makaron smażony - 5576 przepisów (strona:184/372)

Sajgonki (z mięsem mielonym i warzywami) 201

często można spotkać się z sajgonkami nadzianymi mięsem wołowym lub po prostu kurczakiem. Niekiedy dodaje się też cienki makaron lub ryż. Z tego co zauważyłam, popularnością cieszą się również sajgonki wegetariańskie, Sajgonki można podawać na ciepło bądź na zimno, a smaży się je na głębokim oleju i podaje z odpowiednim sosem. (12 sztuk)   1 opakowanie papieru ryżowego olej Farsz

Di gotuje
Piersi indyka w śmietanie 232

smaczny. Wystarczy kilka minut i gotowe. Cebula nadaje super smaku, danie jest bardzo bardzo dobre. Można podawać z makaronem lub ryżem. Piersi indyka pokroić w 1 cm plastry, doprawić solą, cytrynowym pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i położyć plastry mięsa. Smażyć chwilkę z dwóch stron, muszą się zarumienić. Zdjąć mięso z patelni i wrzucić pokrojoną w piórka cebulę. Obsmażyć cebulę

Kuchnia Pokoleń
Duszony bakłażan 113

kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę, czosnek i smażymy do miękkości. Danie solimy, pieprzymy, dodajemy pomidory w puszcze i posiekaną miętę. Całość posypujemy kozim serem.  Bakłażan idealnie nadaje się do makaronu lub grzanki.  W poniedziałek mieliśmy drugą rocznicę ślubu

Łycha smaków
Kurczak w kremowym sosie z suszonych pomidorów 152

chili w oliwie tzw. "lazy chilli" dodatkowo dodałam łyżeczkę zielonego pesto, gdyż bardzo dobrze komponuje się z pomidorami makaron np. świderki lub ryż Cebulę drobno pokroić i przesmażyć na oliwie z pomidorów. Pomidory zmiksować z czosnkiem i ziołami, dodać do smażącej się cebuli i smażyć, stopniowo dolewając bulionu, jednak nie za dużo, aby masa nie zrobiła się zbyt rzadka

Codzienne Gotowanie
Glazurowana wieprzowina 128

gotować, ciągle mieszając przez 5 minut, lub do czasu aż zgęstnieje. Przełożyć mięso z powrotem do woka i smażyć mieszając przez kilka minut, aż całkowicie się usmaży, pokryje dokładnie sosem, a ten będzie całkiem gęsty. Podawać natychmiast. Idealnie smakuje z makaronem ryżowym.  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Ryby i studenty głosu nie mają.Ale mają do wkucia międzynarodowe. Ma love? 133

kawałki małe. Nie wierzycie? Sami spróbujcie przewracać rybę mając nos w kodeksie i operując drugą patelnią na której smażycie obiad na dzień następny na Uni! Smacznego! I nie zapomnijcie jeszcze przed zabraniem się za rybę ugotować/podsmażyć warzyw czy makaronu! Dla lubiących może być ryż. Pechowcy którzy zapomnieli muszą zjeść z pieczywem! I przydałby się jakiś słoik z suróweczką

Fiolka w kuchni
Spring rolls - szybki obiad na letnie dni 177

Orzeźwiające, lekkie i zdrowe, dzięki warzywnej zawartości. Wyglądają bardzo niepozornie, ale są szalenie sycące. Nie trzeba nic piec, smażyć ani gotować. Idealne na lato! Czego potrzebujemy? (porcja dla jednej osoby - 6 rollsów) (to tylko propozycja, można włożyć zupełnie inne warzywa) - makaron ryżowy - 2 marchewki - ćwierć papryki - połowa awokado - kilka liści sałaty - natka pietruszki - natka selera - ser feta - papier ryżowy - jeśli

two broke sisters
Zapiekanka z kurczakiem i cukinią z sosem beszamelowym 14296

Beszamelowy: 2 szklanki mleka 2 łyżki mąki 2 łyżki masła sól pieprz gałka muszkatałowa Wykonanie: Makaron gotujemy al dente lekko osolony. Kurczaka myjemy, kroimy na drobne kawałki i posypujemy przyprawą do kurczaka. Wrzucamy na rozgrzaną patelnie z niedużą ilością oliwy i smażymy na niewielkim ogniu. W międzyczasie kroimy na drobne kostki cukinię i cebulę na piórka. Cebulę lekko solimy(...)małym ogniu do momentu kiedy sos będzie jednolitą gladką masą. Doprawić szczyptą gałki muszkatałowej, solą oraz pieprzem. Sos beszamelowy gęstnieje również po zestawieniu go z ognia. Naczynie żaroodporne wykładamy makaronem, sosem, kurczakiem z warzywami i ponownie sosem, na przemian. Posypujemy startym żółtym serem. Wstawiamy do nagrzanego do 160 stopni piekarnika na 20-25 minut. Zdecydowanie warto spróbować. Smacznego

