makaron z pesto - 1189 przepisów (strona:43/80)

Makaron z zielonym pesto i mozzarellą 96

Makaron spaghetti w kąpieli z pesto z kolendry! Kompozycja o wyraźnym, świeżym.. lekko cytrusowym smaku z nutą śródziemnomorską oraz łagodnym smakiem miękkiej mozzarelli. Prosty, pyszny i piękny obiad bez mięsa. To również fantastyczna propozycja na romantyczną kolację. Łączny czas przygotowywania:  do 30 minut Ilość porcji

AniaGotuje.pl
Prosta zupa z czosnku niedźwiedziego z grzankami czosnkowymi 145

dotarła do mojego Piaseczna. Liście czosnku niedźwiedziego można jeść na surowo i mi najbardziej zasmakował twarożek z dodatkiem posiekanych listków. Świetnie też sprawdza się w pesto na kanapce lub z makaronem. Ja jednak chciałam zmajstrować coś oryginalniejszego i przygotowałam podwójnie czosnkową zupę o pięknym zielonym kolorze. Dziki czosnek nadaje je wspaniałego aromatu, a ziemniaki kremowości. Do tego chrupiące czosnkowe

Chilli Czosnek i Oliwa
Pesto ze szpinaku 134

oliwek i ząbek czosnku. Miksujemy na gładką masę. Następnie dodajemy listki szpinaku. Ponownie miksujemy. Na końcu dodajemy sól, pieprz i żółty ser, ponownie miksujemy. Tak przygotowane pesto jest wspaniałym dodatkiem do makaronów

Emcia Pichci
Przepis na tortille pszenno-kukurydziane, gotowanie na rynku Manufaktury i X Festiwal Dobrego Smaku w Łodzi :) 141

między czasie swoje wdzięki prezentowały blogerki i rodzynek-bloger :) Najpierw Atomówki: Asia , Ewa i Paulina przygotowały przechodniom pysznie śniadanie. Później do akcji wkroczyła Agnieszka , która częstowała pesto z drożdżowymi paluchami i makaronem z czosnkiem niedźwiedzim. Potem moja świetna ekipa zawinęła tortille, a na koniec Damian  ugotował gazpacho. Razem z Agnieszką i dziewczynkami podałyśmy w sumie ponad 50 porcji

Kraina Tysiąca Smaków
Penne z kurczakiem w sosie śmietanowo-pomidorowym z papryką i bazylią 251

łyżki oleju 4 łyżki śmietany 18% 2 łyżki pesto pomidorowego z papryką i bazylią od Greckie Przysmaki 2 większe pieczarki około 2 garści makaronu (ilość przed gotowaniem) około 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na oleju podsmażamy chwilę pokrojoną cebulę. Dodajemy pokrojone w małą kostkę mięso (pierś z kurczaka). Całość doprawiamy słodką(...)chwili dorzucamy pokrojone na półplasterki (obrane) pieczarki. Całość smażymy, co jakiś czas mieszając. W między czasie w miseczce mieszamy dokładnie śmietanę z pesto. Gdy mięso będzie już dobre zmniejszamy gaz na minimalny, dodajemy ugotowany makaron. Mieszamy, a następnie dodajemy nasz sos, szybko mieszamy. Chwilę jeszcze zostawiamy na patelni, aby sos lekko zgęstniał. Na koniec dodajemy posiekaną pietruszkę, mieszamy

Słodkie okruszki
50 przepisów z zielonymi warzywami 145

warzywa bardzo często goszczą w moich przepisach. Najchętniej używam ostatnio rukoli, z której robię przeróżne sałatki, łączę z makaronami, ale i miksuję w koktajlach, których na blogu nazbierało się już ponad 41! Czy wiesz, że z brokułów można przygotować rewelacyjne pesto, a jarmuż smakuje najlepiej w koktajlach? Jak najlepiej wykorzystać natkę z pietruszki, aby zachować wszystkie jej właściwości zdrowotne(...)pietruszki Koktajl pietruszkowy Koktajl z jarmużu z bananem i pomarańczą Koktajl z zielonym jęczmieniem Koktajl szpinakowo - pomarańczowy Lemoniada cytrusowa z natką pietruszki Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta Makaron z soczewicą i mozzarellą w brokułowym pesto Mizeria Ogórki małosolne w plasterkach Ogórkowa na skrzydełkach z dymką Oliwki marynowane w oregano i majeranku Oliwki marynowane z czosnkiem

Moja smaczna kuchnia
Pesto z liści rzodkiewki i rukoli 138

myślę, że chyba znów ją posieję, żeby mieć liście na pesto. Smakuje tak świeżo, wiosennie. I choć tradycyjnie się przyjęło, że mieszamy go z makaronem, to również z mięsem lub na kanapkę pesto z liści rzodkiewki też smakuje pysznie. A jak doskonale dopełnia smak grillowanych szaszłyków lub warzyw! Wyśmienite! Składniki : pęczek liści rzodkiewki pęczek rukoli pęczek natki pietruszki

