Pobierz menu na tydzień Niedziela – Diabelski kurczak w 15 minut Poniedziałek – Domowy kebab z kurczaka Wtorek – Ratatouille z piekarnika w dwóch krokach Środa – Penne z pesto z jarmużu (4 składniki) Czwartek – Czerwona zupa z soczewicy Piątek – Chiński rosół z krewetkowymi pulpetami Jak gotowaliśmy Planowanie menu na tydzień jak zwykle zaczęliśmy od niedzielnego obiadu(...)menu na osobę na 6 dni kosztuje zatem jedynie 36 zł. Lista zakupów Krewetki 200 g 2 piersi z kurczaka 8 podudzi z kurczaka (pałek) 0,5 kg jarmużu Makaron rurki (penne) Makaron tagliatelle Pół czerwonej kapusty Bakłażan średniej wielkości Cukinia średniej wielkości Mała czerwona papryka Mała żółta papryka Mała zielona papryka Główka średniej wielkości kopru włoskiego Mała cebula Czosnek
Niedzielny kucharzdesery, kanapki, które zachwyciły podniebienia podczas mojego gotowania na żywo, dipy i świeże, domowe pieczywo z patelni gotowe w kilka minut! Udanej zabawy w kuchni i na parkiecie! Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Chrupiące grzanki czosnkowe Chrupiące grzanki z kremowym kozim serem Chrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwą Chrupiąca sałatka(...)kremowym, szynką i szpinakiem Truskawkowy koktajl na maślance Truskawkowy koktajl z bananem i miodem Truskawkowe semifreddo z jagodami i sosem owocowym podane z malinami Woda ogórkowo - cytrynowa Zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego z oliwkami kalamata Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zgrzewane kanapki z serem, pomidorem i szynką Zgrzewane kanapki z ricotta, rukolą
Moja smaczna kuchniaNowy rok to nowe wyzwania także te związane z odżywianiem, każdy z nas pragnie jeść zdrowo. Specjalnie dla Was przygotowałam zestawienie przepisów fit, które możecie wykorzystać
Moja smaczna kuchniatradycję i co najważniejsze, zawsze smakuje, każdemu. Każdy włoski region ma swoją wersję i tak np. na obszarach górskich sos robiony jest z dodatkiem grzybów. Liguryjskie lasagne jest z pesto, a Veneto ma jako dodatek czerwoną cykorię z Treviso. Umbria i Marche podają swoją ulepszoną wersję z wieprzowiną i podrobami z kurczaka, a w regionach wzdłuż Apenin sos wzbogacony(...)masłem. Szynkę pokroić w plasterki. A na samym końcu przygotować beszamel według przepisu powyżej. Na dno wylać trochę sosu i rozprowadzić równomiernie. Dodać beszamel i przykryć pierwszą warstwą płatów makaronu. Pokryć płaty sosem, można posypać serem i położyć szynkę, a na to, kolejną warstwę płatów. Beszamel, ser i płaty. Jedną warstwę możecie posypac tartym jajem. Którą chcecie. Na ostatnich
Z Kuchni Do Kuchniprzez mnichów buddyjskich w klasztorach mogłabym raczyć się codziennie. Daje ogromny ładunek energii, witamin i minerałów. Oczyszcza układ trawienny i wzmacnia siły witalne. Kasza pod względem wartości odżywczej przewyższa makaron, ziemniaki oraz ryż. Kasze są bogatym źródłem węglowodanów złożonych, niezbędnych do pracy wszystkich komórek organizmu. Ze względu na dużą zawartość skrobi kasze są dość kaloryczne, jednak nie tuczą, dlatego(...)mozzarellą, pomidorem i olejem lnianym kasza gryczana niepalona z grzybami leśnymi kasza z jarmużem a'la szpinak kasza z prażonym jabłkiem, pomarańczą i cynamonem oraz tymiankiem kasza z pesto z grillowanej cukinii kasza z grillowanym kurczakiem i pomidorami kasza z białym serem i pomidorami kasza z grillowaną cukinią i prażonymi pestkami dyni kasza z kiełkami z patelni z curry
Naturalna Kuchniamożna mrozić): Polędwica z dorsza 500 g Mięso mielone wołowe 0,5 kg Skrzydełka z kurczaka 1,5 kg Filet z kaczki 0,2 kg Kasza gryczana Drobny makaron Jajko Masło Koncentrat pomidorowy Biała fasolka w puszce 2 kalafiory 1 kalarepa 1 biała rzepa 1 cukinia 2-3 marchewki 2 pietruszki 1 kg ziemniaków 2 kolby kukurydzy 2 szalotki Czosnek(...)dorsza kładło się plaster pomidora, skrapiało olejem i zawijało w liście, po czym wstawiało do pieca też pokropione olejem. Nasza wersja jest inna. Do nadzienia oprócz ryby dodajemy pesto bazyliowe. Gołąbki zaś zalewamy sosem pomidorowym, a na wierzch ścieramy parmezan. Ryba wychodzi pysznie soczysta, pachnąca bazylią i lekko kwaskowata dzięki sosowi pomidorowemu. Jeśli ktoś lubi ryby z pesto
Niedzielny kucharz