majonez - 14247 przepisów (strona:661/950)

Pulpeciki z tuńczyka 200

siekamy (biała część), przekładamy do garnuszka i zalewamy 1 łyżką białego octu winnego, odstawiamy na kilka minut. Po tym czasie dodajemy 3 łyżki gęstej śmietany 18% oraz 2 łyżki majonezu. Dodajemy posiekaną zieloną część dymki (szczypior). Doprawiamy solą oraz pieprzem. Schładzamy w lodówce. Przepis z bloga daylicooking.pl

Smaki Na Talerzu
Najlepsze ciasteczka imbirowe i kolacja z prawdziwego zdarzenia 157

jadłam takich pyszności, w dodatku tak pięknie podanych! Na przystawkę biała ryba (nie pamiętam już jaka konkretnie; chyba dorsz) z żółtymi buraczkami, chipsami z topinamburu, jadalną ziemią i majonezem o zachwycającym smaku. Danie główne to marynowana i długo pieczona w niskiej temperaturze cielęcina, glazurowane czerwone buraczki, sos z olejem koperkowym, buraczane puree z lukrecją (której na szczęście nie było czuć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sałatka brokułowa z pomidorami i sosem czosnkowym 156

Składniki: 1 brokuł (500 g) 2 pomidory 4 jajka 3 łyżki pestek dyni Sos: 2 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 2 ząbki zmiażdżonego czosnku sól, pieprz, cukier Sposób przygotowania: Brokuł dzielimy na kilka mniejszych kawałków i wrzucamy do gorącej wody z dodatkiem soli i cukru. Gotujemy około 8 minut a następnie odcedzamy i przelewamy niewielką ilością zimnej wody. Brokuł

Qchnia po prostu
Sałatka z kurczakiem selerem naciowym i żurawiną 131

garść suszonej żurawiny.                             Całość zalewamy sosem czosnkowym przygotowanym z małego jogurtu naturalnego i 2 łyżek majonezu. Artykuł Sałatka z kurczakiem selerem naciowym i żurawiną pochodzi z serwisu Rusty fork

Rusty Fork
Sałatka z tortellini 181

Składniki: 1 opakowanie tortellini (250 g) 1/2 puszki groszku 1/2 puszki kukurydzy 1/2 pora 300 g pieczarek 5-6 łyżek majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie do miękkości, … Czytaj dalej Sałatka z tortellini

czarrna od kuchni
Przepisy na Andrzejki 143

suszonymi pomidorami i parmezanem Sałatka z fasoli z suszonymi pomidorami Sałatka z figami, orzechami laskowymi i grana padano Sałatka ziemniaczana z kukurydzą i czarnymi oliwkami Sałatka ziemniaczana z majonezem Tramezzini z serkiem kremowym, szynką i szpinakiem Podpłomyki Podpłomyki z cukinią i czarnuszką Podpłomyki z hummusem i chrupiącą cukinią Podpłomyk z jajkiem sadzonym i ziołowym jogurtem Podpłomyki z koperkiem Podpłomyki

Moja smaczna kuchnia
Surówka z kapusty pekińskiej 224

szybki przepis na surówkę z kapusty pekińskiej. To moja ulubiona surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i jabłkiem. Taka surówka pasuje do większości polskich obiadów. Surówkę szykuję dodatkowo z majonezem i rodzynkami. Jest bardzo delikatna i uniwersalna w smaku.  Z ostrzejszych surówek polecam zaś surówkę Colesław lub surówkę z ogórków

