do jajek. Makrelę obieram z ości i dodaję do pozostałych składników. Na koniec dodaję około 3 łyżek jogurtu, doprawiam solą, pieprzem i dokładnie mieszam. Sprawdzam smak i jeżeli trzeba

Uwaga Babcia Gotuje
Pasta z makreli wędzonej z jajkami 109

Pasty jajeczne wręcz uwielbiam, a ta pasta z makreli wędzonej z jajkami jest moją ulubioną. Mogłabym się nią zajadać codziennie na śniadanie. Najważniejsze podczas przyrządzania pasty, jest przygotowanie ryby i dokładne oddzielenie jej od ości, aby podczas jedzenia nie napotkać niemiłych niespodzianek kujących w przełyk. Zobaczcie też: Pasta jajeczna z tuńczykiem Przepis na pastę z makreli Drukuj przepis Porcji(...)Czas gotowania: 30 minut Składniki mała wędzona makrela 4 jajka na twardo 4 ogórki konserwowe mała cebulka sól i pieprz do smaku 2 łyżki majonezu Przepis 1 Z makreli pozbywamy się ości i rwiemy ją na mniejsze kawałeczki. 2 Ugotowane jajka, ogórki oraz cebulkę siekamy w kostkę. 3 Całość mieszamy, łączymy z majonezem i doprawiamy solą oraz pieprzem. 4 Podajemy

Kuchnia Bazylii
Pomysł na śniadanie 90

powiecie na kanapki z wędzoną makrelą oraz kanapki  z twarożkiem z rzodkiewką i salami spinata ? Tak zwyczajnie, ale smacznie. Miłego dnia i dobrego weekendu dla Was wszystkich. Kanapki z wędzoną makrelą smarujemy kromki chleba wcześniej przygotowanym masłem czosnkowym. Układamy liście zielonej sałaty a na niej cząstki wędzonej makreli. możemy dodać także rukolę Kanapki z twarożkiem z rzodkiewką i salami

noteskulinarnyfiga
Wrapy z wędzoną makrelą z sosem ziołowym 111

domu i pyszne szybkie danie gotowe. Sprawdzą się zarówno jako lunch, szybki obiad, kolacja czy danie podczas imprezy. Ostatnio będąc na zakupach w sklepie rybnym kupiłam piękną, pachnącą wędzoną makrelę i stwierdziłam, że to właśnie z jej dodatkiem przygotuję wrapy. I to był bardzo dobry pomysł. Składniki: 3 placki tortilli mała główka sałaty rzymskiej 1 wędzona makrela plastry pomidora(...)mniejsze kawałki, dodajemy kukurydze, pokrojone rzodkiewki a następnie mieszamy. Makrelę obieramy ze skórki oraz ości. Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy. Na placki tortilli układamy sałatkę, plastry pomidora, kawałki wędzonej makreli a następnie polewamy dressingiem. Każdy placek dokładnie zwijamy tak by składniki nie wypadały. Wrapy podajemy z sosem ziołowym. Przepis dodaję do akcji „Andrzejkowa uczta” na durszlak.pl

Życie ze smakiem
Sałatka z makrelą i łazankami 79

Prosta i smaczna sałatka z aromatyczną, wędzoną makrelą, koperkiem oraz porem, która w tym roku godnie konkurować będzie z łazankami z kapustą i grzybami Jak ją zrobić? Wystarczy ugotować łazanki, pokroić warzywa a nastepnie połączyć je z kawałkami wędzonej makreli. *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją podaną(...)Obierz starannie rybę – ważne jest, żeby palcami sprawdzać, czy nie kryją się w niej ości. Wymieszaj delikatnie makaron z kawałkami ryby, cebulą, porem, koperkiem i oliwą. Składniki 1 wędzona makrela pęczek koperku 1 mała cebula 5 cm pora kilka szczypt czarnego pieprzu 2 szczypty soli 4 łyżki oliwy z oliwek 200 g makaronu typu łazanki Jeśli spodobał Ci się

Eat me! Fit me!

Proponowane wyszukiwania