makaron z pesto - 1189 przepisów (strona:47/80)

Pesto bazyliowe 112

Przepyszne pesto bazyliowe domowej roboty 🙂 Idealne na kanapki do makaronów lub pizzy. Polecam każdemu, kto lubi prawdziwą włoską kuchnię. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 4 porcje Składniki: 1 duży pęczek bazylii 50 g orzeszków piniowych 3 ząbki czosnku 50 g parmezanu oliwę (4-6 łyżek) szczypta soli (opcjonalnie) Przygotowanie: Na suchej patelni uprażyć orzeszki pini

KuchniaWeDwoje.pl
Pesto z jarmużu i orzechów cashew 121

jak się domyślacie, z jarmużu. Pesto z jarmużu należy do moich ulubionych. Jest delikatne w smaku, można dodawać je do makaronu, używać jako sosu lub na kanapki czy pizzę…you name it. Polecam pesto z jarmużu i orzechów cashew. Słodki smak orzechów świetnie harmonizuje z jarmużem. Użyłam też pieczonego czosnku, który jest delikatniejszy w smaku

codojedzenia
Afgańska frittata 112

doby na przygotowywanie skomplikowanych posiłków.  Ja zauważyłam ostatnio, że im mniej wyszukana potrawa tym bardziej mi smakuje. Lubię proste dania, takie jak na przykład makaron spaghetti z czosnkiem i oliwą, z pesto, albo po prostu ugotowany kalafior polany sosem   warzywnym. Pyszne.  Do takich szybkich prostych i smacznych dań należy zielona afgańska frittata (pewnie nikomu frittata

Moja Mama Gotuje
Sylwestrowe menu - 8 smacznych przekąsek na imprezę 137

słonecznika i pestki dyni, mielimy. Dodajemy liście rzodkiewki, oliwę z oliwek, przyprawy i blendujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Pesto rzodkiewkowe podajemy z pełnoziarnistym lub orkiszowym makaronem. Świetnie też pasuje do razowych tostów. Szaszłyki na raz 250 g piersi z kurczaka 10 plastrów ananasa z puszki 20 sztuk oliwek w zalewie kilka suszonych

My Chcemy Jeść
Pesto z liści rzodkiewki 149

słonecznika i pestki dyni, mielimy. Dodajemy liście rzodkiewki, oliwę z oliwek, przyprawy i blendujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Pesto rzodkiewkowe podajemy z pełnoziarnistym lub orkiszowym makaronem. Świetnie też pasuje do razowych tostów. Liście rzodkiewki to źródło różnych dobroczynnych składników odżywczych. Znajdziemy w nich wapń, fosfor i żelazo. Zawierają więcej witaminy C niż

My Chcemy Jeść
40 pomysłów na letnie obiady 157

czosnku, cebuli i bazylii Kurczak z cukinią i zieloną papryką w pomidorach Leczo Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta Makaron z serem twarogowym Makaron z soczewicą i mozzarellą w brokułowym pesto Mini penne rigate z chrupiącą cukinią i czerwoną fasolą Mini penne rigate z ciecierzycą w pomidorach Mini penne z żółtą fasolką szparagową i cukinią w ziołach

Moja smaczna kuchnia
pesto niedźwiedzia 148

mniejsze kawałki i miksujemy blenderem. Dodajemy pestki słonecznika, miksujemy i dodajemy stopniowo oliwę. Gdy powstanie gładka masa doprawiamy solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Pesto idealnie nadaje się jako sos do makaronów jak i również jako smarowidło do chleba

Domowy Smak Jedzenia
18 dań na Światowy Dzień Makaronu 283

orzo z liśćmi szpinaku i serem feta Makaron razowy w natce pietruszki z białą fasolą Makaron ze szpinakiem,czosnkiem i serem Makaron z serem twarogowym, Makaron z soczewicą i mozzarellą w brokułowym pesto Mini penne rigate z chrupiącą cukinią i czerwoną fasolą Mini penne z żółtą fasolką szparagową i cukinią w ziołach Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Pappardelle

