dużej mierze zależy od wielkości garnka, ale będzie jej 2-3 l. Drukuj Schab parzony 10 min Składniki 1 kg schabu wody ok. 2,5 l 3 spore łyżki majonezu 3 łyżki majeranku 4 ząbki czosnku (dałam 2 przeciśnięte, 2 pokrojone w plastry) 10 ziaren pieprzu 5 ziaren ziela angielskiego 4 listki laurowe Sposób przygotowania Wszystkie przyprawy wrzucamy do wody
Mieszam w Garnkuśledziowych 1 cebula 1 owoc granatu 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich 4-5 fig 3 łyżki rodzynek 2 łyżki posiekanej pietruszki na sos: 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżka ostrej musztardy np. rosyjskiej Wykonanie: Śledzie wymoczyć i pokroić w niezbyt drobną kostkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę wymieszać z odrobiną soli i cukru. Odstawić
Pysznie & Piękniewarzywo, a nie dodatek węglowodanowy. - zielenina - np. szpinak - można zerwać, niby takie nic, a naprawdę poprawia wygląd pizzy. Będąc we Włoszech nie widziałem ketchupu na pizzy. Za to dodawano majonez. Taki też zrobimy z makaronu:) Dla przyzwyczajonych do polskiego smaku przerobimy go na sos czosnkowy :) - makaron, który został po przygotowaniu spodu - olej - woda - czosnek Wykonanie: Makaron gotujemy według przepisu
Kryzysowa Książka Kucharskalekką nutę wędzonego morszczuka. Składniki: 100 g makaronu orzo 1 wędzony morszczuk 1 średnia czerwona cebula 1 puszka kukurydzy garść siekanej natki pietruszki 3 czubate łyżki majonezu pieprz i sól do smaku Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, studzimy. Morszczuka obieramy ze skóry oraz ości i rozdrabniamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę odsączamy z soku. Wszystkie składniki
Smak mojego domumała odmiana od słodkości, czyli wytrawna sałatka. Bardzo szybka i prosta do wykonania, na ostatnią chwilę. Od jakiegoś czasu walczę z mitem, że "sałatka koniecznie musi być z majonezem" (i to w dużej ilości). Mój organizm niestety tego dodatku nie toleruje zbyt dobrze, więc szukam alternatyw, które będą smakowały wszystkim gościom, bo zazwyczaj tego typu sałatki przygotowuje się na spotkania
FitKotmała puszka kukurydzy 2 pomidory 1 świeży ogórek papryka konserwowa (słoik 250 ml) 2 łyżki przyprawy do gyrosa 2 łyżki oleju sos czosnkowy: 150 g jogurtu greckiego 3 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku sól pieprz Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Filet pokroić w średnią kostkę,oprószyć przyprawą do gyrosa i usmażyć na oleju. Składniki sosu wymieszać. Pomidora
Kolorowa kuchnia ElkiSkładniki: 5 jajek 25 dkg sera żółtego 3-4 ogórki kiszone pęczek dymki majonez sól, pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce o grubym oczku razem z … Czytaj dalej Sałatka czteroskładnikowa
czarrna od kuchniłyżki pikantnego keczupu łyżka przyprawy gyros panierka: ok 1 szkl płatków kukurydzianych ok 1/2 szkl kaszy manny ponadto: tłuszcz do smażenia sos: 1 szkl jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka oliwy 2 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku Składniki marynaty wymieszać. Mięso pokroić w kawałki, wymieszać dokładnie z marynatą, odstawić na min. 30 minut
6nieboZapraszam na bardzo smakowitą pastę do pieczywa. Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 100 g twarogu 2-3 suszone pomidory 2 łyżki ciecierzycy z puszki 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego pęczek szczypiorku 1/4 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu 1/4 łyżeczki kurkumy 1/4 łyżeczki curry Przygotowanie: Jajka obieramy i kroimy w kostkę.Przekładamy do wysokiego naczynia.Szczypiorek kroimy drobno, dodajemy
słodkie i nie tylko historie kulinarnekalerosse ™ i mango Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1/2 opakowania kalerosse™ 1/2 dojrzałego mango 1 mała czerwona cebula Sos: 2 łyżki naturalnego jogurtu 1 łyżka majonezu 1/2 łyżeczka curry sok 1/2 cytryny sól pieprz Wykonanie: Z kalerosse™ odcinamy stwardniałe końcówki, główki wrzucamy na sitko i przelewamy je wrzątkiem. Zostawiamy na sitku do obcieknięcia. W szklance mieszamy
Kulinarne przygody Gatitybędzie po prostu miał kiepską konsystencję. Jak podawać? Możesz zaserwować w formie kotletów z ziemniaczkami i kapustką lub jak tytułowy burger z tofu. Ja polecam dać do środka wegański majonez , odrobinę ajwaru lub keczupu i świeże warzywa. Artykuł Tofu burger pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendmanzaskoczyć i zachwycić naszych gości. Sałatka, to potrawa obowiązowa na sylwestrowym stole. Dlatego przygotowałam zbiór 15 sałatek, z których każdy coś wybierze. Znajdziecie tu tradycyjne sałatki z majonezem, ze śledziem, paluszkami krabowymi oraz z kaszą. Inne pomysły na potrawy sylwetrowe i karnawałowe znajdziecie TUTAJ . Larb. Sałatka z mieloną wieprzowiną
Codziennik KuchennyUwielbiam buraki i jako dodatek do obiadu - najczęściej przyrządzam je na ciepło ( klik ) lub z majonezem ( klik ). Moja rodzinka tak lubi. Jednakże wersja z olejem także jest przez nas baaardzo lubiana i do tego... zdrowsza. Przeważnie używam różnych rodzai olejów, ale tu zastosowałam olej rydzowy (tzw. olej z lnicznika siewnego, olej z lnianki, olej kamelinowy), który w ostatnich czasach stracił
Di gotujeczosnkowo-ziołowe Pasztet mięsny Pasta rybna w wersji light Twarożek zwany bryndzą Pasta twarożkowa z pstrągiem Pate z drobiowych wątróbek Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Rybna pasta twarożkowa Domowy majonez w słoiku Sos tatarski Wraps z kurczakiem Wytrawne wypieki Pieczone pierożki z ciasta filo ze szpinakiem Mini pizze na zaczynie poolish Pissaladiere Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Drożdżowe bułeczki
Kulinarne przygody Gatitysylwestrowe przyjęcie. Składniki: 4 tortille pszenne 8 plastrów szynki konserwowej 8 plastrów żółtego sera 1/3 opakowania mieszanki sałat 1 czerwona papryka 3-4 korniszony sos czosnkowy na bazie majonezu i jogurtu Tortille rozłożyć. Położyć na środku po dwa plasterki szynki i sera, trochę sałaty oraz pokrojone w paseczki paprykę i korniszony. Tortille zawijać w ciasny rulon i kroić na kawałki
Czerwień i błękit