drobiowe - wrzucamy do garnka. Podobnie pomidor. Całość gotujemy ok. godziny. Po tym czasie, podroby wyciągamy. Dynię smażymy na maśle. Jak zmiękknie, dodajemy do zupy. Gotujemy ok. 30-40 minut. Doprawiamy solą, pieprzem, vegetą, gałką muszkatołową. Całość miksujemy. Można podawać z grzankami, brązowym makaronem lub jeść czystą. Smacznego
Kuchnia smakówprzez praskę ząbki czosnku. Przesmażyć na złoto. Dodać pokrojone w kostkę pomidory, tymianek, sól i pieprz. Smażyć do miękkości pomidorów. Zalać bulionem, dodać starty na tarce ser żółty i gotować ok 10-15 minut. Pod koniec gotowania, zmiksować blenderem. Podawać z ulubionym makaronem i prażonymi pestkami dyni. Smacznego! Do przygotowania zupy pomidorowej użyłam blendera Russell Hobbs Illumina , który z dumą
CookYourselfczubata łyżka mąki Dodatkowo: 3 - 4 łyżki oleju 300 – 400g Sera Gouda Około 180ml śmietany Makaron: 4 jajka Ok. 3 szklanki mąki Ok. ½ łyżeczki soli Olej wlewamy do patelni lub rondla, gdy jest już gorący wrzucamy na niego mięso mielone i smażymy, co pewien czas mieszając przez około 10 minut. Następnie dodajemy wodę, przecier pomidorowy, drobno pokrojoną cebulę, przeciśnięty czosnek
Smakowy Rajjedna muszla mi pękła. Proponuję gotować ok. 8 minut i po tym czasie sprawdzić Gdy makaron się gotuje, obieramy i myjemy pieczarki, kroimy w kosteczkę Cebulę również obieramy i kroimy w kosteczkę Na patelnię wrzucamy mięso z cebulą i pieczarkami i smażymy na małym ogniu doprawiając pieprzem Ser żółty kroimy w kwadraty Podsmażone mięso z cebulka i pieczarkami nakładamy łyżeczką
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comsól pieprz oliwa z oliwek oregano łyżka miodu ząbek czosnku jedna szalotka szczypta kurkumy Makaron gotujemy al dente a następnie każdą sztukę rozkładamy na płaskiej powierzchni. Ząbek czosnku i szalotkę kroimy drobno, łyżkę oliwy z oliwek rozgrzewamy na patelni i smażymy na niej czosnek i szalotkę. Dodajemy drobno pokrojoną pierś kurczaka, doprawiamy szczyptą kurkumy, solą i pieprzem. Dodajemy pokrojone
Mango Papajapuszki 1 mały koncentrat pomidorowy 2 cebule makaron gotowy Lasagne 3 ząbki czosnku 40 dag żółtego sera szklanka mleka 4 łyżki mąki 4 łyżki masła lub margaryny bazylia oregano pieprz sól oliwa z oliwek olej Na rozgrzany olej wkładamy drobno posiekaną cebule oraz czosnek, lekko podsmażamy i dodajemy mielone mięso, smażymy do momentu gdy mięso straci swój różowy kolor(...)beszamelowy. Roztapiamy masło/margarynę, dodajemy mąkę, lekko przysmażamy cały czas mieszając, zalewamy szklanką zimnego mleka i ciągle mieszając zagotujemy. Dodać sól oraz pieprz do smaku. Makaron lasagne podgotowujemy około 3 minut w osolonej wodzie z dodatkiem 2-3 łyżek oleju. Żaroodporne naczynie smarujemy masłem. Układamy na zmianę: makaron, sos beszamelowy i mięso. Ostatnia warstwa powinna składać się
upichconasmaku 1 łyżeczka ziół dalmatyńskich dodatkowo: ugotowany ryż lub makaron do podania wraz z zupą gęsta śmietana PRZYGOTOWANIE: Krok 1. W garnku rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy posiekaną cebulę, posypujemy brązowym cukrem, chwilę zasmażamy. Gdy zmięknie, dodajemy rozgniecione płaską stroną noża ząbki czosnku, imbir, paprykę w proszku, mieszamy i smażymy, aż przyprawy oddadzą swój aromat - około 30s. Krok 2. Do garnka(...)pozostały, gorący bulion i doprawiamy do smaku. Zagotowujemy i gotowe. Aby zupa była naprawdę aksamitna i delikatna, należy ją przecedzić przez perlonowe sito. Zupę podajemy z ugotowanym ryżem lub makaronem, na wierzchu polewamy śmietanką i dekorujemy świeżymi ziołami. Polecam
Moja Książka Kucharskakoncert! Wowowow! :D Podaję przepis na drugie danie, które kiedyś kiedyś będę serwowane w moim bistro (jak wygram w lotto albo znajdę sponsora:p) Składniki (1-2 porcje): garść makaronu niskowęglowodanowego jajko (małe) około 150-200 g świeżego szpinaku 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej dostępnej w sklepie Centrum Sylwetki 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 0,5 szklanki wody/mleka kilka plasterków salami(...)zezłoci Salami kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię, smażymy Dodajemy umyty szpinak i dusimy na małym ogniu, aż zmniejszy swoja objętość Jajko, wodę, skrobię, jogurt dokładnie ze sobą mieszamy Patelnię zestawiamy na chwilę z ognia i ciągle mieszając dodajemy sos Wstawiamy z powrotem na ogień, mieszamy, aż zgęstnieje Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćPRZYGOTOWANIE: Sos: cebulę i czosnek drobno siekamy, podsmażamy na oleju. Dodajemy mielone i smażymy. Następnie wrzucamy pomidory oraz dodajemy koncentrat (ilość dodanego koncentratu zależy od samku pomidorów z puszki-jeżeli są kwaśne, dodajemy mniej koncentratu). Doprawiamy, solą, pieprzem, ostrą papryka, oregano i cukrem (o ile potrzeba). Makaron gotujemy na półtwardo. Formę do zapiekania smarujemy olejem. Makaron układamy, zalewamy śmietanką
