makaron z pesto - 1189 przepisów (strona:59/80)

Tortiglioni a`la carbonara z kabanosami 211

trudno za nimi nadążyć. Ostatnio kupiłam tortiglioni. Totiglioni przypomina nieco rigatoni ale jest od niego nieznacznie mniejsze. Kiedy już jako tako opanowałam wymowę nadeszła pora na nowy przepis na makaron , tortiglioni a`la carbonara z kabanosami. Zostały mi resztki kabanosów, szpinaku, romesco … Trochę mało aby przygotować obiad dla czterech osób ale wystarczająco dużo kiedy zdecydowałam, że dodam jajka. Przypomniała(...)Romesco można zamienić na pomidorowe pesto. Ugotuj tortiglioni al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedź i gorące wymieszaj z romesco. Pokrój cebulę w krążki, kabanosy w plasterki i usmaż na oliwie. Cebula powinna być zrumieniona. Następnie dodaj szpinak i pokrojone pomidorki, dopraw solą i pieprzem. Smaż przez 2 minuty i wymieszaj z makaronem. Wbij jajka do gorącego makaronu

codojedzenia
Zupa krem z pomidorów z parmezanem i pesto 168

zwykła pomidorówka wzbogacona co najwyżej o makaron lub ryż. Ta jednak zupa, a właściwie gęsty krem, krył w sobie coś wiecej niż tylko smak pomidorów, a mianowicie wzbogacony był o lekko ostry parmezan, który pod wpływem gorącego płynu ciągnął się niczym mozzarella, oraz unoszące się na powierzchni kremu kleksy z zielonego pesto. Kombinacja smaków, którą śmiało mogę nazwać odlotem

W mojej holenderskiej kuchni
Spaghetti Carbonara – przepis 154

dokładnie mieszamy. Sos powinien lekko zgęstnieć tworząc aksamitną, kremową glazurę na makaronie. Gotowe spaghetti carbonara układamy na talerze, posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i posypujemy pozostałym serem parmezan. Spaghetti Carbonara – przepis Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Włoska zupa krem z pomidorów z dodatkiem pesto Gnocchi w sosie serowym Gnocchi w sosie grzybowym Artykuł Spaghetti Carbonara – przepis

Księga-Smaku
Pesto z jarmużu 110

Jeżeli lubicie pesto, polecam wypróbować domową wersję. Oprócz klasycznego, na bazie bazylii, warto pokombinować z innymi wariantami. Bardzo zdrowe jest to z jarmużu. Dodaję do niego słonecznik i natkę pietruszki. Taki zdrowy dodatek podajcie z makaronem lub z zupą, np. kremem z dyni

Milion Smaków
Aromatyczne zioła w kuchni włoskiej 124

słońcu pomidorów, skropione najlepszej jakości oliwą z oliwek. Niezastąpiona w popularnym pesto genovese pochodzących z Genui, a składającym się z czosnku, parmezanu, orzechów pinii i parmezanu. Wszystkie składniki najlepiej ucierać ręcznie, w moździerzu. Świeże liście można wykorzystać do aromatyzowania oliwy z oliwek lub przygotować makaron bazyliowy czy gnocchi. Bazylia podczas gotowania staje się bardziej pikantna. Szałwia Szałwia to roślina

Moja smaczna kuchnia
Kulisy fotografii kulinarnej: Jak zrobiłam zdjęcie zupy zielone minestrone? 156

zupy oraz solniczek i pieprzniczek. Dopiero w czasie focenia zdecydowałam się na te powyższe. Stylizacja dania  Jak wiecie, nie mam dużo czasu na zrobienie zdjęć, dlatego zupę i pesto przygotowałam dzień wcześniej. O wyglądzie dania na talerzu myślę już na etapie gotowania. Zadbałam więc o to, aby nie rozgotować znajdujących się w zupie warzyw . Inaczej straciłyby one swój(...)miałam potrzeby jej podgrzewać. Zupa jest na bulionie warzywnym i ma w sobie mało tłuszczu, dlatego mogłam sobie na to pozwolić. Makaron ugotowałam oddzielnie. Dobrze wypłukałam go w zimnej wodzie, aby się nie kleił. Najpierw nałożyłam makaron do miski i garnuszka, następnie zalałam zupą z warzywami i delikatnie przemieszałam. Zależało mi na tym, aby poszczególne składniki zupy były dobrze widoczne

Chilli Czosnek i Oliwa
Pesto z natki pietruszki i suszonych pomidorów 141

esto pietruszkowe samo zdrowie :). Pesto z natki pietruszki można zrobić tylko z oliwą i cytryną, lub z dodatkiem słonecznika, migdałów, innych świeżych ziół. Spróbujcie także z suszonymi pomidorami. W kilka sekund macie pyszne smarowidło do pieczywa, sos do makaronu lub dodatek do innych potraw. Składniki: szklanka posiekanej natki pietruszki, 3 listki bazylii lub gałązka tymianku (opcjonalnie), 3-5 suszonych

SzczyptaSmaQ
SPAGHETTI Z KURCZAKIEM I JARMUŻEM 203

ostatnim czasie totalnie się zakochałam ( co zresztą zobaczycie na blogu ;) ). Zjadam go jako dodatek do obiadu , w sałatkach , a ostatnio nawet w postaci pesto ( tak, tak przepis na pesto z jarmużu też będzie ). W związku z porządną dawką witamin na weekend jaką dostarczyła mi firma Świeże Zioła ( http://swiezeziola.pl/ / FB ) , którą pokazywałam i o której pisałam tutaj , postanowiłam(...)umiar, ponieważ spożywany z nadmiernych ilościach spowalnia wchłanianie jodu. Odpowiednio przyrządzony z całą pewnością zachwyci nawet tych, którzy za warzywami nie przepadają. Dziś mam dla Was przepis na przepyszny makaron z jarmużem i soczystym kurczakiem marynowanym na ostro. Dodatkiem do niego jest fantastyczny dressing. Danie lekkie, a zarazem niezwykle sycące! Świetne na wiosenny, smaczny obiad! Polecam! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * jarmuż

