Gnocchi ziemniaczane

Gnocchi ziemniaczane

Gnocchi ziemniaczane

Opis gnocchi ziemniaczane: Gnocchi ziemniaczane jest to rodzaj włoskich klusek. Istnieje bardzo dużo regionalnych wersji tej potrawy, m.in. z ziemniaków, warzywnych purée, sera czy mąki gryczanej. Gnocchi jest bardzo podobne do klasycznych polskich klusek. Możemy je podawać z rozmaitymi sosami, pesto, warzywami lub serami. Są bardzo sytym daniem. Składniki: 1 jajko 1 szklanka mąki pszennej 1 kg ugotowanych ziemniaków w mundurkach Sposób przygotowania: Na początku gotujemy ziemniaki w mundurkach. Po ugotowani... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.