Prosta i szybka w wykonaniu sałatka z makreli wędzonej to idealna propozycja na bezmięsną sałatkę dla każdego. Składniki: wędzona makrela 3 średnie ogórki kiszone 2 jaja na twardo szczypiorek lub cebulka 1 łyżka majonezu 2 łyżki kwaśnej śmietany Wykonanie: Makrele filetujemy i rwiemy na większe kawałki. Jaja i ogórki kroimy w średnią kostkę. Szczypiorek lub cebulkę siekamy drobno. Majonez mieszamy(...)śmietaną. Wszystko łączymy. Doprawiamy solą i pieprzem (ja soli już nie daje). Świetnie smakuje z bułką czosnkową (taka cieplutko z pieca). Autor przepisu: Agnieszka Rulewska Artykuł Sałatka z makreli wędzonej pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze PrzepisyPastę z wędzonej makreli najczęściej przyrządzam z jajkami i majonezem, stanowi doskonały dodatek do pieczywa. Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 1 makrela wędzona Pół pęczka szczypiorku 2-3 łyżki majonezu sałatkowego Fanex Sól, pieprz Sposób przygotowania: Wędzoną makrelę oczyszczamy z ości, lekko rozdrabniamy, ugotowane jajka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek płuczemy, drobno siekamy, wszystko przekładamy
Bajeczna Kuchniaowsianych 2 jajka łyżka oleju czubata łyżka mąki szczypta soli I. Nadzienie z serem feta: 1/3 kostki sera feta 4 - 5 pomidorów suszonych II. Nadzienie z makrelą: pół wędzonej makreli 2 jajka na twardo łyżka ketchupu 10 g śmietankowego serka kanapkowego pieprz Wykonanie: Naleśniki: Szpinak rozmrażamy, odlewamy wodę, która się zebrała, dodajemy jajka, mleko, otręby sól i mieszamy. Następnie(...)nadzienia. I. Nadzienie z serem feta:Pomidory kroimy w drobną kostkę Dodajemy je do sera feta i widelcem mieszamy oraz ugniatamy na spójną masę. II. Nadzienie z makreli.Pół wędzonej makreli obieramy ze skóry, usuwamy ości i przekładamy do miseczki. Dodajemy 2 jajka ugotowane na twardo. Serek kanapkowy i podobne jak postępowaliśmy przy nadzieniu z sera feta, mieszamy i ugniatamy
Taste Of My DayKanapka – dobra sprawa, ale czy zawsze musi być z wędliną albo serem? W ramach urozmaicenia mam propozycję – pastę z makreli. Prosta, dietetyczna, do zrobienia w 15 minut. Potrzebujesz dosłownie trzech składników i ochoty na makrelę. A sandwich is always good, but does it always have to be with ham and cheese? Let’s put something different(...)proposition is a smoked mackerel paste. Simple, diet, made within 15 minutes. All you need is literally three ingredients and taste for mackerel. SKŁADNIKI (4 porcje): 150 g wędzonej makreli 250 g chudego białego sera 50 g czerwonej cebuli świeżo mielony pieprz (1 łyżka jogurtu – opcjonalnie) INGREDIENTS (4 portions): 150 g smoked mackerel 250 g low fat white cheese
Martyna Cooksdobrze znany z domów rodzinnych, prosty do wykonania i niezmiennie smaczny. Zdrowe, bogate w witaminy składniki pasty z makreli idealnie komponują się z dobrej jakości pieczywem. Składniki 1 wędzona makrela 1 średnia cebula 3 jajka ugotowane na twardo 2 łyżki majonezu szczypta słodkiej papryki sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Makrelę obrać ze skóry, pozbawić ości i rozdrobnić
niecodziennikparypołudniowego wybrzeża kraju, gdzie ławice pływają blisko brzegu. Popularność makreli w tym regionie wyrobiła jej przydomek „narodowej ryby południowej Norwegii” – czytamy na stronie fromnorway.com . W XIX wieku makrela stała się głównym elementem norweskiego jadłospisu. Podczas gdy świeża makrela była wyłącznym przywilejem ludzi bogatych, większość norweskiego społeczeństwa jadała makrele solone, wędzone i konserwowane. Najpopularniejszą metodą konserwowania makreli było umieszczanie(...)makreli z jajkiem i ogórkiem (keto) – przepis Składniki: 250 g wędzonej makreli (1 średnia makrela) 4 jajka 2 duże ogórki kiszone 1 czerwona cebula 3 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy przyprawy: sól, pieprz odrobina soku z cytryny Przygotowanie: Gotuję jajka na twardo. W tym czasie oprawiam wędzoną makrelę, usuwam dokładnie ości i skórę. Rozdrabniam widelcem. Kroję ( drobno albo
smakowitehistorie.comWędzona makrela to najpopularniejsza ryba, a przepisów na pastę jest bez liku. Dzisiaj podrzucam pomysł na najprostszą z najprostszych i zarazem najlepszą pastę z makreli. Dwa składniki i pasta gotowa! Wędzona makrela i awokado, no i kropla soku z cytryny - gotowe! Na początku chciałam zrobić pastę w wersji wzbogaconej i przygotowałam cebulkę, korniszonki. Po zblendowaniu skosztowałam i przepadłam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!swój własny paprykarz. Jest zdecydowanie lepszy w smaku, bardziej doprawiony, a przede wszystkim „wiem, co jem”. Ilość porcji: Kilkanaście Czas przygotowania: 30 minut + czas potrzebny na ugotowanie ryżu Składniki: Wędzona makrela (ok.250g) (fajną cenę na wędzoną makrele znajdziecie TUTAJ) Woreczek ugotowanego brązowego ryżu Puszka krojonych pomidorów Marchewka Cebula 5 pieczarek 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku Oliwa rzepakowa