Ostra na Słodko
Ravioli z ricottą, łososiem, truflą i płynnym żółtkiem 215

Ciepła woda Składniki – farsz: Ser ricotta – 250g Parmezan – ½ szklanki startego Łosoś np. wędzony – 50g Żółtka – 4 sztuki Trufla czarna – 1 sztuka Sól, pieprz, bazylia Dodatkowo trufla do ozdobienia i pesto (np. z natki pietruszki) Wykonanie – ciasto: Mąkę przesiać i wymieszać z solą. Dodać do niej olej i żółtka, a następnie stopniowo dolewać wodę zagniatając ciasto, tak aby miało odpowiednią(...)farszu zetrzeć truflę. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem i bazylią (świeżą lub suszoną). Wykonanie – ravioli: Ciasto rozwałkować na cienki placek (można do tego użyć maszynki do makaronu) uważając, aby nie podsypywać ciasta zbyt mocno mąką. Z ciasta wykroić 8 kółek równej wielkości. Na 4 kółkach ułożyć po środku farsz i za pomocą łyżki lub rąk zrobić

Kuchnia Bon Appetit
Zupa rzodkiewkowa i „prawie pesto” szpinakowe 121

Natknęłam się na poważny problem podczas gotowania zup. Właściwie to problem pojawia się już po ugotowaniu, a tuż przed podaniem – co do zupy?! Unikam makaronów, klusek

Gotuj z Blue Raven
Ekologiczne produkty żywnościowe - współpraca z Victualia :) 141

Holle baby foods Naturata 3 Pauly Spielberger LaSelva  I tą ostatnią markę zamierzam Wam dzisiaj przedstawić :)  LaSelva to toskański producent wysokiej jakości przetworów owocowych i warzywnych BIO, makaronów BIO, oliwy z oliwek Extra Vergine BIO, octów balsamicznych BIO, miodów selekcjonowanych BIO, wysokiej jakości win wytrawnych BIO.  Poniżej produkty marki LaSelva, które otrzymałam w ramach współpracy z firmą(...)oregano) Koncentrat pomidorowy  Pesto ORO z suszonych pomidorów  (oliwa z oliwek extra vergine, pomidory suszone 23%, woda, bazylia, pomidor, pietruszka, ocet winny, czosnek, sól morska, pieprz, oregano) Ocet balsamiczny biały  (biały ocet, moszcz z winogron) Krem balsamiczny ciemny do deserów  (skoncentrowany moszcz winogronowy, ocet Balsamico di Modena 20%, xsantan) Makaron pełnoziarnisty spaghetti  (semolina

Zdrowie na języku :P
PIECZONE PULPETY Z MOZZARELLĄ W SOSIE POMIDOROWYM 166

Kuchnia włoska jest zbliżoną do naszej, rodzimej - obfituje w makarony, kluski i inne dania mączne oraz sosy, pełne smaku i słońca. Zapraszam więc na włoską ucztę! PIECZONE PULPETY Z MOZZARELLĄ W SOSIE POMIDOROWYM (8-10 sztuk) składniki na pulpety: 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 3 łyżeczki pesto z bazylii bez nadmiaru oliwy (domowej roboty lub kupne) łyżka

W kuchni Karmel-itki
PESTO Z PIECZONEJ PAPRYKI I GRILLOWANEGO BAKŁAŻANA 150

PESTO Z PIECZONEJ PAPRYKI I GRILLOWANEGO BAKŁAŻANA PYSZNA PASTA DO SŁOICZKÓW NA ZIMĘ,TERAZ MAMY PYSZNE POMIDORY ,PAPRYKĘ I BAKŁAŻANY ŚWIERZE I NIEDROGIE WARTO WIĘC ZAMKNĄĆ CHOĆ TROCHĘ TEGO LATA W SŁOIKU I CIESZYĆ SIĘ NIM ZIMĄ,IDEALNE DO MAKARONU,MIĘS I JAKO DODATEK DO POTRAW SKŁADNIKI: 4 PAPRYKI CZERWONE 2 ŚREDNIE BAKŁAŻANY(LUB 1 DUŻY) 2 POMIDORY JEDNA

Swojskie jedzonko
Makaronowe muszle z ziołowym farszem i pomidorami 169

minut. Na koniec dopraw solą i pieprzem do smaku. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Delikatnie odcedź i osusz. Piekarnika rozgrzej do 180°C. W międzyczasie przygotuj farsz: bazylię umyj, osusz i wrzuć do blendera. Dodaj też obrany ząbek czosnku, oliwę, podprażone orzeszki piniowe i zmiksuj całość do uzyskania pesto. Na koniec dorzuć pokruszone tofu i zmiksuj całość

Roślinna - blog wegański
Enoteka Pergamin – ostatni przystanek na tej edycji Fine Diningowej mapy 150

Spasowało idealnie. Bulion z dzikiego gołębia / domowy makaron – wspaniała zupa. Bulion w pięknym kolorze, klarowny, bardzo wyrazisty w smaku. Idealnie zrobione domowe „kluchy” dopełniły kunsztu tej potrawy. No żywcem nie ma się do czego przyczepić. Tutaj nasze kubki smakowe odpoczęły od (nie)winnych rozpust Makrela / risotto z groszkiem / Pesto z pietruszki – danie to mnie bardzo miło zaskoczyło. Zwykle znamy

Kate's Kitchen

Proponowane wyszukiwania