makaron z pesto - 1189 przepisów (strona:36/80)

Pesto z jarmużu 129

czym to się je? Co kto lubi. Dla mnie pesto z jarmużu świetnie pasuje do pieczywa na śniadanie w towarzystwie np. pomidora, ale też do makaronu. Nie ma reguły. Pesto z jarmużu Wydrukuj przepis Potrzebujesz: 150g orzeszków ziemnych paczka jarmużu - zazwyczaj 200g główka czosnku 80ml oliwy z oliwek sok z 1 cytryny sól do smaku *opcjonalnie 2 spore

Blendman
Pesto z jarmużu 129

czym to się je? Co kto lubi. Dla mnie pesto z jarmużu świetnie pasuje do pieczywa na śniadanie w towarzystwie np. pomidora, ale też do makaronu. Nie ma reguły. Pesto z jarmużu Wydrukuj przepis Potrzebujesz: 150g orzeszków ziemnych paczka jarmużu - zazwyczaj 200g główka czosnku 80ml oliwy z oliwek sok z 1 cytryny sól do smaku *opcjonalnie 2 spore

Blendman
Spaghetti ze szparagami i szałwią 202

około 3 minut, wrzucamy szałwię, dodajemy szparagi pocięte na max 2 cm kawałki, doprawiamy resztą przypraw i smażymy około 5 minut na małym ogniu. W międzyczasie gotujemy makaron. Do szparagów dodajemy pesto mieszamy i podlewamy mlekiem,ponownie mieszamy i przykrywamy pokrywką. Dusimy je pod przykryciem aż będą wystarczająco miękkie- max 5 minut. Podajemy z ugotowanym makaronem, można posypać prażonym

greenscarf
Pasta z łososiem i pesto wg Aleex 146

Wystarczy zaledwie kilkanaście minut, by danie pojawiło się na stole. Na tyle każda z nas, nawet najbardziej zapracowana, może sobie pozwolić. Polecam. Składniki: • 500 g świeżego makaronu pappardelle • 1 większy słoiczek pesto (lub 2 mniejsze) • 200 g łososia pieczonego (lub wędzonego na gorąco) w kawałku • papryczka chili • sól, • oliwa Sposób przygotowania: 1. Jeśli nie mamy pieczonego łososia, trzeba(...)minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C. Zostawić do ostygnięcia. 5. Ostudzoną rybę rozdzielić na kawałeczki w miseczce. 6. Do łososia dodać pesto, wymieszać. Jeśli jest zbyt suche, dolać oliwę. 7. Makaron ugotować w lekko osolonym wrzątku. 8. Odcedzić. 9. Gorący makaron włożyć do miski z sosem. Wymieszać. 10. Podawać od razu po przygotowaniu. Smacznego

W mojej kuchni
Pesto szpinkowo-bazyliowe 128

łyżeczki soli (opcjonalnie) sól, pieprz Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładko :) Następnie dodajemy sól, pieprz. Musicie pesto  porządnie posolić, bo pesto słabo doprawione dodane do makaronu może być bez smaku. Przechowujemy w lodówce, wierzch pesto polewamy oliwą

Delicious Titbits
SOS PESTO Z RUKOLI 101

Z RUKOLI   Dzisiaj przedstawiam przepis na klasyczne pesto z rukoli - bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu.  Świetnie smakuje z makaronem lub jako dodatek do kanapek. Z podanych składników otrzymamy około 250ml pesto. Przechowujemy w lodówce przez ok. tydzień.  Polecam przepis na domowe pesto z rukoli! SKŁADNIKI: na około 250ml sosu 50g orzeszków pinii(...)razie potrzeby zdejmujemy składniki ze ścianek pojemnika łopatką) - gdy wszystko dokładnie się połączy, doprawiamy pesto solą oraz pieprzem. Krok 4. Gotowe pesto przekładamy zakręcanego słoika, zalewamy cienką warstwą oliwy i zamykamy. Podajemy z makaronem lub jako dodatek do kanapek.  Przechowujemy w lodówce do tygodnia - po każdym wykorzystaniu, zalecam zalać resztę pesto świeżą warstwą oliwy.  Pesto

