makaron z pesto - 1189 przepisów (strona:35/80)

Sałatka z rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami 171

siebie dodałam o wiele więcej.  Od kilku lat tak pokochałam rukolę, że nie wyobrażam sobie bez niej mojego gotowania. Rukolę wkładam do kanapek, sałatek, mieszam z makaronami czy robię pesto. Podczas live cooking w CH Pogoria przygotowałam np. tramezzini z rukolą, serkiem kremowym i prosciutto, kanapki znikały w mgnieniu oka! Przepisy na rukolę, które znajdziecie na blogu: Chrupiąca

Moja smaczna kuchnia
Makowe Pappardelle z sosem czekoladowym z gorgonzolą i orzechami włoskimi 178

przyrządzeniu, nie odgrzewać sosu. Smacznego :) Zobacz także:                                    Różowy makaron z buraczkowym pesto i orzechami włoskimi Farfalle z kurczakiem, bakłażanem i pieczarkami Przepis bierze udział w akcji

KreatywnePiny
Razowe Tagliatelle w sosie pieczarkowym z roszponką 147

Farfalle z kurczakiem, pieczarkami i bakłażanem                              Różowy makaron z buraczkowym pesto i orzechami włoskimi

KreatywnePiny
Przyjemnie gorzkie rukolowe pesto 250

oliwy z oliwek sól i pieprz Przygotowanie: Na patelni zarumienić pestki słonecznika. Ostudzić i przełożyć do blendera. Pozostałe składniki wrzucić do blendera i zmielić na gładką masę. Pesto podawać z makaronem lub z chlebem

cooklife
Tapenada z czarnych oliwek 158

grzanki z pastą, która nazywa się Tapenada, której głównym składnikiem są czarne oliwki. Tapenada to idealna pasta do kanapek przygotowanych jako przystawki, tapenadę można też dodawać do makaronu tak jak pesto , można jej również użyć jako pasty do pieczonych ryb czy też warzyw. Tradycyjnie pastę przygotowuje się z czarnych oliwek, ale wykorzystując zielone oliwki też wychodzi ona wyśmienita

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kalmary smażone z pietruszką 203

kostkę cebulę i czosnek podsmażamy na oliwie z oliwek, dodajemy posiekaną pietruszkę i ugotowane kalmary. Smażymy chwilkę i przyprawiamy do smaku. Najlepiej smakują z ryżem lub makaronem z odrobiną pesto

Gotuj z Misiem
Bazyliowe pesto 174

pesto z natki pietruszki i orzeszków , więc teraz przyszła kolej na klasyka gatunku czyli pesto z bazylią. Pesto jest uniwersalne, doskonale smakuje rozsmarowane  na grzance, idealne do każdego rodzaju makaronu, boskie z grillowanymi warzywami, rewelacyjne jako dodatek do kawałka usmażonej pierś z kurczaka

Kulinarne przygody Gatity
Pesto bazyliowe 129

przy garach. Zaskoczyłam Was? Nieee... Każdy tak czasem ma, prawda? W takich sytuacjach pojawia się u mnie prawie zawsze niezawodny makaron z tzw "czymkolwiek" na szybko. "Czymkolwiek" jest u mnie zwykle czosnek/oliwa/chili (aglio-olio-e-peperoncino) lub pesto. To mój patent na udany posiłek, bo wszystkim smakuje, a przygotowanie go zajmuje jakieś 15 minut. I jeśli ktoś zapyta mnie(...)nigdy banalna. Kilka prostych składników wystarczy, aby przygotować bazyliowe pesto z poniższego przepisu. Pęczek bazylii, ser parmezan lub grana padano, orzeszki pinii, oliwa i czosnek. Przygotowane pesto mieszamy z ulubionym makaronem ugotowanym al dente i mamy danie, że palce lizać! Bon Appetit kochani! Składniki: liście bazylii (1 doniczka) 1 ząbek czosnku 25 g orzeszków pinii (zrumienionych na suchej

