Wędzona makrela z kaszą BULGUR i buraczkami z imbirem

Wędzona makrela z kaszą BULGUR i buraczkami z imbirem

Wędzona makrela z kaszą BULGUR i buraczkami z imbirem

Dla jednej osoby: - 1/3 szklanki tartych na dużych okach buraczków - 2 posiekane małe cebule - 1 łyżka startego świeżego imbiru - sól - łyżeczka grubo mielonego pieprzu - 2 łyżki soku z cytryny - 1 mała wędzona makrela - mała puszka groszku zielonego - 2 -3 łyżki kukurydzy z puszki - pół szklanki kaszy Bulgur razowej - 3 goździki - 2 liście laurowe - pół szklanki bulionu lub osolonej wody - odrobina pora - 2 łyżki oleju kokosowego Kaszę opłucz na sicie zimną wodą.W małym garnku podsmaż  małą cebulkę na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pasje Jolki

Autor

Pasje Jolki KarczPasje Jolki Karcz

Lubię gotowanie szybkie i bez konserwantów, takie które odżywi moje ciało i duszę, nie zawsze dietetyczne ale zawsze smaczne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kasza, buraczki, makrela, makrela wędzona, imbir, kokosowe, cytryna, por , mielone, tarta, buraki, burak, buraczki tarte, tarta kokosowa

Inne przepisy z Pasje Jolki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.