Moja Książka Kucharska
Pesto z natki pietruszki, marchewki i botwinki 189

natka marchewki. Natkę marchewki przeważnie wyrzucamy, ja też do niedawna wyrzucałam ale ma ona w sobie za dużo dobrych składników aby lądowała w koszu. Wykorzystajmy ją do pesto, będzie znakomite do makaronu czy kanapek, jako sos do burgerów. Zachęcam do robienia, a Wy co robicie z natki marchewki? Pesto z natki pietruszki, marchewki i botwinki. ROZWIŃ I CZYTAJ

Moje Małe Czarowanie
Minestrone verde – wiosenna włoska zielona zupa jarzynowa 200

każdy wymaga innego czasu gotowania. Jeśli Wasz makaron potrzebuje więcej niż 10 minut – wrzućcie go odpowiednio wcześniej.   Mój makaron gotował się do miękkości 8 minut, i po tym czasie zupa jest prawie gotowa. Prawie, bo doprawimy ją zielonym pesto bazyliowym. Trzy pełne łyżki pesto wkładamy do miseczki, zalewamy wazową łyżką czystej zupy i dokładnie mieszamy. Lekko solimy(...)gałązka lubczyku 3 kostki bulionowe – bulion z kurczaka, warzywna, cielęca lub 2 litry domowego rosołu 5 łyżek oliwy z oliwek 2 litry wody 3 pełne łyżki zielonego pesto 150g drobnego jajecznego makaronu – np. koraliki, rurki po łyżce startego parmezanu na porcję sól pieprz

Karo in the Kitchen
Akcja kulinarna "Włoskie smaki" - Podsumowanie 252

wyrakiem Makaron z sosem pomidorowym  - Ania z bloga Pani Paszczakowa Gotuje Makaron z sycącym sosem z trzech serów  - lucynako z bloga Czary Gary Makaronowe literki z warzywami - przepis z bloga Zapach apetytu Makaron z suszonymi pomidorami i oliwkami - Josia z bloga Kuchnia Josi Makaron z szynką i oliwkami w sosie balsamico - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blog Makaron(...)Gospodyni Miejska Makaron po sycylijsku zapiekany z bakłażanem i kozim serem - przepis z bloga W zaciszu mojej kuchni Orecchiette boscaiola - makaron z grzybami leśnymi - Alastor z bloga Kuchnia z wyrakiem Pappardelle z dynią i kozim serem - Monika Olczak z bloga Cynamon & Chilli Pappardelle z ragu z baraniny - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Pasta con datterino -makaron z pomidorkami daktylowymi

Chilli Czosnek i Oliwa
MAKARON Z PESTO Z BOBU I SZYNKĄ PARMEŃSKĄ 133

mojej przyjaciółce i udało mi się podbić jej żołądek 😉 Składniki: 1 cebula 1 ząbek czosnku 100 g szynki parmeńskiej pesto z bobu → przepis 100 ml śmietany 30% 100 ml wody sól, pieprz pęczek natki pietruszki garść orzechów nerkowca makaron tagliatelle pełnoziarnisty 2 łyżki oleju Wykonanie: Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Wrzucamy na patelnię, na rozgrzany olej(...)mniejsze kawałki i dodajemy do cebuli z czosnkiem. Smażymy około 2 min. i dodajemy całe pesto z bobu. Podlewamy wodą, aby uzyskać konsystencję sosu. Na końcu dodajemy śmietankę i trzymamy na ogniu, aż sos zgęstnieje. Przyprawiamy do smaku pieprzem oraz solą. Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju według instrukcji na opakowaniu. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i drobno

