gotowy. Można oczywiście pastę zmiksować z dowolnymi, ulubionymi orzechami i przygotować 100% pesto lubczykowe. Poszłam na łatwiznę i ani tak było bardzo smacznie. Składniki na 2 porcje: 250 g spaghetti 2 porcje zgrillowanej ryby 1 łyżka pasty lubczykowej pomidorki koktajlowe pieprz Wykonanie: ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu użyć ryby przygotowanej wcześniej lub usmazyć 2 kawałki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Wasza rukola podobnie jak moja zaczyna więdnąć zanim zdążycie wykorzystać całe jej opakowanie, przygotujcie z niej pesto. Nie tylko pięknie wygląda, ale i pysznie smakuje. Jest lekko pikantne i niezwykle aromatyczne, dlatego dobrze sprawdza się w wielu codziennych daniach. Pasuje do kanapek, makaronu, pizzy, zup oraz sałatek. Idealnie podkreśla smak każdego dania i nadaje potrawom charakteru. Świetnie nadaje się(...)kielichu blendera lub w malakserze i miksujemy około 2-3 minuty, aż powstanie jednolita, ale niezbyt gładka konsystencja. Można także utrzeć w moździerzu. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy solą. Gęstość pesto regulujemy oliwą
cool and mintysmaku oliwa do smażenia (2-3 łyżki) odrobina parmezanu do posypania Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie,ale po ugotowanie nie przelewamy zimna wodą. Szpinak płuczemy, lekko osuszamy, kroimy w paski, ale niezbyt drobno (chyba ,że kto ś woli w formie pesto, ja kroję tylko na pół lub 3 części). Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę na rozgrzana(...)patelnię śmietanę oraz pokrojony w drobną kostkę ser. Mieszamy, aż wszystkie składniki się połączą, a ser się rozpuści. Na koniec doprawiamy do smaku sola i pieprzem, dodajemy ugotowany makaron, posypujemy słonecznikiem oraz parmezanem. Proste prawda? Smacznego! Do takiego sosu szpinakowego świetnie sprawdza się też makaron typu kokardki. Na zdjęciach sos nie jest wymieszany z makaronem dla lepszego
Bon appetit mon amieszybki lunch czy obiad. Bo co może być prostszego i szybszego niż połączenie dwóch składników? No chyba, że pesto zrobicie sami, wtedy pracy jest nieco więcej, ale czas pozostaje ten sam. Na obiad czekamy tylko tyle ile gotuje się makaron
Milion SmakówTej wiosny mam duży apetyt na kalafiory, dlatego wepchnęłam je nawet do pesto. Uważam, że wyszło bardzo smacznie i na pewno będę dalej eksperymentować z
Kasia SarnaCaponaty z suszonymi pomidorami i medalionami wołowymi i Saltimbocci z łososia i Risotto Milanase z mascarpone i pesto bazyliowym Wszystko smakowało wybornie, mieliśmy jeszcze jedno danie do wykonania, niestety czas nam na to nie pozwolił, jednak chętnie wykonam Makaron z sosem Carbonara w domu na najbliższy obiad. Tydzień Włoski w Lidlu trwa, aż dwa tygodnie :) Dziękujemy Lidl
Niezły Młynekobiecałam dziś przepis na pesto z rukoli. Dla niewtajemniczonych pesto to zielony sos pochodzący z Genui we Włoszech. Jego głównym składnikiem jest bazylia, orzeszki piniowe i oliwa. Podawany jest do makaronu, sera lub chleba. Czytaj więcej
Wiem co jemumieszczam w naczyniu, dolewając oliwy z oliwek. Miksuję wszystkie składniki na pastę, dodając oleju w razie konieczności - pesto nie powinno być rzadkie, ale jednocześnie także nie gęste. Konsystencją niech przypomina ciasto na lane kluski czy placek marchewkowy. Podaję z ulubionym makaronem, dopiero co ugotowanym. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkiTakie malutkie bułeczki upiekłam któregoś dnia - niby nic takiego, takie pachnące maluchy przekąskowe. Świetnie smakowały jako dodatek do zupy bez makaronu i innego dodatku skrobiowego. Najlepsze
Smaczna Pyzanaturze np. na plaży. Makaron np. stroncatura albo fileja Jest milion lokalnych dań opartych na różnych rodzajach makaronu. Stroncatura to takie szerokie ciemne wstążki a fileja to długie kluski, których zakamarki dobrze pochłaniają sos. Typowe danie ze stroncaturą to pesto z kwiatów cukinii i krewetek – przepis tutaj albo w bardzo fajnej słodko – pikantnej wersji z sosem
Ugotowane pozamiataneodlejcie sos- potrzebne będzie nam tylko mięso. Kiedy już to zrobicie, po prostu połączcie wszystkie składniki (pesto, tuńczyk i musztardę), wymieszajcie i przyprawcie. Posypcie posiekaną dymką. Pyszne z chrupiącym chlebem (dla nas ideał z tym chlebem ), naleśnikami i makaronem
OliveandThymeoryginale, więc zrobiłam po swojemu. Szynkę parmeńską zastąpiłam boczkiem, kurczaka indykiem, a pesto z suszonych pomidorów po prostu suszonymi pomidorami. Danie wyszło super :)) Polecam :)))) Składniki na 3 porcje: filet z indyka (odcięłam na 3 porcje) boczek plastry pomidorki koktajlowe suszone pomidory 1/2 szklanki śmietany 30 % makaron sól pieprz świeża bazylia łyżka oliwy łyżka masła Ponieważ kupiłam filet z indyka
kruche babeczkijest bardzo proste do przygotowania i baaaardzo pyszne ;) Składniki około 300-350g makaronu lasagne sos pomidorowy z mięsem: 500g mięsa mielonego 2 średnie cebule marchew 2-3 gałązki selera naciowego 2 żabki czosnku 2-3 łyżki oliwy pomidorowej puszka pomidorów pelatti przecier pomidorowy łyżka pesto bazyliowego sól czarny pieprz, ostra papryka, oregano sos beszamelowy: 2 łyżki masła(...)przeciśnięty czosnek. Dodajemy pokrojona w kostkę marchew i seler naciowy. Przesmażamy razem kilka minut i dokładamy mielone mięso. Doprawiamy solą, czarnym pieprzem i ostrą papryką. Dodajemy pelatti, przecier pomidorowy, pesto bazyliowe i pół szklanki wody. Gotujemy razem kilka minut. Na końcu doprawiamy do smaku solą, czarnym pieprzem i oregano. Sos beszamelowy: Masło roztapiamy w małym garnku, zdejmujemy z palnika
Pyry na Gazkurkami, makaron z kurkami czy też pyszna, aromatyczna tarta z kurkami to dania, które obowiązkowo goszczą na moim stole w sezonie kurkowym. Dziś mam dla Was przepis na pyszną zupę / krem z kurek z dodatkiem kremowego serka Apetina, którą podałam z pysznymi ziołowo – koperkowym ptysiami również z dodatkiem serka – tym razem tego o smaku Pesto i Rukoli
Ostra na Słodkodwie pyszne pasty. Ta dzisiejsza z natki marchewki jest pyszna i aromatyczna, polecam do makaronu lub do kanapek, jako dip do warzyw i do czego jeszcze tam chcecie. Nie warto wyrzucać natki marchewki bo można z niej wyczarować pesto takie albo takie , a może takie , polecam. Warunek natka nie może być stara i zwiędła, wybieramy młode, jędrne listki. Pasta
Moje Małe Czarowanie