Kolizje Smakówkolację. Makrela jest tania i zdrowa. Jej delikatne i bardzo smaczne mięso zawiera mnóstwo korzystnych dla zdrowia kwasów omega-3, a także wiele witamin i składników mineralnych. Jeśli lubicie makrelę, to gorąco zachęcam Was do wypróbowania tego przepisu na sałatkę z makreli. PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z MAKRELI Składniki 1 duża makrela wędzona 4 jajka 3 ogórki konserwowe 1 mała cebula
Alle Dobre!Opis Pasta z makreli: Pasta z makreli to jedna z najczęściej robionych past kanapkowych w niejednym polskim domu. Oczywiście głównym składnikiem tej pasty jest wędzona makrela. Jest to super dodatek do świeżego pieczywa, czy to na śniadanie, czy kolację. Pyszne chrupiące bułeczki z dodatkiem takiej pasty to prawdziwe niebo w gębie. W internecie możemy natrafić na wiele różnorodnych przepisów(...)pasta pomidorowa czy pasta jajeczna z makrelą. Dzisiaj zapraszam Was na podstawową wersję pasty. Oczywiście nawet do mojego przepisu możecie dodać swoje ulubione dodatki i już powstanie Wam wasza ulubiona pasta. Sam przepis jest bardzo prosty i szybki do przygotowania. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na kanapki . Składniki: 1 makrela wędzona 2 średnie ogórki kiszone 3 czubate łyżki majonezu
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneCzas Przygotowania : 20 min Gotowe w : 1 h Dzisiaj zdecydowałam napisać przepis bez podawania nazwy ryby, ponieważ ja robię z takiej, jaką aktualnie kupię. U
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyKotlety z wędzonej ryby. Ja wykorzystałam makrelę wędzoną, ale można dać każdą inną rybę. Podałam je z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Wszystkie przepisy znajdziecie na blogu. Idealna propozycja na bezmięsny smaczny obiad. W zakładce RYBY znajdziecie więcej przepisów z rybami w roli głównej. Szczególnie polecam rybę po genueńsku lub rybę po indiańsku Składniki 2 średnie wędzone makrele(...)inna wędzona ryba 1 cebula 4 średnie ugotowane ziemniaki 1 pęczek szczypiorku 1 jajko sól pieprz słodka papryka ostra papryka bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia Makrelę oddzielić od ości i ugnieść widelcem. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę. Dodać jajko, posiekany szczypiorek, drobno pokrojoną cebulę. Doprawić solą, pieprzem i paprykami. Wymieszać dokładnie na jednolitą masę i uformować małe kotlety
O kuchni z uczuciemprzygotowanym masłem chrzanowym smarujemy świeże, chrupiące bułki, rozkładamy kawałki wędzonego pstrąga (którego wcześniej podgrzewamy na małym ogniu pod przykryciem) i posypujemy świeżym koperkiem. Wędzone pstrągi, w porównaniu do wędzonej makreli są chudymi rybami i dlatego gruba warstwa masła chrzanowego idealnie do nich pasuje. Pamiętajmy, że tłuszcz jest nośnikiem smaku, dlatego jeśli spróbujemy samej tłustej, wędzonej makreli oraz chudego, wędzonego pstrąga(...)bardziej posmakuje nam makrela. Ale pstrąg w połączeniu z takim masełkiem nie ma sobie równych! Polecam! The post Kanapka z wędzonym pstrągiem i masłem chrzanowym appeared first on Moja Delicja
Moja Delicjakolejny robiłam danie z przepisu Jamie'go Olivera z książki "5 składników" Prosto szybko i przyjemnie. Zaskakująco dobre połączenie. Nigdy nie wpadłam na pomysł żeby smażyć wędzoną makrelę, a to na prawdę smaczna rzecz. Warto spróbować. Użyłam filetów wędzonych na gorąco. Bardzo polecam! składniki ( 2 2 filety wędzonej makreli ok 300 g gotowanych buraków (gotowych, pakowanych próżniowo
Stare GarySzybka do zrobienia pasta z makreli wędzonej. 1 makrela wędzona 3 łyżki majonezu 1 cebula 2 łyżki ketchupu sól, pieprz Makrelę obrać ze skóry i pozbawić ości ,widelcem rozgnieść na małe kawałki.Dodać posiekaną cebulkę,majonez.Wymieszać i doprawić solą i pieprzem do smaku
Moje domowe kucharzenieDoskonała przekąska z nutą słodyczy, którą nadają bataty oraz marchewki, przełamana wędzonym posmakiem makreli. Jak dla mnie bomba ! Do tego lekka wiosenna surówka ! Mmmmm.... Pasta z pieczonych batatów i makreli wędzonej Składniki: 1 batat (surowy; około 400g); 1 marchew (surowa; około 40 g); 1 makrela wędzona (po obraniu 200 g); tymianek świeży, pieprz cayenne. Krok po kroku
Życie na widelcu