Przepis na : obiad
Torcik szpinakowy to moja propozycja podania makaronu rurki otoczonego ciągnącą mozzarellą, w towarzystwie szpinaku z pikantną cebulką i czosnkiem, delikatnego fileta z kurczaka i sosu beszamelowego. Składniki: 600g mrożonego szpinaku 600g makaronu penne 350g sera mozzarella 400g fileta z kurczaka 140g sera feta 1 duża cebula 4 ząbki czosnku masło sól pieprz Sos beszamelowy: 2 łyżki masła 250ml mleka 2 łyżki mąki pszennej 1 żółtko szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz Wykonanie: 1. Makaron ugotować al den... czytaj dalej...
Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.