ChilliJemy
Makaron z fistaszkami (wegańskie) 143

oraz pędy i kiełki bambusa - gotujemy makaron - na patelnię dodajemy małe główki brokuła i podsmażamy dalej  - podsmażamy makaron na oleju arachidowym (ja zawsze robię to na osobnej patelni) -na koniec dodajemy pomidorki Cena: niecałe 3 zł / porcja *** Świetny do smażenia. Punkt dymienia oleju arachidowego jest znacznie wyższy, niż u innych olejów - przygotowywane produkty wchłaniają znacznie mniej tłuszczu SMACZNEGO

Pora na pora i pomidora
Pikantny syczuański kurczak z orzeszkami ziemnymi 386

chili i pieprz ok. 10 sekund. Dodać mięso, mieszając smażyć kolejne 10 sekund. Wlać sos, cały czas mieszając smażyć jeszcze 20 sekund. Wsypać orzeszki ziemne, zamieszać kilka razy, przełożyć na talerz. Posypać odłożoną dymką. Podawać od razu z ryżem lub makaronem. Smacznego! Źródło przepisu: "Kuchnia chińska" Katarzyny Pospieszyńskiej (1988) ; przepis lekko zmodyfikowany

Pełny talerz
Omlet z makaronu 146

tylko dodatki. Składniki -makaron ugotowany, chłodny -jaja zmiksowane ser gouda Rycki ulubione przyprawy masełko marchewka sałata lodowa szynka Wymieszaj makaron z jajaem, posól, dodaj ulubione przyprawy .Roztop masło na patelni i wlej masę jajeczno-makaronową. Zmniejsz ogień do minimum i smaż omlet. Od czasu do czasu potrząśnij patelnią. Najlepiej przykryj. Gdy omlet będzie już ładnie upieczony pod spodem, przełóż delikatnie

Z Kuchni Do Kuchni
Diabelskie piersi Krystyny 171

godzinę do lodówki. Bulion wlewamy na patelnie o grubym dnie, gotujemy do miękkości. Odlewamy wodę, pozostawiając makaron na patelni dodajemy olej i pokrojony w plasterki czosnek. Chwilę podsmażamy, aż czosnek zacznie pięknie pachnąć, dodajemy piersi razem z marynatą smażymy tak długo aż kurczak nie będzie surowy. Dodajemy jogurt, zostawiając patelnie na palniku i dokładnie mieszamy. Smacznego!!! var _gaq = _gaq || []; _gaq.push

NaKońcuJęzyka
WARZYWA SŁODKO- KWAŚNE NA OLEJU RZEPAKOWYM Z WOKA NA CHIŃSKI SPOSÓB! 196

pokrojone w długie paseczki warzywa w następującej kolejności: - cebula i czosnek, czas smażenia: 3 minuty - następnie paprykę, czas smażenia: 4-5 minut - na samym końcu cukinię: 3 minuty - dodaj sosy i przyprawy, duś energicznie mieszając 1-2 minuty - podawaj z makaronem chińskim lub ryżem Smacznego

SMYKWKUCHNI
Brak tytułu 141

tłuszcz 4,6g, węglowodany 1,5g Sos jest wyrazisty w smaku i ostry. Oto moje danie - zrobiłam frytki inaczej - smażona marchewka, seler i cukinia - maczane w sosie LUTENICA. Polecam sos jako dodatek do gulaszy warzywnych i mięsno-warzywnych, sosów do makaronu, ryby po grecku, dań z grilla. Moja opinia:  Jako że kocham ostrą kuchnię, sos LUTENICA przypadł moim kubkom

kolorowotorcikowo
Curry masala z kurczaka 197

papryką ostrą, papryką słodką, przyprawą kurczak curry masala i dokładnie wymieszać. Smażyć aż mięso straci kolor surowizny. Lekko podlać wodą i gotować około 15-20 minut. Na koniec dodać jogurt i sok z cytryny wymieszać. Sprawdzić smak w razie potrzeby doprawić do smaku. Podawać z ryżem lub makaronem. Smacznego

Kuchnia Pokoleń