Obiad gotowy
Pesto z awokado 162

mielony pieprz, świeżo mielona sól Makaron dla 4 osób (najlepiej pełnoziarnisty) Nastawiamy wodę na makaron i gotujemy go al dente. Do pojemnika od blendera wkładamy obrane i pokrojone awokado, liście bazylii oraz obrany i pocięty na mniejsze kawałki czosnek. Blenderujemy dolewając olej i dokładając natkę pietruszki. Na końcu delikatnie doprawiamy solą i pieprzem. Kiedy makaron się ugotuje odlewamy wodę(...)pozostawiamy go w garnku. Dodajemy pesto i całość mieszamy. Wykładamy na talerze i posypujemy uprażonymi na patelni nasionami słonecznika. Smacznego

Kolizje Smaków
Zupa ziemniaczana z pesto 151

Myśląc o Włochach odrazu mamy na myśli przepyszne makarony z jeszcze lepszymi sosami. Jeśli wędlina – to oczywiście Prosciutto di Parma czyli szynka parmeńska ( rodzaj surowej , podsuszanej szynki wytwarzanej z całych udźców wieprzowych z kością tradycyjnymi metodami ) Jeśli sos – to oczywiście pesto ( tradycyjnie wytwarzane w marmurowych moździerzach z oliwy , bazylii , parmezanu , orzeszków piniowych i soli ). A jeśli(...)duża cebula – 2 szt * oliwa extra virgin – 4 łyżki * bulion warzywny – 300 ml * mleko – 300 ml * makaron muszelki – 50 g * śmietana słodka – 50 ml * natka pietruszki -1 pęczek * parmezan – 2 łyżki PESTO : * liście bazylii – 1 szklanka * czosnek – 1 ząbek * orzeszki piniowe – 3 łyżki * starty parmezan – 2 łyżki * oliwa

Ostra na Słodko
Pesto pietruszkowo bazyliowe 174

Pesto to wspaniały włoski sos, który doskonale komponuje się z rybami, mięsem, makaronem, ryżem… i nie tylko. Składniki na przygotowywane tradycyjnie pesto rozgniata się drewnianym tłuczkiem w marmurowych moździerzach – stąd nazwa pesto, gdyż „pestare” znaczy „rozgniatać”. Moje pesto nie będzie tradycyjne, bo przygotowane w blenderze, a składniki użyłam takie, jakie akurat

mojewypiekiinietylko
Wegańskie pesto bazyliowe. 168

nadwyżkę. Oczywiście pierwsze co przychodzi na myśl, to pesto. Aromatyczne, genialnie sprawdza się kiedy nie mamy czasu na gotowanie. W połączeniu z makaronem i np. indykiem czy ciecierzycą stanowi pyszny i szybki obiad. Jako że pesto bez sera nie smakuje tak dobrze, a ja sama przetwory mleczne jem od wielkiego święta, musiałam znaleźć jakiś substytut. Tę rolę spełniły(...)mnie pół na pół) sól i pieprz do smaku Wszystkie składniki zblenduj lub zmiksuj malakserem - nie za długo, pesto nie musi być gładkie. W razie potrzeby dodaj więcej bazylii lub oleju. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj np. z makaronem pełnoziarnistym

Powiedz dietom nie
Pesto z oliwek i suszonych pomidorów 116

składniki, ale w mniejszych ilościach (w znikomych ilościach nawet te bogate w składniki "uczulające") Po tym sporym wstępie pora na przepis. Dzisiaj bardzo,krótki na pesto,które może stanowić bazę do sosu do makaronu (bezglutenowego oczywiście), zwykłą pastę kanapkową albo dodatek do chleba paleo, o którym już wkrótce. PESTO z OLIWEK i POMIDORÓW Składniki: 1 szklanka oliwek

Bon appetit mon amie
Tagliatelle śródziemnomorskie 73

Włoski przepis z klasycznym makaronem tagliatelle. Najlepiej wybrać świeży, wtedy połączenie z pesto, bakłażanem i cukinią będzie bardziej wyraziste. Dla przełamania smaku podaję pomidory z mozzarellą. Uwaga: makaron gotuje się krótko (mój 3 minuty). Ważne jest aby go nie rozgotować

Milion Smaków
Miętowe pesto 144

który spełnił swoje zadanie. Idealnie sprawdził się w swojej roli, jako dodatek do mięsa jagnięcego. Bardzo intensywny i aromatyczny o pięknej barwie. Tak jak pesto bazyliowe, tak i miętowe nadaje się do mięs, klusek, makaronów, kanapek… i nie tylko. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Miętowe pesto appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Makaron sojowy z sosem paprykowym - wegańsko i bez glutenu :) 174

wegański 😊 Składniki (1 porcja): 1 duża papryka czerwona 1 mała cebula 1 ząbek czosnku  1 łyżeczka oleju kokosowego  1 łyżka pesto z jalapenos (Pole Na Stole) 60 g makaronu sojowego (Pole Na Stole) przyprawy: sól himalajska, pieprz ziołowy, czarny i cayenne, curry, mieszanka ziołowa Przygotowanie: Paprykę należy sparzyć. W tym celu zagotuj wodę i włóż do niej(...)rozgrzanym już olejem kokosowym. Podsmażaj przez 5 minut.  Następnie dodaj pesto, dolej trochę wody i duś pod przykryciem, na małym ogniu przez 20 minut. Po tym czasie dodaj przyprawy i duś kolejne 20 minut. Od czasu do czasu zamieszaj.  W międzyczasie ugotuj makaron wg instrukcji podanej na opakowaniu.  Ugotowany i odcedzony makaron przełóż do rondelka

Zdrowie na języku :P