majonez - 14247 przepisów (strona:663/950)

Fyllda ägghalvor – jajka faszerowane krewetkami 209

Składniki: 4 jajka 100 g krewetek 1 łyżka majonezu 1 łyżka serka śmietankowego kilka kropel tabasco sól szczypiorem 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku Przygotowanie: Z krewetek usunąć resztki pancerzyków. … Czytaj dalej Fyllda ägghalvor – jajka faszerowane krewetkami

czarrna od kuchni
Sałatka z fioletowymi ziemniakami 159

Zapraszam na sałatkę z niezwykle dekoracyjnymi fioletowymi ziemniakami. Do sałatki dodałam chrupiące ogórki konserwowe od Krakusa. Zamiast majonezu do sosu wykorzystałam kwaśną śmietanę 12% i dzięki temu zaoszczędziłam trochę kalorii. Sałatka wyszła pyszna i sycąca. Polecam #krakus Składniki: 500 g fioletowych ziemniaków pół czerwonej papryki pół słoika (0,9 l) ogórków konserwowych Krakus 8 jaj przepiórczych ugotowanych plaster czerwonej cebuli

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Ziemniaczki z sałatką rybną 201

Składniki: 4 średnie ziemniaki 2 jajka 1 opakowanie filetów a’la matias Seko 3 ogórki konserwowe 1 szalotka 1/2 puszki groszku 2-3 łyżki majonezu pieprz Przygotowanie: Śledzie namoczyć dzień wcześniej w … Czytaj dalej Ziemniaczki z sałatką rybną

czarrna od kuchni
Placki dyniowe curry z sosem jogurtowym 117

dyni 3 jajka 8 łyżek mąki pszennej 1/2 cebuli 1 łyżka curry 2 łyżeczki ostrej papryki 2 łyżeczki soli olej do smażenia Sos: 4 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 2 ząbki zmiażdżonego czosnku 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz listki rukoli do posypania Sposób wykonania: Dynię obieramy ze skóry, oczyszczamy z nasion i ścieramy na dużych oczkach tarki

Qchnia po prostu
PLACUSZKI NA SŁODKO I NA SŁONO 143

duża cebula 2 ząbki czosnku 1 malutka czerwona papryka 3 plastry szynki lub boczek wędzony cząber sól pieprz ostra papryka-opcjonalnie olej do pieczenia SOS DO PLACKÓW 1 łyżka majonezu 1 łyżka keczupu 1 ząbek czosnku 1 łyżka octu jabłkowego lub soku z cytryny pieprz sól Na rozgrzaną patelnię wlać olej wrzucić cebulę i poddusić dodać boczek lub szynkę, czosnek

harrisa
Żeberka musztardowo miodowe z tymiankiem i koncentratem Reypol 103

wyjątkowego smaku.  Żeberka musztardowo miodowe z tymiankiem i koncentratem polecają się do obiadu. Do tego gotowane ziemniaczki i moja ulubiona surówka – kapusta pekińska z sokiem z cytryny, majonezem i miodem. Pyszności! Nawet moje wybredne dziecię zajada się takim obiadem.  Przepis na te żeberka mam od mojej teściowej – mamy Ewy już

Rusty Fork
Puszyste krokiety ziemniaczano - selerowe z serem 315

jego skończeniu mogą pozostać na stole jako przekąska. Wystarczy postawić obok nich jakiś sos. Może być serowy na ciepło lub zimno lub jakiś sos na bazie jogurtu lub majonezu, np. koktajlowy, na ostro, musztardowy czy czosnkowy. Krokiety można podać do każdego mięsnego lub rybnego dania. SKŁADNIKI: 1/2 kg mączystych ziemniaków (obranych i pokrojonych w kawałki) 250 g selera (obrany

Sztuka gotowania w/g Samiry
Panierka kukurydziana do ryb. Jak odmrażać i smażyć mrożone filety rybne 242

pieprzu ½ łyżeczki granulowanej lub mielonej suszonej cebuli ½ łyżeczki granulowanego lub mielonego suszonego czosnku ¼ łyżeczki pieprzu cayenne 2 jajka M 2 łyżki mleka olej do smażenia SZYBKI SOS TATARSKI 150g majonezu 60g korniszonów, drobno posiekanych 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki 1 łyżka drobno posiekanego szczypioru 1 czubata łyżeczka musztardy ziarnistej

