makaron z pesto - 1189 przepisów (strona:42/80)

Czerwone pesto 143

najczęściej kojarzy nam się z tym bazyliowym o zielonym kolorze. Jednak na podstawie przepisu podstawowego można zrobić również czerwone pesto z suszonych pomidorów. Tak powstałą papkę można wykorzystać na bardzo wiele sposobów. Można przygotować z nim makaron albo zrobić roladki z kurczaka. W tej chwili mam dla was przepis na samą papkę, ale niedługo pojawią się również przepisy(...)zalewy, pozostawiając około 1/2 tej oliwi ze słoiczka. Wszystkie składniki wrzucamy do robota kuchennego i całość dokładnie miksujemy na jednolitą masę. Tak powstałe pesto możemy jeść bezpośrednio smarując grzanki albo dodać do makaronu i podsmażyć na patelni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Delusional Trine
KREMOWE OBIADLOVE! 175

sprawdźmy czego Nam potrzeba, do przygotowania tego dania ;-) PRZEPIS NA OBIAD INDYK W KREMOWYM SOSIE Z BOCZNIAKAMI I RUKOLĄ PODANY NA WŁOSKIM MAKARONIE SKŁADNIKI NA DANIE: - 2 golonki z indyka - 1 opakowanie serka Apetina Pesto-Rukola - 400 g boczniaków - 1 cebula czerwona - 4 ząbki czosnku - świeża rukola (2 garście) - oliwa z oliwek - 150 ml śmietanki 36% - sól, biały pieprz(...)pokrywką i duś przez kwadrans. W tym czasie nastaw wodę na makaron, pamiętaj osolić wodę ;-) Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Na drugiej patelni przesmaż na oliwie z oliwek boczniaki, z dadatkiem soli i pieprzu. Podnieś pokrywkę z patelni z indykiem, dodaj śmietankę i kremowy serek Apetina Pesto-Rukola, dopraw solą i pieprzem. Zagotuj sos i wyłącz

SMYKWKUCHNI
Makaron lasagne z pesto z suszonych pomidorów z pulpecikami z piersi kurczaka 134

Niebanalne połączenie w sam raz na kolację we dwoje. Makaron lasagne podany z pysznym, domowym pesto na bazie suszonych pomidorów oraz delikatnymi pulpecikami z piersi kurczaka. Z pewnością zasmakuje każdemu, nawet tym, których podniebienie jest bardzo wybredne.  Składniki (na 2 porcje): 10 płatów makaronu lasagne  10 suszonych pomidorów 1/4 szklanki oleju z suszonych pomidorów cebula  czosnek

Mango Papaja
Pesto z bazylii 133

Jeżeli lubujesz się w kuchni włoskiej, ten przepis powinieneś znać Poniżej najprostszy sposób na przygotowanie pesto z bazylii z dużą ilością parmezanu i oliwy z oliwek. Pyszny dodatek do makaronu i kanapeczek na wieczorne spotkanie przy winie 10 min składniki: bazylia (ja daję całą bazylię z doniczki) oliwa z oliwek (na jedno drzewko około 4-5 łyżek(...)sól 1 ząbek czosnku 4 łyżeczki startego parmezanu wykonanie: Listki z drzewka bazylii wrzucamy do miseczki wraz z pozostałymi składnikami. Wszystko dokładnie blendujemy i pesto gotowe! Pozostaje dokładnie wymieszać je w misce z makaronem

Ania i Marcin gotują
Domowe pesto z kolendry 128

pesto z kolendry. Kompozycja o wyraźnym, świeżym.. lekko cytrusowym smaku. Do tej pasty nie użyłam czosnku, by zachować lekkość i balans smaków śródziemnomorskich. Pesto idealnie sprawdzi się do: - makaronów - klusek/kopytek - białych mięs i owoców morza - lekkich sałatek Łączny czas przygotowywania:  do 20 minut Ilość porcji:  do około 200 g pasty

AniaGotuje.pl
Makaron z zielonym pesto i mozzarellą 119

Makaron spaghetti w kąpieli z pesto z kolendry! Kompozycja o wyraźnym, świeżym.. lekko cytrusowym smaku z nutą śródziemnomorską oraz łagodnym smakiem miękkiej mozzarelli. Prosty, pyszny i piękny obiad bez mięsa. To również fantastyczna propozycja na romantyczną kolację. Łączny czas przygotowywania:  do 30 minut Ilość porcji

AniaGotuje.pl
Prosta zupa z czosnku niedźwiedziego z grzankami czosnkowymi 166

dotarła do mojego Piaseczna. Liście czosnku niedźwiedziego można jeść na surowo i mi najbardziej zasmakował twarożek z dodatkiem posiekanych listków. Świetnie też sprawdza się w pesto na kanapce lub z makaronem. Ja jednak chciałam zmajstrować coś oryginalniejszego i przygotowałam podwójnie czosnkową zupę o pięknym zielonym kolorze. Dziki czosnek nadaje je wspaniałego aromatu, a ziemniaki kremowości. Do tego chrupiące czosnkowe

Chilli Czosnek i Oliwa
Pesto ze szpinaku 150

oliwek i ząbek czosnku. Miksujemy na gładką masę. Następnie dodajemy listki szpinaku. Ponownie miksujemy. Na końcu dodajemy sól, pieprz i żółty ser, ponownie miksujemy. Tak przygotowane pesto jest wspaniałym dodatkiem do makaronów

Emcia Pichci
Penne z kurczakiem w sosie śmietanowo-pomidorowym z papryką i bazylią 278