Smakowity Blog Kulinarny
Pesto z jarmużu 137

czym to się je? Co kto lubi. Dla mnie pesto z jarmużu świetnie pasuje do pieczywa na śniadanie w towarzystwie np. pomidora, ale też do makaronu. Nie ma reguły. Pesto z jarmużu Wydrukuj przepis Potrzebujesz: 150g orzeszków ziemnych paczka jarmużu - zazwyczaj 200g główka czosnku 80ml oliwy z oliwek sok z 1 cytryny sól do smaku *opcjonalnie 2 spore

Blendman
Pesto z jarmużu 138

czym to się je? Co kto lubi. Dla mnie pesto z jarmużu świetnie pasuje do pieczywa na śniadanie w towarzystwie np. pomidora, ale też do makaronu. Nie ma reguły. Pesto z jarmużu Wydrukuj przepis Potrzebujesz: 150g orzeszków ziemnych paczka jarmużu - zazwyczaj 200g główka czosnku 80ml oliwy z oliwek sok z 1 cytryny sól do smaku *opcjonalnie 2 spore

Blendman
Spaghetti ze szparagami i szałwią 208

około 3 minut, wrzucamy szałwię, dodajemy szparagi pocięte na max 2 cm kawałki, doprawiamy resztą przypraw i smażymy około 5 minut na małym ogniu. W międzyczasie gotujemy makaron. Do szparagów dodajemy pesto mieszamy i podlewamy mlekiem,ponownie mieszamy i przykrywamy pokrywką. Dusimy je pod przykryciem aż będą wystarczająco miękkie- max 5 minut. Podajemy z ugotowanym makaronem, można posypać prażonym

greenscarf
Pasta z łososiem i pesto wg Aleex 152

Wystarczy zaledwie kilkanaście minut, by danie pojawiło się na stole. Na tyle każda z nas, nawet najbardziej zapracowana, może sobie pozwolić. Polecam. Składniki: • 500 g świeżego makaronu pappardelle • 1 większy słoiczek pesto (lub 2 mniejsze) • 200 g łososia pieczonego (lub wędzonego na gorąco) w kawałku • papryczka chili • sól, • oliwa Sposób przygotowania: 1. Jeśli nie mamy pieczonego łososia, trzeba(...)minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C. Zostawić do ostygnięcia. 5. Ostudzoną rybę rozdzielić na kawałeczki w miseczce. 6. Do łososia dodać pesto, wymieszać. Jeśli jest zbyt suche, dolać oliwę. 7. Makaron ugotować w lekko osolonym wrzątku. 8. Odcedzić. 9. Gorący makaron włożyć do miski z sosem. Wymieszać. 10. Podawać od razu po przygotowaniu. Smacznego

W mojej kuchni
Pesto szpinkowo-bazyliowe 137

łyżeczki soli (opcjonalnie) sól, pieprz Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładko :) Następnie dodajemy sól, pieprz. Musicie pesto  porządnie posolić, bo pesto słabo doprawione dodane do makaronu może być bez smaku. Przechowujemy w lodówce, wierzch pesto polewamy oliwą

Delicious Titbits
SOS PESTO Z RUKOLI 105

Z RUKOLI   Dzisiaj przedstawiam przepis na klasyczne pesto z rukoli - bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu.  Świetnie smakuje z makaronem lub jako dodatek do kanapek. Z podanych składników otrzymamy około 250ml pesto. Przechowujemy w lodówce przez ok. tydzień.  Polecam przepis na domowe pesto z rukoli! SKŁADNIKI: na około 250ml sosu 50g orzeszków pinii(...)razie potrzeby zdejmujemy składniki ze ścianek pojemnika łopatką) - gdy wszystko dokładnie się połączy, doprawiamy pesto solą oraz pieprzem. Krok 4. Gotowe pesto przekładamy zakręcanego słoika, zalewamy cienką warstwą oliwy i zamykamy. Podajemy z makaronem lub jako dodatek do kanapek.  Przechowujemy w lodówce do tygodnia - po każdym wykorzystaniu, zalecam zalać resztę pesto świeżą warstwą oliwy.  Pesto

Moja Książka Kucharska

Proponowane wyszukiwania