Moja smaczna kuchnia
Sałatka z pomidorów i mozzarelli w letnim sosie ziołowym 199

więcej, niż potrzeba do sałatki, ale na pewno się nie zmarnuje:) Ja zjadłam resztę ze świeżym pieczywem. Myślę, że sprawdzi się także jako sos do makaronu - w końcu jest bardzo zbliżony do pesto.  Sałatka z pomidorów i mozzarelli w letnim sosie ziołowym na podstawie przepisu z książki Kulinarny ogród Jeanne Kelley na 4-6 porcji czas przygotowania

Chilli Czosnek i Oliwa
Makaron z wędzonym łososiem, rukolą i suszonymi pomidorami 157

szybki obiad. Jeśli chodzi o użyty makaron jest to bavette. Swym kształtem przypomina grube, spłaszczone spaghetti. Idealnie łączy się z sosami, czy z pesto. Sprawdza się również idealnie w potrawach z owocami morza, czy rybami. Makaron z wędzonym łososiem, rukolą i suszonymi pomidorami 2 duże porcje Składniki: około 250 g makaronu spaghetti lub bavette (połowa opakowania) 200 g wędzonego

PatiGotuje
ROLADKI Z KURCZAKA Z SUSZONYMI POMIDORAMI – BE FIT! 116

Będąc niedawno na wycieczce w Mediolanie przywiozłam do domu kilka pyszności, wśród których były oczywiście moje ukochane suszone pomidory . Uwielbiam je zjadać zarówno z makaronem, mięsem, jak i przyrządzać z nich fantastyczne i aromatyczne pesto. Dziś mam dla Was przepis na przepysznego kurczaka faszerowanego suszonymi pomidorami i czosnkiem niedźwiedzim, który idealnie podkręca aromat. Gotowany na parze! Do tego makaron

Ostra na Słodko
Pesto z czosnku niedźwiedziego 148

Polsce jest pod ochroną, dlatego nie wolno go zrywać w lesie. Jeśli uda Wam się zdobyć tę aromatyczną roślinę, warto przygotować z niej pesto, które później  można wykorzystać jako sos do makaronu lub dodatek do grzanek. Można też na jego bazie przygotować pyszny dip, dodając do niego jogurt naturalny. Będzie on doskonałym dodatkiem do dań przygotowywanych na grillu(...)pestek dyni, uprażonych na suchej patelni 1/4 szklanki oleju rzepakowego 1/2 łyżeczki soli Przygotowanie: Liście czosnku dokładnie myjemy, kroimy i z pozostałymi składnikami wkładamy do naczynia. Miksujemy blenderem. Jeśli pesto jest zbyt gęste dodajemy więcej oleju i ponownie miksujemy. Przekładamy do słoika i przechowujemy w lodówce

Smakowity Blog Kulinarny
Lunch Box drogą do idealnej sylwetki 181

porcje) 50g makaronu spaghetti pełne ziarno (25g/porcję) 250g fasolki szparagowej i brokuła łącznie (125g/porcja) garść roszpunki  5 suszonych pomidorów 2 pomidorki koktalowe 1 lub 1/2 pieczonej piersi z indyka lub 10 małych plasterków jak u mnie zioła prowansalskie Do dzieła: Makaron gotujemy al-dente w osolonej wodzie i po odsączeniu mieszamy z red pesto

Spektrum Smaku
Pesto z rukoli 190

miksujemy. 3. W trakcie miksowania dolewamy małymi porcjami pozostałą oliwę, do czasu, aż otrzymamy pożądaną przez nas konsystencję pesto. 4. Gotowe pesto próbujemy, doprawiamy ostatecznie solą i pieprzem. Idealny dodatek do kanapek, sałatek lub makaronu :) Smacznego

W kuchni Katie
Pesto z zielonych szparagów 119

jednym z rozwiązań jest pyszne zielone pesto, które nadaje się zarówno do kanapek, jako pasta, ale świetnie będzie się również komponowało z makaronem jako danie obiadowe. Gwarantuję Wam, że będziecie rozkoszować się delikatnym smakiem tego pesto. A zatem zapraszam do degustacji! Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów, 2 ząbki czosnku, 3/4 szklanki sparzonych migdałów, 1/3 szklanki pestek dyni

Pełna Lodówka