majonez - 14247 przepisów (strona:673/950)

Wiosenne ptysie wielkanocne 199

wiosennymi ptysiami! Wiosenne ptysie: ok. 12 sztuk Potrzebujesz: Na ptysie: 250ml wody 70g masła 150g mąki pszennej 4 jajka szczypta soli Nadzienie: 300g zielonego groszku  1,5 łyżki majonezu 30g owczego sera bałkańskiego z solanki/ fety 3 kopiaste łyżki rzeżuchy pieprz i sól do smaku Do tego: rzodkiewki szczypiorek Sposób przyrządzenia: Ptysie: 1. W garnku umieść wodę z masłem

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Sprawdzone domowe przepisy na pyszną Wielkanoc 337

groszkiem Sałatka z ryżem kurczakiem i ananasem Sałatka ziemniaczana Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i winogronami Klasyczna sałatka jarzynowa Sosy Sos musztardowy na białym winie Chrzan śmietankowy Domowy majonez w słoiku Sos tatarski Domowa ćwikła Domowe wędliny Polędwica z szynkowara Schab z warkoczem pieczony w majeranku Szynka domowa wędzona Mielonka dojrzewająca a la salami Kiełbasa krakowska parzona Ziołowy schab

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka śledziowa 131

świeży koperek, idealna sałatka na świąteczny stół. Polecam! Sałatka śledziowa Składniki: 4 płaty śledzia a la matias 2 ogórki kiszone 2 jabłka 1 mała cebula Na sos: 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego łyżka soku z cytryny łyżeczka musztardy biały pieprz łyżka posiekanego koperku Wykonanie: Wszystkie składniki sosu mieszamy ze sobą. Śledzie moczymy minimum 60 minut w zimnej wodzie

Smak mojej kuchni
Tortilla z grillowanym tuńczykiem 155

kukurydziane 1 stek z tuńczyka 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula garść czarnych oliwek opakowanie mozzarelli przyprawy: sól, pieprz, sok z cytryny Na sos 1000 wysp: 4 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu pikantnego (użyłam ketchupu z ostrą papryczką) 1 łyżeczka octu winnego pół łyżeczki cukru pudru pieprz Wykonanie: Sos: wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy pieprzem i schładzamy. Stek z tuńczyka oprószamy

Smak mojej kuchni
Jajka w sosie jogurtowo-rzeżuchowym 182

całkiem innowacyjny charakter. Sos jogurtowy z rzeżuchą jest bardzo smacznym dodatkiem do jajek podczas uczty śniadaniowej, jeśli go nie znacie polecam wypróbować :) Składniki: 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka majonezu 2 spore garści rzeżuchy Przyprawy: sól, pieprz, odrobina suszonego czosnku Wszystkie składniki sosu umieszczamy w misce blendera i dokładnie ucieramy na gładki sos. Polewamy ugotowane jajka albo podajemy sos osobno

Kolizje Smaków
Jaja faszerowne sardynkami 185

żółtkami lub zblendować dodać sok z cytryny, sól, paprykę i wg potrzeby oleju z sardynek. Masa powinna mieć gęstość twarożku masą wypełnić połówki jajek. Każde jajko udekorować kleksem majonezu/ jogurtu i rzeżuchą

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Jajka z serem i kukurydzą 193

Składniki: 5 jajek 3 łyżki kukurydzy z puszki 3 dkg sera żółtego 1 łyżeczka chrzanu garść rzeżuchy majonez sól, pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić na pół, … Czytaj dalej Jajka z serem i kukurydzą

czarrna od kuchni
Lekka pasta z jajek i czosnku niedźwiedziego 152

posiekany, wymieszany z oliwą, zakiszone całe liście, całe liście zalane olejem) staram się dodawać go wszędzie gdzie to możliwe. Dzisiaj jajeczna pasta z niedźwiedzim czosnkiem. Zwykle dodaję do niej majonez, tym razem dodałam owczy jogurt i połówkę awokado, które akurat leżało w lodówce. Wyszła smaczna, lekka, wiosenna, pasta do chleba. Bardzo polecam! składniki 3 jajka 1/2 awokado 3 łyżki drobno

