To moja ulubiona forma dania z makaronem. Na równi z lasagne i.. większością dań z makaronem. Wersja mięsna z sosem beszamel, no po prostu delicje
Czerwony GupikCo dzieci najczęściej bardzo chętnie zjadają? Parówki! Czego nie lubią na swoich talerzach? Zielonych warzyw. Jak sprawić, aby jedno i drugie „pochłaniały” równie ochoczo
Wiszniówkapłynie i pod przykryciem dusić z 25 minut na mniejszym ogniu wlać gęstą śmietanę, wsypać koperek posiekany i doprowadzić do wrzenia mieszając, nie gotować dłużej pyszny obiad,można podać z ziemniakami, ryżem, makaronem lub z czym się lubi..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięZa zwykłą czerniną nie przepadamy, wręcz przeciwnie...odrzuca nas sama myśl...ale co tam, przecież każdy preferuje to, co lubi. Nam przypadła do gustu czernina w
R'n'G KitchenBajecznie pyszna zapiekana z makaronu spaghetti, sosu pomidorowego, mielonego mięsa kurczaka oraz serka mascarpone. Z grubą warstwą parmezanu na wierzchu i świeżymi listkami oregano. Chrupiąca na
cool and mintyPrzepis ten to wynik wielu eksperymentów z tym daniem, ale było warto, bo efekt przechodzi wszelkie oczekiwania. Jest po prostu mniam! :) Kolejny przepis na danie z
Cooking MonsterPo kryzysie nie ma chyba śladu :) Wena wróciła wraz z pierwszym wstawionym przepisem. Brakowało mi strasznie tego i mam nadzieje, że Wam mnie również :) Kilka przepisów
Parowar FacetaTo chyba najszybszy makaron. Przygotowanie "sosu" zajmuje dokładnie tyle czasu ile gotowanie makaronu. Powstał z potrzeby chwili – goście chcieli wytrawnego wina...i co tu podać ? Składniki
Z Kuchni Do KuchniIdąc za ciosem – kolejne pesto. Tym razem zmiksowany został jarmuż. Jest troszeczkę ostrzejsze w smaku od pesto z rukoli . Smakowo fajnie będzie pasował z mięsami
gutfutcukrzyków! Do czego wykorzystać bób : 1. Przekąska: ugotowany bób podany sam lub z parmezanem, a czasami polany masełkiem 2. Śniadanie: pasty (np. hummus , jajeczna, ziemniaczana) 3. Obiad: kotleciki, zupy, gulasze, puree, pierogi, makarony, risotto. 4. Kolacja: sałatki (np. z jajkami, serem pleśniowym), pesto , pasty do kanapek lub grzanek czosnkowych Z czym łączyć : Z fasolą, szparagami, szpinakiem, czosnkiem, smażonym boczkiem
Ale ProsteSkładniki: na 3porcje 2 filety z piersi kurczaka 1 op serka mascarpone 2 szalotki czosnek sól pieprz słodka papryka oliwa z oliwek łyżka masła
Luźna KuchniaZielone warzywa bardzo często goszczą w moich przepisach. Najchętniej używam ostatnio rukoli, z której robię przeróżne sałatki, łączę z makaronami, ale i miksuję w koktajlach, których
Moja smaczna kuchniaWiosna w pełni , słonecznych dni coraz więcej, jest zielono i pięknie, także na targach z warzywami i owocami. Świeże, pachnące i kolorowe zachęcają do kulinarnych eksperymentów
Moja smaczna kuchniaDługi weekend majowy przed nami, piątek, słońce świeci, pora pomyśleć o majówkowym menu! Wypady za miasto, na grilla czy rodzinny piknik, co warto zabrać ze sobą
Moja smaczna kuchniaPyszna, odświeżająca przekąska lub lekki obiad. Palce lizać :) SKŁADNIKI na 2 porcje: 100 g nieugotowanego makaronu wstążki lub innego 150 g rukoli 1 dymka ze szczypiorkiem 2 łyżki orzechów włoskich 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy lub oleju o aromacie bazylii 1 łyżka soku z cytryny lub z limonki sól i pieprz do smaku Wykonanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie
Sztuka gotowania w/g Samiry