Przepis na : kolacja
Pastę z wędzonej makreli najczęściej przyrządzam z jajkami i majonezem, stanowi doskonały dodatek do pieczywa. Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 1 makrela wędzona Pół pęczka szczypiorku 2-3 łyżki majonezu sałatkowego Fanex Sól, pieprz Sposób przygotowania: Wędzoną makrelę oczyszczamy z ości, lekko rozdrabniamy, ugotowane jajka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek płuczemy, drobno siekamy, wszystko przekładamy do miski, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszys... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...