makaron z pesto - 1189 przepisów (strona:53/80)

Grillowane szpargle ze pesto (Zielono mi ze szparagami) 161

moge tak trocha sie poczekać na drugi rołz 1 przybyło 2 nas 3 słoiku 4 szybko 5 makaronem 6 kromce 7 Włosi 8 duży 9 zimno 10 stronę 11 gotowe 12 tutaj Artykuł Grillowane szpargle ze pesto (Zielono mi ze szparagami) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
"Pasta i basta!" oraz "Sushi, Paella i Guacamole" - recenzja książek 175

Podstawowe - klasyczny sos pomidorowy, sos serowy czy beszamelowy. I inne, np. sos z owoców morza czy fasolowy, różnego rodzaju pesto. Początkującym przydadzą się też na pewno instrukcje, jak przygotować buliony. Drugą część książki stanowią przepisy, podzielone tematycznie, według rodzajów makaronów z poprzednich rozdziałów. Np. tagliatelle możemy przygotować z prostym sosem borowikowym lub bardziej ambitnie - w sosie z dzika

Kraina Tysiąca Smaków
Niedźwiedzie pesto 149

długi czas (kilka miesięcy). Po otwarciu powinno się zużyć go w ciągu kilku dni, dlatego najlepiej przygotować w mniejszych słoiczkach. Niedźwiedzie pesto nadaje się… chyba prościej napisać do czego się nie nadaje, ale ja używam – do makaronów, mięs, ryb, serów, wędlin, jajek, kasz, ryżu… i nie tylko. Wybornie smakuje nawet z pajdą chleba. Ponieważ właśnie teraz jest najlesza(...)czosnkiem niedźwiedzim. Smacznego i… na zdrowie. W opisie o czosnku niedźwiedzim wykorzystałam materiały ze strony : - Agnieszki Maciąg - Moniki Majewskiej z Poradnika Zdrowie Wydrukuj przepis The post Niedźwiedzie pesto appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
102. W nieco innym wydaniu czyli: pizza z rukolowym pesto, krewetkami i gorgonzollą na ziemniaczanym spodzie. 232

jednak barrrdziej wilgotny w środku i chrupiący na zewnątrz. Na dodatkowe składniki wybrałyśmy krewetki trygrysie, kapary, mozarellę, ser gorgonzolla oraz pesto z rukoli (zamiast sosu pomidorowego) - które równie fantastycznie smakuje jako dodatek do wszelkiego rodzaju makaronu oraz jako pasta na świeżą, chrupką bagietkę.  Jeśli jesteście ciekawi naszej obiadowej kompozycji, koniecznie wypróbujcie:  Składniki:  ziemniaczany spód do pizzy(...)wyciśniętego soku z pomarańczy,  80g sera gorgonzolla, 100g startej mozarelli , pół szklanki odsączonych z wody kaparów świeżo zmielona sól i pieprz oliwa z oliwek lub masło do smażenia pesto z rukoli:  50g liści rukoli + ok. 20g na posypanie pizzy po upieczeniu, 1 średni ząbek czosnku pokrojony w plasterki,  1/4 szklanki zielonego groszku odsączonego z zalewy

Symfonia Smaków
Makaron w pesto z tuńczykiem, kapary i pomidorkami 154

dobrze smakowało. Do przygotowania makaronowego dania oleju rzepakowego użyłam, pesto i tuńczyka nim połączyłam bo   „ Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego zawsze z nim gotuję, piekę i smaczne, moje dania przygotowuję ”.  Z miłością podane, zawsze danie jest udane :) Składniki: 200 g makaronu gniazdko, 1 garść rukoli, 1 garść bazylii, sok z cytryny(...)koniec dodajemy sok z cytryny do smaku. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente i odcedzamy. Tuńczyka odciskamy z nadmiaru sosu, przekładamy na gorącą patelnię razem z jedną łyżką oleju rzepakowego, dodajemy kapary, mieszamy i podgrzewamy. Na tej samej patelni przez chwilę podgrzewamy pomidorki. Makron mieszamy z pesto, dodajemy na wierzch tuńczyka z kapary, pomidorki, całość doprawiamy

Moniki Smakołyki
Ślimaczki z kurczaka w sosie bazyliowym 353

kilku składników w ciągu pół godziny! Mnie osobiście danie najlepiej smakuje z sypkim ryżem, choć równie dobrze możemy podać ślimaczki z makaronem lub ulubioną kaszą np. pęczakiem. Głównym składnikiem (oprócz piersi z kurczaka oczywiście) jest bazyliowe pesto – najlepiej użyć tego domowego, które robi się błyskawicznie, ale z kupnym dobrej jakości także na pewno się świetnie uda. Ślimaczki