Kuchnia MagdaLeny
Poniedziałek: Spaghetti z cukinii z krewetkami i pesto 119

Piękna dla oka kulinarna niespodzianka: niskokaloryczne spaghetti z cukinii z jędrną krewetką, w sosie z pesto i grillowanymi pomidorkami. Długo zachwycaliśmy się przepisami z ciętą jak spaghetti cukinią, doskonale imitującą makaron. W końcu zaczęliśmy szukać odpowiedniego sprzętu, który nadaje warzywom taki kształt. Nie mogliśmy jednak zdecydować co kupić – opinie o jakości tego typu sprzętu w internecie są skrajnie różne(...)masło, przez chwilę podsmażamy na nim rozgnieciony ząbek czosnku, po czym dodajemy krewetki. Smażymy je na dość intensywnym ogniu po 2 minuty z każdej strony. Krok 5 Makaron z cukinii łączymy z pesto. Dodajemy pomidorki i pokrojone w plasterki rzodkiewki. Spaghetti nawijamy na widelec i nakładamy na talerz. Na wierzch kładziemy krewetki. Zobacz menu na tydzień – zielono

Niedzielny kucharz
Spaghetti z trzema serami 156

wody z gotowania, odcedzony wkładamy z powrotem do garnka, wlewamy wodę. Wlewamy serowy sos z rondelka i całość szybko, dynamicznie mieszamy, żeby sos obkleił dokładnie makaron. Rozdzielamy porcje między talerze, dekorujemy kleksem pesto rozrzedzonego wodą lub winem, , pomidorkami i odrobiną pietruszki. I to już pora otworzyć wino – teraz docenicie je jak rzadko kiedy. To dobra potrawa jeśli tego dnia(...)wchłonąć. SKŁADNIKI 130g sera camembert 100g sera brie 100g sera z niebieska pleśnią 80g masła 82% tłuszczu 2 duże ząbki czosnku ½ sporego pęczka natki pietruszki ½ opakowania makaronu spaghetti lub bavette 2 łyżki zielonego pesto wymieszane z łyżką wody (lub białego wina) pomidorki koktajlowe do podania sól pieprz

Karo in the Kitchen
Domowe pesto z rukoli 163

wymieszają, dodać orzechy nerkowca i blendować do momentu, kiedy całość będzie zmiksowana na gładką pastę. Po zmiksowaniu składników spróbować, czy trzeba pesto jeszcze dosolić. Domowe pesto z rukoli jadać z makaronem lub smarować nim kanapki. Przechowywać w szklanym słoiczku, wierzch pesto polewając oliwą. Smacznego

Moje Qulinaria
Makaron z warzywami i tuńczykiem 133

łyżki Pesto KOTÁNYI z bazylią i pomidorami Sposób przygotowania: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu brokułu i fasolke gotujemy w osolonej wodzie, aż się rozmrożą warzywa odcedzamy, brokuły kroimy na mniejsze kawałki makaron, warzywa wrzucamy z powrotem do garnka, dodajemy koncentrat, mieszamy wsypujemy pesto, smażymy/gotujemy mieszając na małym ogniu na koniec dodajemy odcedzonego tuńczyka

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Makaron a la Caprese 148

minut, inspirowane włoską sałatką Caprese ( link do przepisu) , w której główną rolę gra mozzarella, bazylia oraz pomidory. Moja propozycja to sycący, o bardzo ciekawym smaku makaron ugotowany w wywarze warzywnym, z aromatycznym, bazyliowym pesto na słoneczniku z mozzarellą (która dodatkowo wzbogaca smak bazylii i pomidorów) oraz pomidorkami koktajlowymi. Danie, które warto docenić nie tylko ze względu na prostotę(...)makaronu Słonecznik zmiksować ze świeżą bazylią, mozzarellą, czosnkiem, sokiem z cytryny oraz olejem na jednolitą masę. Doprawić solą oraz pieprzem. W międzyczasie ugotować makaron al dente, odcedzić. Gorący makaron przełożyć na talerz, nałożyć porcję bazyliowego pesto i udekorować pomidorkami koktajlowymi. Wymieszać. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Spaghetti z pietruszkowym pesto Ani Starmach 125

dałam z połowy cytryny  * sól , pieprz * 100ml oliwy z oliwek  * 300g makaronu spaghetti      Przygotowanie : Pestki słonecznika podprażyć na patelni. Zblendować razem z pietruszką , ząbkiem czosnku , parmezanem , sokiem z cytryny , solą i pieprzem oraz oliwą. Ugotować makaron al dente. Wymieszać z sosem pesto

Magiczne Życie Marty