Pasta jajeczna z makrelą i porem 236Składniki: 5 jaj 1 wędzona makrela zielona część pora (około 15 cm) 3 łyżki majonezu sól świeżo mielony pieprz kolorowy Sposób wykonania: Pora czyścimy, kroimy w pół krążki, oprószamy solą i odstawiamy na 15 minut aby puścił sok. Odsączamy. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w drobną kostkę. Makrelę obieramy ze skóry i ości. Wszystkie składniki razem ze sobą mieszamy
Qchnia po prostu
Przepyszne burgery BBQ z indyka 176Lesie i Dolino Muminków! Jakież to połączenie okazało się przepyszne! Do tego bardzo proste w przygotowaniu i w lżejszej odsłonie, niż te burgery z amerykańskich fast foodów, bo zamiast majonezu- jogurt grecki, do tego świeże warzywa i kiełki. I wcale ale to wcale burgery na tym nie straciły! Co Wam będę pisać...sami zobaczcie i sprawdźcie własnymi podniebieniami! :D Kęsie
Kuchnia w Słońcu Skąpana
Sałatka ziemniaczana z groszkiem i kiełbasą 228Sałatka z ziemniakami, czyli z niemieckiego Kartoffelsalat – sałatka przygotowywana jest przede wszystkim na bazie ziemniaków. Moja wersja nieco różni się od oryginału: zamiast majonezu jest sos winegret i dużo warzyw oraz kiełbasy, także panom będzie smakowała. Można powiedzieć, że jest to chłopska delikatna sałatka z warzywami i kiełbasą. Czas wykonania
KuchniaWeDwoje.pl
Jajka faszerowane marynowanymi pieczarkami 304bardzo smaczne, lekko ostre za sprawą musztardy. Taki smaczny początek dnia:) Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 2 Składniki: 4 jajka 5-6 pieczarek marynowanych 2 łyżki majonezu ½ łyżeczki musztardy ½ pęczka szczypiorku szczypta sól szczypta pieprzu Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo. Pokroić jajka na połówki […] Artykuł Jajka faszerowane marynowanymi pieczarkami pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.pl
Schab parzony 10 min 333dużej mierze zależy od wielkości garnka, ale będzie jej 2-3 l. Drukuj Schab parzony 10 min Składniki 1 kg schabu wody ok. 2,5 l 3 spore łyżki majonezu 3 łyżki majeranku 4 ząbki czosnku (dałam 2 przeciśnięte, 2 pokrojone w plastry) 10 ziaren pieprzu 5 ziaren ziela angielskiego 4 listki laurowe Sposób przygotowania Wszystkie przyprawy wrzucamy do wody
Mieszam w Garnku
Wybuchowa sałatka śledziowa 212śledziowych 1 cebula 1 owoc granatu 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich 4-5 fig 3 łyżki rodzynek 2 łyżki posiekanej pietruszki na sos: 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżka ostrej musztardy np. rosyjskiej Wykonanie: Śledzie wymoczyć i pokroić w niezbyt drobną kostkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę wymieszać z odrobiną soli i cukru. Odstawić
Pysznie & Pięknie
Pizza fusion na cieście "neapolitańskim" 173warzywo, a nie dodatek węglowodanowy. - zielenina - np. szpinak - można zerwać, niby takie nic, a naprawdę poprawia wygląd pizzy. Będąc we Włoszech nie widziałem ketchupu na pizzy. Za to dodawano majonez. Taki też zrobimy z makaronu:) Dla przyzwyczajonych do polskiego smaku przerobimy go na sos czosnkowy :) - makaron, który został po przygotowaniu spodu - olej - woda - czosnek Wykonanie: Makaron gotujemy według przepisu
Kryzysowa Książka Kucharska
Sałatka makaronowa z wędzonym morszczukiem i kukurydzą 319lekką nutę wędzonego morszczuka. Składniki: 100 g makaronu orzo 1 wędzony morszczuk 1 średnia czerwona cebula 1 puszka kukurydzy garść siekanej natki pietruszki 3 czubate łyżki majonezu pieprz i sól do smaku Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, studzimy. Morszczuka obieramy ze skóry oraz ości i rozdrabniamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę odsączamy z soku. Wszystkie składniki
Smak mojego domu
Sałatka z kaszą jaglaną, tuńczykiem i suszonymi pomidorami 271mała odmiana od słodkości, czyli wytrawna sałatka. Bardzo szybka i prosta do wykonania, na ostatnią chwilę. Od jakiegoś czasu walczę z mitem, że "sałatka koniecznie musi być z majonezem" (i to w dużej ilości). Mój organizm niestety tego dodatku nie toleruje zbyt dobrze, więc szukam alternatyw, które będą smakowały wszystkim gościom, bo zazwyczaj tego typu sałatki przygotowuje się na spotkania
FitKot
Sałatka gyros z tortellini 471mała puszka kukurydzy 2 pomidory 1 świeży ogórek papryka konserwowa (słoik 250 ml) 2 łyżki przyprawy do gyrosa 2 łyżki oleju sos czosnkowy: 150 g jogurtu greckiego 3 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku sól pieprz Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Filet pokroić w średnią kostkę,oprószyć przyprawą do gyrosa i usmażyć na oleju. Składniki sosu wymieszać. Pomidora
Kolorowa kuchnia Elki
Sałatka czteroskładnikowa 1112Składniki: 5 jajek 25 dkg sera żółtego 3-4 ogórki kiszone pęczek dymki majonez sól, pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce o grubym oczku razem z … Czytaj dalej Sałatka czteroskładnikowa
czarrna od kuchni
Sałatka z kalerosse™ i mango 168kalerosse ™ i mango Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1/2 opakowania kalerosse™ 1/2 dojrzałego mango 1 mała czerwona cebula Sos: 2 łyżki naturalnego jogurtu 1 łyżka majonezu 1/2 łyżeczka curry sok 1/2 cytryny sól pieprz Wykonanie: Z kalerosse™ odcinamy stwardniałe końcówki, główki wrzucamy na sitko i przelewamy je wrzątkiem. Zostawiamy na sitku do obcieknięcia. W szklance mieszamy
Kulinarne przygody Gatity
Tofu burger 233będzie po prostu miał kiepską konsystencję. Jak podawać? Możesz zaserwować w formie kotletów z ziemniaczkami i kapustką lub jak tytułowy burger z tofu. Ja polecam dać do środka wegański majonez , odrobinę ajwaru lub keczupu i świeże warzywa. Artykuł Tofu burger pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendman
15 sałatek na Sylwestra 246zaskoczyć i zachwycić naszych gości. Sałatka, to potrawa obowiązowa na sylwestrowym stole. Dlatego przygotowałam zbiór 15 sałatek, z których każdy coś wybierze. Znajdziecie tu tradycyjne sałatki z majonezem, ze śledziem, paluszkami krabowymi oraz z kaszą. Inne pomysły na potrawy sylwetrowe i karnawałowe znajdziecie TUTAJ . Larb. Sałatka z mieloną wieprzowiną
Codziennik Kuchenny
Sałatka z pieczonych buraków (do obiadu) 165Uwielbiam buraki i jako dodatek do obiadu - najczęściej przyrządzam je na ciepło ( klik ) lub z majonezem ( klik ). Moja rodzinka tak lubi. Jednakże wersja z olejem także jest przez nas baaardzo lubiana i do tego... zdrowsza. Przeważnie używam różnych rodzai olejów, ale tu zastosowałam olej rydzowy (tzw. olej z lnicznika siewnego, olej z lnianki, olej kamelinowy), który w ostatnich czasach stracił
Di gotuje