AniaGotuje.pl
Sałatka z wędzonym morszczukiem 210

wędzonym morszczukiem, ogórkiem kiszonym, kukurydzą  oraz jajkiem to propozycja na pyszną kolację.  Oczywiście do sałatki można dać inną rybę wędzoną,  a jogurt zamienić na majonez. Również świetnie smakuje w  połączeniu  z drobnym makaronem. Składniki: 1 wędzony morszczuk 1/2 puszki kukurydzy 3 ogórki kiszone 3 jajka 1 mała czerwona cebula 1 łyżka posiekanej natki

magiczna kuchnia Kasi
Pasta rybna z jajkiem i kiszonym ogórkiem 128

jako mini przekąska na liściach szpinaku. Składniki: - 1 wędzony morszczuk - 4 jaja - 1 mała cebula - 5 kiszonych ogórków - 3 łyżki łagodnego keczupu Kotlin - 3 łyżki jogurtu naturalnego lub majonezu - pieprz 1. Jaja gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.  2. Rybę obieramy z mięsa, dokładnie sprawdzając czy nie zostały w niej ości, a następnie

Apetyczna babeczka
Tortilla z pieczonym kurczakiem 148

mięsa z pieczonego kurczaka 3/4 szklanki oliwek 150 g pomidorków koktajlowych 1 szalotka 1/2 opakowania sera feta   sos: 2 łyżki ketchupu z piekła rodem KOTLIN 4 łyżki majonezu 1 łyżka gęstej śmietany 3 ząbki czosnku (zmiażdżone) 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka ciemnego sosu sojowego   Z podanych składników przygotować sos, tzn. dokładnie wymieszać wszystkie składniki.   Mięso

Jadło i czytadło
Menu na imprezę – propozycje przepisów 260

kolendrą Sałatka z makaronem z zupek chińskich i brokułami Sałatka Gyros Sałatka makaronowa z brokułami, suszonymi pomidorami i jajkiem Sałatka ryżowa z tuńczykiem, kukurydzą i ananasem Pomidory z majonezem, serem i szczypiorkiem Sałatka ze śledziem, kukurydzą, jabłkiem i porem Sosy Sos tzatziki – do mięs, na grilla Chimmichurri – ostry sos do mięs Sos czosnkowy z ziołami Polecam Wam także zajrzeć

Kuchnia Bazylii
Domowa wędlina – pieczona łopatka 267

Zapewne wielu z Was zastanawia się z czego są zrobione wędliny, które możemy kupić w sklepie :) Ile jest w nich mięsa, a ile sztucznych polepszaczy smaku

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka warstwowa ziemniaczano - buraczkowa 283

jednak w znacznie mniejszej ilości, ja użyłam sporej ilości zwykłych, gotowanych buraków. Sałatka jest równie smaczna, a fakt, że została przygotowana z dressingiem na bazie oliwy, a nie z majonezem sprawia, że jest lekka i delikatna. Zdecydowanie polecam! Sałatka warstwowa ziemniaczano - buraczkowa Składniki :  kilka ugotowanych ziemniaków pokrojonych w plasterki* kilka ugotowanych buraków (użyłam gotowych) pokrojonych w niedużą kostkę

Codzienne Gotowanie
Kanapka filadelfijska z wołowiną 155

przepisu dodałem też pieczarki i ogórek kiszony. Uwaga. Kanapka nie potrzebuje dodatkowych sosów, dipów i innych wzmacniaczy smaku. Macie czuć bogaty smak wołowiny pod podniebieniem, a nie na przykład majonez. Zabieramy się do pracy, ale zanim to zrobimy podkreślę, że przyda się do przygotowaniu kanapki jeszcze wok. Gdybyście nie mieli takiego urządzenia, zobaczcie tutaj moją propozycję . Polecam wam też mój

Kuchennyviral.pl
Kanapka drwala z białą kiełbasą i makaronowym burgerem 99

kolanek  350 g żółtego sera sól, pieprz Tempura: 100 g mąki pszennej 70 ml lodowatej wody olej kokosowy do smażenia Sos czosnkowy: 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu  3 przeciśnięte ząbki czosnku sól, pieprz Kilka godzin wcześniej gotujemy makaron al dente. Po ugotowaniu mieszamy go z utartym serem i przekładamy do silikonowej foremki lub foremki wyłożonej folią

MamaOskarka

Proponowane wyszukiwania