łyżki oleju 4 łyżki śmietany 18% 2 łyżki pesto pomidorowego z papryką i bazylią od Greckie Przysmaki 2 większe pieczarki około 2 garści makaronu (ilość przed gotowaniem) około 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na oleju podsmażamy chwilę pokrojoną cebulę. Dodajemy pokrojone w małą kostkę mięso (pierś z kurczaka). Całość doprawiamy słodką(...)chwili dorzucamy pokrojone na półplasterki (obrane) pieczarki. Całość smażymy, co jakiś czas mieszając. W między czasie w miseczce mieszamy dokładnie śmietanę z pesto. Gdy mięso będzie już dobre zmniejszamy gaz na minimalny, dodajemy ugotowany makaron. Mieszamy, a następnie dodajemy nasz sos, szybko mieszamy. Chwilę jeszcze zostawiamy na patelni, aby sos lekko zgęstniał. Na koniec dodajemy posiekaną pietruszkę, mieszamy

Słodkie okruszki
50 przepisów z zielonymi warzywami 154

warzywa bardzo często goszczą w moich przepisach. Najchętniej używam ostatnio rukoli, z której robię przeróżne sałatki, łączę z makaronami, ale i miksuję w koktajlach, których na blogu nazbierało się już ponad 41! Czy wiesz, że z brokułów można przygotować rewelacyjne pesto, a jarmuż smakuje najlepiej w koktajlach? Jak najlepiej wykorzystać natkę z pietruszki, aby zachować wszystkie jej właściwości zdrowotne(...)pietruszki Koktajl pietruszkowy Koktajl z jarmużu z bananem i pomarańczą Koktajl z zielonym jęczmieniem Koktajl szpinakowo - pomarańczowy Lemoniada cytrusowa z natką pietruszki Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta Makaron z soczewicą i mozzarellą w brokułowym pesto Mizeria Ogórki małosolne w plasterkach Ogórkowa na skrzydełkach z dymką Oliwki marynowane w oregano i majeranku Oliwki marynowane z czosnkiem

Moja smaczna kuchnia
Pesto z liści rzodkiewki i rukoli 147

myślę, że chyba znów ją posieję, żeby mieć liście na pesto. Smakuje tak świeżo, wiosennie. I choć tradycyjnie się przyjęło, że mieszamy go z makaronem, to również z mięsem lub na kanapkę pesto z liści rzodkiewki też smakuje pysznie. A jak doskonale dopełnia smak grillowanych szaszłyków lub warzyw! Wyśmienite! Składniki : pęczek liści rzodkiewki pęczek rukoli pęczek natki pietruszki

Obiad gotowy
Pesto z awokado 175

mielony pieprz, świeżo mielona sól Makaron dla 4 osób (najlepiej pełnoziarnisty) Nastawiamy wodę na makaron i gotujemy go al dente. Do pojemnika od blendera wkładamy obrane i pokrojone awokado, liście bazylii oraz obrany i pocięty na mniejsze kawałki czosnek. Blenderujemy dolewając olej i dokładając natkę pietruszki. Na końcu delikatnie doprawiamy solą i pieprzem. Kiedy makaron się ugotuje odlewamy wodę(...)pozostawiamy go w garnku. Dodajemy pesto i całość mieszamy. Wykładamy na talerze i posypujemy uprażonymi na patelni nasionami słonecznika. Smacznego

Kolizje Smaków
Zupa ziemniaczana z pesto 169

Myśląc o Włochach odrazu mamy na myśli przepyszne makarony z jeszcze lepszymi sosami. Jeśli wędlina – to oczywiście Prosciutto di Parma czyli szynka parmeńska ( rodzaj surowej , podsuszanej szynki wytwarzanej z całych udźców wieprzowych z kością tradycyjnymi metodami ) Jeśli sos – to oczywiście pesto ( tradycyjnie wytwarzane w marmurowych moździerzach z oliwy , bazylii , parmezanu , orzeszków piniowych i soli ). A jeśli(...)duża cebula – 2 szt * oliwa extra virgin – 4 łyżki * bulion warzywny – 300 ml * mleko – 300 ml * makaron muszelki – 50 g * śmietana słodka – 50 ml * natka pietruszki -1 pęczek * parmezan – 2 łyżki PESTO : * liście bazylii – 1 szklanka * czosnek – 1 ząbek * orzeszki piniowe – 3 łyżki * starty parmezan – 2 łyżki * oliwa

Ostra na Słodko
Pesto pietruszkowo bazyliowe 195

Pesto to wspaniały włoski sos, który doskonale komponuje się z rybami, mięsem, makaronem, ryżem… i nie tylko. Składniki na przygotowywane tradycyjnie pesto rozgniata się drewnianym tłuczkiem w marmurowych moździerzach – stąd nazwa pesto, gdyż „pestare” znaczy „rozgniatać”. Moje pesto nie będzie tradycyjne, bo przygotowane w blenderze, a składniki użyłam takie, jakie akurat

mojewypiekiinietylko
Wegańskie pesto bazyliowe. 187

nadwyżkę. Oczywiście pierwsze co przychodzi na myśl, to pesto. Aromatyczne, genialnie sprawdza się kiedy nie mamy czasu na gotowanie. W połączeniu z makaronem i np. indykiem czy ciecierzycą stanowi pyszny i szybki obiad. Jako że pesto bez sera nie smakuje tak dobrze, a ja sama przetwory mleczne jem od wielkiego święta, musiałam znaleźć jakiś substytut. Tę rolę spełniły(...)mnie pół na pół) sól i pieprz do smaku Wszystkie składniki zblenduj lub zmiksuj malakserem - nie za długo, pesto nie musi być gładkie. W razie potrzeby dodaj więcej bazylii lub oleju. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj np. z makaronem pełnoziarnistym

Powiedz dietom nie

Proponowane wyszukiwania