Poezja smaku
Jaglanka z zieloną pietruszką 133

Zielona pietruszka w naszym menu występuje najczęściej pod postacią pesto (zblendowana z olejem lnianym, nasionami, czosnkiem, sokiem z cytryny i podana z makaronem - np. owsianym). Dziś po raz pierwszy połączyłam ją z owocami i kaszą jaglaną. Spróujcie, naprawdę warto wprowadzić natkę pietruszki do codziennej diety i jadać ją jak najczęściej to możliwe. Posiada właściwości odkwaszające, jest bowiem bogatym źródłem

Szkrab Je Sam
Kulinarna podróż z hotelem Sheraton #BetterWhenShared - Kraków. Część 1 205

fantastycznych doznań smakowych! Były grillowane przegrzebki, zupa ze świeżych pomidorów i homara, grillowana polska polędwica wołowa z sosem z miodu i porto, makaron tagliatelle z pomidorami concasse, świeżymi ziołami i turbotem sous vide, burrata z pesto pistacjowym z musem pomidorowym. Były niesamowite desery z sezonowymi owocami. Wszystkie te smakołyki nie zostawiały nam zbytniego pola do popisu na mieście

Plate of Joy
Pesto z rukoli i pietruszki 213

żeby zmiksować dobrze rukolę. W przeciwnym razie będziemy mieć sos z ciągnącymi się włóknami. Pod koniec blenderowania dodać sok z cytryny. Moje pesto jest gęste, bo miało być dodatkiem do placków. Jeśli przeznaczamy je do makaronu, trzeba dodać więcej oliwy

Weekendy w domu i ogrodzie
Pesto z liści rzodkiewki 242

kosza. Błąd! Nie wiecie co tracicie. Liście rzodkiewki maja bardzo ciekawy i charakterystyczny smak. W kilka minut przemienicie je w pyszne rzodkiewkowe pesto, które świetnie sprawdzi się jako smarowidło do kanapek lub podstawa sosu do makaronu. Wypróbujcie koniecznie! Więcej

Okolice Palnika
Domowe zielone pesto (alla genovese) 189

trybuli ogrodowej oraz ogórecznika lekarskiego pęczek natki pietruszki 1/3 szklanki oliwy 100 gram parmezanu lub grana padano 50 gram ziaren słonecznika 1-2 ząbki czosnku sól, pieprz Domowe zielone pesto (alla genovese) Wykonanie: Mrożone zioła, tarty ser, obrany czosnek, łuskany słonecznik, umytą natkę i oliwę wrzucamy do blendera i miksujemy do uzyskania gładkiego, zielonego sosu. Doprawiamy solą i pieprzem(...)dobrze nam się wszystkie składniki blendują. Możemy najpierw wlać mniej a potem dodawać wedle uznania. Tak przygotowany sos najlepiej smakuje z makaronem spaghetti lub wstążkami (tagliatelle). Możemy też wyłożyć go na rybę i zapiekać w piekarniku. Domowe zielone pesto (alla genovese) Smacznego :) Domowe zielone pesto (alla genovese

Pyza i Surówka
Proste przepisy na świąteczne włoskie dania 170

grzanek), odrobinę oliwy, trochę świeżo zmielonego pieprzu i gotowe!   Lazania  z dorsza z bazyliowym pesto      Składniki:   1 litr mleka   100 g mąki   100 g masła   1 kg filetów z dorsza   250 g makaronu do  lazanii  ( Barilla )   60 g bazylii   250 g oliwy extra  vergine(...)roztopionego masła 100   g mąki. Mieszamy  i gotujemy przez 2 minuty, po czym dodajemy mleko i mieszamy trzepaczką. Gotujemy ,  mieszając dopóki sos nie zgęstnieje.   Przygotowujemy pesto,  miksując kolendrę i bazylię z orzeszkami piniowym (uprażonymi wcześniej na patelni z 200   g oliwy).  Kroimy dorsza na plasterki o grubości 1,5 cm, wykładamy

SzczyptaSmaQ
Pomysł na Sylwestra - szybkie crostini z pesto z rukoli 195

wiosenną zieleniną. Można nim smarować pieczywo zamiast masłem, wykorzystać do takich flatbreadów , użyć zamiast sosu do sałatki z makaronem czy kaszą oraz wzbogacić przy jego pomocy smak zup (pasuje na przykład do minestrone , fasolowej i ziemniaczanej). Tym razem z pomocą takiego pesto wyczarowałam  crostini , czyli kanapeczki z opieczonego chleba ze śródziemnomorskimi dodatkami. Crostini robi się bardzo prosto

Chilli Czosnek i Oliwa

Proponowane wyszukiwania