Karo in the Kitchen
Sałatka z selerem 163

selera w zalewie 5 plastrów ananasa, może być świeży, może być w puszki 3 łyżki kukurydzy konserwowej 2 jaja ugotowane na twardo pół szklanki soku z ananasa 3 łyżki majonezu sól, pieprz 150 g żółtego sera pokrojonego w kostkę 150 g wędliny pokrojonej w kostkę Przygotowanie: selera wyjmujemy ze słoika, odsączamy ananasa kroimy z małe cząstki jajko kroimy w kostkę

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Papryka nadziewana sałatką. Papryki a’la dynie Halloween. 320

można użyć sojowego lub ryżowego) (100g) 1 duży ogórek szklarniowy (ok. 390g) 1 paczka surimi (paluszków krabowych) (250g) (lub 2 paczki, jeśli mamy opakowania po 125g) 6 czubatych łyżek majonezu 1 pęczek koperku sól, pieprz do smaku łyżeczka soku z cytryny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Papryka nadziewana sałatką, czyli papryki “Dynie” na Halloween lub inną imprezę – Wykonanie: Wszystkie

Kulinarne Przeboje
Przepis na Colesław 142

pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman","serif";} Surówka Colesław – przepis Mój przepis na Colesław czyli popularna surówka w wersji light bo bez majonezu, a zamiast tego z jogurtem naturalnym i oczywiście świeżymi warzywami.  Pychota! Potrzebne będą: 1/4 główki białej kapusty   mały jogurt naturalny   1 łyżka musztardy   1 łyżka chrzanu

MintTaste
Złote zasady przy swiątecznym stole 118

cytryny , aby wspomóc wydalanie zatrzymanej wody metabolicznej przez wspomniany alkohol. Ogranicz w miarę możliwości ilość spożywanych potraw – jeżeli chcesz spróbować wszystkich potraw na stole – nakładaj sobie małe porcje. Unikaj majonezu, a przygotuj aromatyczne sałatki z sosami typu winegret z dodatkiem np. oleju lnianego . Wykorzystaj świąteczny czas po to, aby porządnie wypocząć, a przy okazji zaplanuj sobie wypoczynek aktywny – przejdź się

MintTaste
Awokadowo-jajkowe kulki 63

możesz ulepić kulki. Pomimo tego, że będą to te same składniki, które spożywałaś/eś do tej pory, smak będzie inny. Aż się prosi, żeby dodać do nich trochę majonez lub śmietany, ale niestety jeszcze nie możesz szaleć. Wiele nie tracisz, bo te kulki są naprawdę dobre i jeśli doprawisz je tak, jak lubisz, to będziesz je jadł

Keto Przepisy
„Hot-dog” z pastą jajeczną 84

folię aluminiową lub włożyć do pudełka. :-) Smacznego! Czas przygotowania: 20 minut Wartości odżywcze (na porcję): Kalorie: 475kcal Węglowodany: 2.65g Zawartość tłuszczu: 29g Zawartość białka: 52g Składniki: jajka - 3 majonez - 15g (1 łyżka) śmietana 30% - 10g świeży szczypiorek - wg uznania (opcjonalne) sól himalajska/morska - wg uznania (opcjonalne) pieprz kolorowy - wg uznania (opcjonalne) sałata rzymska - 6 liści szynka wiejska - 50g (3 plastry

Keto Przepisy
Dolma, czyli gołąbki w liściach winogron 137

łyżeczka suszonego oregano 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki majeranku sól i pieprz do smaku olej i 2 łyżki masła Sos: 150 g jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku sól i pieprz do smaku szczypta cukru Sposób przygotowania: Liście umyć i wrzucić na osolony wrzątek, blanszować około 30-40 sekund, aż zmienią kolor

Gosia gotuje

Proponowane wyszukiwania