Kopystką po garachmajonezu 2 łyżki pikantnego ketchupu Sól, pieprz Przyprawa do indyka Olej do smażenia Sposób przygotowania: Pierś z indyka kroimy w drobną kostkę, oprószamy przyprawą do indyka, dokładnie mieszamy i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Obsmażamy na rozgrzanym oleju, przekładamy na talerz i pozostawiamy do ostudzenia. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku z niewielką ilością oleju według przepisu na opakowaniu. Kukurydzę
Bajeczna Kuchniaszynka parmeńska – 2 plastry * ziemniaki – 200 g * duża cebula – 2 szt * oliwa extra virgin – 4 łyżki * bulion warzywny – 300 ml * mleko – 300 ml * makaron muszelki – 50 g * śmietana słodka – 50 ml * natka pietruszki -1 pęczek * parmezan – 2 łyżki PESTO : * liście bazylii – 1 szklanka * czosnek – 1 ząbek * orzeszki piniowe(...)minutkę. Dodajemy pokrojone ziemniaki i posiekaną cebulę. Wszystko razem mieszamy i smażmy ok. 10 minut ( mieszając , by nie dopuścić do przypalenia . Jeśli to konieczne dodajemy więcej oliwy ). Zalewamy gorącym bulionem i letnim mlekiem , gotujemy doprowadzając do wrzenia. Zmniejszamy ogień i gotujemy ok. 10 minut. Wrzucamy makaron , dokładnie mieszamy i gotujemy kolejne 10 minut. Śmietanę rozprowadzamy osobno w niewielkiej ilości zupy
Ostra na SłodkoSkładniki / Ingredients: makaron / pasta 500 g mięsa mielonego / 500 g minced meat 1 szklanka koncentratu pomidorowego / 1 cup of tomato paste 1/2 szklanki wina czerwonego wytrawnego / 1/2 cup of dry red wine 50 g sera żółtego startego (Gouda) / 50 g grated cheese (Gouda) 50 g startego parmezanu / 50 g grated parmesan szczypta soli / pinch of salt szczypta pieprzu(...)umyć, obrać i pokroić) gotujemy na parze około 20 min. Mięso mielone smażymy na oliwie na rozgrzanej patelni. Dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy. Potem dodajemy wino, przyprawy i mieszamy wszystko dokładnie. Dusimy przez 20 minut na wolnym ogniu. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Układamy na przemian płat makaronu, warstwa mięsa, warzywa (groszek i marchewka), ser gouda i znowu makaron. Robimy
Projekty ze smakiemprowansalskie, curry, gałka muszkatołowa WYKONANIE W garnku zagotować wodę, osolić ją lekko, wrzucić makaron i gotować 3 minuty, po czym odcedzić i polać zimną wodą żeby się nie sklejał. Na patelni rozpuścić łyżkę masła, dodać szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić lekko solą i pieprzem. Smażyć do momentu odparowania nadmiaru wody ze szpinaku. Mięso umyć, pokroić w kostkę, przełożyć(...)momentu aż masa zawrze i zgęstnieje. Układanie warstw: Dno naczynia żaroodpornego lekko polać sosem beszamelowym, ułożyć warstwę cukinii, nieco mięsa polanego sosem, w którym się robiło, następnie warstwa makaronu, warstwa szpinaku, całość polać sosem beszamelowym; Kolejna warstwa, to pozostała cukinia, pozostałe mięso wraz z sosem śmietanowym, makaron, szpinak, sos beszamelowy, na to rozdrobniona kulka mozzarelli (można posypać ją lekko oregano
Passions hobbies life300g) 1 średnia czerwona cebula (150g) 150g makaronu „kokardki” (farfalle) 2-3 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka tymianku sól pieprz czarny świeżo mielony 2 łyżki oliwy Instrukcje Cebulę obieramy i drobno siekamy. Cukinię obieramy i kroimy na 2-3 cm kawałki. Na silnym ogniu rozgrzewamy na patelni 1 łyżkę oliwy. Intensywnie smażymy kawałki cukinii przez 2 minuty, do lekkiego(...)zrumienienia, często mieszając i w międzyczasie lekko soląc. Następnie wyjmujemy cukinię z patelni i odkładamy na bok. Zmniejszamy ogień do średniego, rozgrzewamy drugą łyżkę oliwy i smażymy na niej cebulę przez 1-2 minuty do zeszklenia. Dodajemy cukinię, mieszamy, przykrywamy i po przestawieniu na mały ogień dusimy powoli przez 4-5 minut. W międzyczasie kroimy plastry łososia w wąskie
Kulinarna Pokusa