Stare Gary
MROŻONE SMOOTHIE KOKOSOWO-BANANOWE Z LODAMI I KARMELEM + BLENDER WYSOKOOBROTOWY HAPPYCALL AXLERIM 186

Gdyby ktoś kiedyś powiedział mi, że będę miała w domu sprzęt, który będzie siekał, mielił, mieszał, blendował, miksował, rozdrabniał, robił mąkę, kremy, przeciery, majonezy, pasty, gotował zupy, a nawet sam po sobie zmywał – to bym go wyśmiała, powiedziała, żeby nie pierniczył głupot albo przestał pić ;) A dziś cholera mam taki sprzęt – jest nim BLENDER WYSOKOOBROTOWY. Blender zwykły

Ostra na Słodko
Sałatka jajeczna z makrelą i porem / Smoked mackerel and leek egg salad 306

Sałatka jajeczna z makrelą i porem (4 porcje) Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo i pokrojonych w kostkę 1 wędzona makrela 1 mały por, pokrojony w plasterki 3 łyżki majonezu sól i pieprz Przygotowanie: Posiekanego pora umieść w na sitku, posyp szczyptą soli i odstaw do zlewu żeby puścił sok na 15 minut. Zdejmij z makreli skórkę, oddziel mięso

karmelowy
Short: Drugie Śniadanie 172

ciepło. Wkładamy talerzyk do piekarnika, kombiwara itp. i zapiekamy... Wersja dla studentów😄: Roladki układamy na żelazku, a od góry podgrzewamy suszarką... 😂 Trzecia wersja budzi kontrowersje. I słusznie! Możemy dodać majonez, musztardę lub ketchup. Oczywiście, pod warunkiem, że nie zawierają 25% cukru (wypełniacza) jak te z półek w supermarkecie. Bo nie będzie to zgodne z dietą rozdzielną. Dodatki proponujemy przygotowywać samemu

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Babka cytrynowa z olejem rzepakowym 231

rzepakowym. Jest łatwa w przygotowaniu, wiec na pewno sobie z nią poradzicie! Oleju rzepakowego nie może zabraknąć w czasie wielkanocnych przygotowań, bo świetnie sprawdza się zarówno w przygotowaniu domowe majonezu, jak i dressingów, dodaję go do ciast i z powodzeniem mogę na nim smażyć. Jest uniwersalny i bardzo ułatwia prace w Czytaj dalej... Artykuł Babka cytrynowa z olejem rzepakowym pochodzi

Pasja Smaku
BURGER Z MIĘSEM I PIECZARKAMI 177

PRZEPIS 20 dag pieczarek 1 natka pietruszki 2 łyżki masła 1 łyżeczka czosnku mielonego 1 łyżka papryki czerwonej sól i pieprz do smaku Sos 3 łyżki ketchupu 2 łyżki majonezu 2 łyżki drobno posiekanej natki   PRZYGOTOWANIE: Pieczarki myję a nastepnie kroję w plastry. W garnku na rozgrzanym maśle smażę na rumiano pieczarki, dodaję sól i pieprz oraz paprykę słodką

Gotowanie Patki
Pasta słonecznikowa z suszonymi pomidorami i olejem rzepakowym 199

Można na nim smażyć i dusić warzywa i mięsa. Nadaje się do pieczenia  ciast, a babki na oleju są wilgotne i długo zachowują świeżość. Jest  podstawą majonezów, dressingów i sosów do sałatek i jajek

Obiad gotowy
Jajka faszerowane 139

żeby nie były dobre, ale jakoś tak się dzieje, że na naszym stole goszczą dość rzadko. Może to wina męża, który za najlepsze jajka na świecie uważa te z majonezem;) Może właśnie pora zmienić jego przyzwyczajenia. Jajka faszerowane to pomysł na podanie jajek ale w nieco innej formie. Jedyną trudność stanowi tutaj przekrojenie skorupki, które nie jest prostym zadaniem. Najlepiej

Mieszam w Garnku

Proponowane wyszukiwania