Gdyby ktoś kiedyś powiedział mi, że będę miała w domu sprzęt, który będzie siekał, mielił, mieszał, blendował, miksował, rozdrabniał, robił mąkę, kremy, przeciery, majonezy, pasty, gotował zupy, a nawet sam po sobie zmywał – to bym go wyśmiała, powiedziała, żeby nie pierniczył głupot albo przestał pić ;) A dziś cholera mam taki sprzęt – jest nim BLENDER WYSOKOOBROTOWY. Blender zwykły
Ostra na SłodkoSałatka jajeczna z makrelą i porem (4 porcje) Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo i pokrojonych w kostkę 1 wędzona makrela 1 mały por, pokrojony w plasterki 3 łyżki majonezu sól i pieprz Przygotowanie: Posiekanego pora umieść w na sitku, posyp szczyptą soli i odstaw do zlewu żeby puścił sok na 15 minut. Zdejmij z makreli skórkę, oddziel mięso
karmelowyciepło. Wkładamy talerzyk do piekarnika, kombiwara itp. i zapiekamy... Wersja dla studentów😄: Roladki układamy na żelazku, a od góry podgrzewamy suszarką... 😂 Trzecia wersja budzi kontrowersje. I słusznie! Możemy dodać majonez, musztardę lub ketchup. Oczywiście, pod warunkiem, że nie zawierają 25% cukru (wypełniacza) jak te z półek w supermarkecie. Bo nie będzie to zgodne z dietą rozdzielną. Dodatki proponujemy przygotowywać samemu
Dieta Rozdzielna i Zdrowierzepakowym. Jest łatwa w przygotowaniu, wiec na pewno sobie z nią poradzicie! Oleju rzepakowego nie może zabraknąć w czasie wielkanocnych przygotowań, bo świetnie sprawdza się zarówno w przygotowaniu domowe majonezu, jak i dressingów, dodaję go do ciast i z powodzeniem mogę na nim smażyć. Jest uniwersalny i bardzo ułatwia prace w Czytaj dalej... Artykuł Babka cytrynowa z olejem rzepakowym pochodzi
Pasja SmakuPRZEPIS 20 dag pieczarek 1 natka pietruszki 2 łyżki masła 1 łyżeczka czosnku mielonego 1 łyżka papryki czerwonej sól i pieprz do smaku Sos 3 łyżki ketchupu 2 łyżki majonezu 2 łyżki drobno posiekanej natki PRZYGOTOWANIE: Pieczarki myję a nastepnie kroję w plastry. W garnku na rozgrzanym maśle smażę na rumiano pieczarki, dodaję sól i pieprz oraz paprykę słodką
Gotowanie PatkiMożna na nim smażyć i dusić warzywa i mięsa. Nadaje się do pieczenia ciast, a babki na oleju są wilgotne i długo zachowują świeżość. Jest podstawą majonezów, dressingów i sosów do sałatek i jajek
Obiad gotowyżeby nie były dobre, ale jakoś tak się dzieje, że na naszym stole goszczą dość rzadko. Może to wina męża, który za najlepsze jajka na świecie uważa te z majonezem;) Może właśnie pora zmienić jego przyzwyczajenia. Jajka faszerowane to pomysł na podanie jajek ale w nieco innej formie. Jedyną trudność stanowi tutaj przekrojenie skorupki, które nie jest prostym zadaniem. Najlepiej
Mieszam w Garnkuinne dodatki. Ja miałem akurat otworzony słoik zielonych oliwek i wiecznie otwarte serce dla suszonych pomidorów. Ja zaserwowałem sobie placuszki z prostym ketchupem , ale rewelacyjnie będzie pasował również wegański majonez , sos czosnkowy z kaszy jaglanej czy sos tzatziki ze słonecznika . Do wyboru do koloru. Pytania i odpowiedzi: Czy konieczna jest mąka gryczana? Nie. Spokojnie możesz ją zastąpić mąką pszenną, orkiszową
BlendmanWstaw całość do gorącego piekarnika (180 stopni) i piecz przez 45 minut. Zajrzyj również tu: 1. Bardzo szybkie racuchy z jabłkami 2. Szybkie i łatwe ciasto z majonezem 3. Gniazdka/Hiszpańskie pączki Jeżeli korzystasz z moich przepisów, to poproszę o zdjecia potraw. Chciałabym zobaczyć jak Wam wychodzą i jak smakują. Piszcie do mnie na fanpage
My World by Dagmara Rekmiałam zbyt wiele, padło na placuszki z szynką i serem. Wyszły bardzo smaczne i zaskakująco syte – udało mi się wcisnąć tylko dwa. Podałam je z moim ulubionym sosem czosnkowym (majonez, jogurt naturalny, sok z cytryny, czosnek, sól i pieprz), ale każdy inny sos też by do nich pasował, można je również podać z surówką albo piklami. Zamiast szynki, papryki
e-PrzepisyKulinarnemargaryny 2 jajka szczypta soli SAŁATKA JAJECZNA: 7 jajek 150 g twarogu półtłustego 1 łyżka chrzanu tartego 1 łyżka musztardy 1 pęczek szczypiorku 1 pęczek natki pietruszki 2 łyżki majonezu 3-4 łyżki śmietany gęstej sól i pieprz czarny Masło z mlekiem, solą podgrzewać w garnku i zagotować. Jednym ruchem wsypać mąkę i mieszać dość energicznie, aż wszystko się połączy
https:KKuchniaMniamduszę. Masa powinna być gęsta, jeśli jest płynna należy ją zostawić na 10 minut po smażeniu. Wykładam masę na naleśniki i składam naleśnik w trójkącik. Sos: 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 rozmiażdżone ząbki czosnku sól pieprz Łączę składniki. Sos wykładam na naleśniki. Artykuł Naleśniki ze szpinakiem i fetą pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.pljaka smaczna! Zachęcam wszystkich do wypróbowania jej. Składniki: makaron mięso mielone sól, pieprz zwykły 2 ząbki czosnku pieprz ziołowy papryka pół cebili SOS mała śmietana 18% Dwie łyżki majonezu łyżeczka musztardy pieprz ziołowy 1 ząbek czosnku Mięso mielone doprawić (pieprz zwykły, pieprz ziołowy, dwa ząbki czosnku, papryka). Cebulę pokroić na małą kosteczkę i zeszklić na kropli oleju, dodać mięso
My World by Dagmara Rekkokardki Lubella pierś z kurczaka po jednej papryce: czerwona, żółta i zielona 10 pieczarek 1 cebula mozzarella 1 mały brokuł Sos: 1 mała śmietana 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka majonezu przyprawy: pieprz czarny, pieprz ziołowy, papryka, zioła prowansalskie 2-3 ząbki czosnku 1 jajko Przygotowanie: 1. Naczynie żaroodporne posmarować masłem. 2. Makaron ugotować 2-3 minuty mniej niż na opakowaniu
My World by Dagmara Rektakim przypadku najlepszą przekąską jest szybka sałatka z makaronem. Prosta w przygotowaniu a zarazem bardzo smaczna. Składniki: por szczypiorek puszka kukurydzy jajka makaron małe kokardki małe cebulki marynowane majonez musztarda sól, pieprz Por i jajka pokroić na małą kosteczkę. Szczypiorek drobno posiekać. Cebulki obrać, przekrawać na pół. Makaron ugotować. Wszystkie składniki wymieszać. Doprawić do smaku. Jeżeli korzystasz
My World by Dagmara Rek