Składniki: 6 jaj, 1/2 cebuli, 2 puszki tuńczyka ( 2x200g, a po odsączeniu 2x150g), 8-9 łyżek majonezu ( podzielić na dwie warstwy ), puszka kukurydzy ( 285g po odsączeniu ), 200g startego sera żółtego, szczypiorek, sól, pieprz. Przygotowanie: Smacznego
W kuchni u Monikipłaskie łyżki ), 14g suszonych drożdży ( 2 saszetki ), 200g obranych ziemniaków ( 2 średnie ziemniaki ), 1 łyżeczka soli, 2 łyżki oleju, 400ml ciepłego mleka. Sos majonezowo czosnkowy: 3 łyżki majonezu, 3 łyżki jogurtu naturalnego, 1 łyżka ketchupu pikantnego, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz. Ponadto: starty ser żółty ( ilość wedle uznania ), posiekana natka pietruszki, olej. Przygotowanie
W kuchni u MonikiKolejną propozycją będą niebanalnie podane jajka. Zamiast z majonezem, możemy przygotować takie nie straszne oczy. Ciekawie podane będą dodatkowo ozdobą stołu. Polecam! Składniki: * jajka ugotowane na twardo * pomidorki koktajlowe * czarne oliwki * krakersy * sól, pieprz Przygotowanie : Jajka i pomidory przekroić na pół. Oliwki pokroić w plasterki. Nabić na wykałaczkę jajko, pomidor i oliwkę. Przyprawić. Dodatkowo posypać szczypiorkiem. Podawać na krakersach
Magiczne Życie MartySkładniki: 5 udek kurczaka, 3 ząbki czosnku, 3 łyżki majonezu, 3 łyżki ketchupu pikantnego, bułka tarta, sól, pieprz, mielona słodka papryka, mielona ostra papryka, świeża natka pietruszki. Przygotowanie: Smacznego
W kuchni u Monikidużego słoika lub kilku mniejszych. Zakręcamy i odstawiamy w zimne miejsce. Surówkę po wyciśnięciu z wody podajemy do obiadu. Jeśli lubimy możemy dodać do niej jogurt lub majonez. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewytwarogu - łyżka słonecznika łuskanego - pęczek natki pietruszki - jajko - 2 łyżki mąki kukurydzianej ( w razie potrzeby można dać więcej) - 2 marchewki - 1 czerwona cebula - sól, pieprz Sos czosnkowy: - 3 łyżki majonezu - 3 łyżki jogurtu naturalnego - 2 ząbki czosnku - pół łyżeczki ziół prowansalskich Sposób przygotowania: Zanim rozpoczniemy gotowanie kaszy musimy ją opłukać w zimnej a następnie w gorącej wodzie. Można także wrzucić
Pan i Pani Smith w kuchnikapusta zawsze była czerwona. Moja mama zawsze robiła surówkę z kapusty. Prosta tradycyjna surówka z jabłkiem, cebulą, marchewką i oczywiście czerwoną kapustą. Polewana dressingiem z oliwy lub wymieszana z majonezem. Zawsze pyszna! Duża miska wypełniona po brzegi drogocennymi warzywami. Podobnie jest u mnie w domu. Obiad zaczynam od przygotowania surówki. Kapusta koniecznie musi być drobno pokrojona, najlepiej przy pomocy kuchennego
codojedzeniamoim stole dość często je robiłem. Wystarczył czerstwy chleb i masa jajeczna do obtoczenia go. Potem już tylko smażenie, ułożenie plastrów sera i mogłem pałaszować w towarzystwie keczupu lub majonezu. Obecnie wcale nie jest to dużo bardziej skomplikowane. Składniki potrzebne są tylko mniej popularne, ale za sprawą coraz większej ilości osób jedzących bezglutenowo lub po prostu próbujących nowych smaków
Blendmanłyżki pokrojonej w kostkę marchewki, groszku zielonego, ziemniaków oraz kukurydzy 3-4 grubsze plastry szynki 5jajek 6-7 łyżek majonezu z dodatkiem 3-4 łyżek sosu tatarskiego Develey 200 ml rosołu, 6 łyżeczek zwykłej żelatyny 10 łyżek śmietany 30% - 36% sól i czarny pieprz do smaku Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable
W garach u Gosikurczaka 2-3 małe cebule 2 czerwone papryki 1puszka kukurydzy 500g ogórków konserwowych 400g-500g żółtego sera tartego w 3 porcjach przyprawa kebab i gyros Kamis ketchup pikantny i majonez (1:1) 3-4 łyżki oleju Wykonanie: Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, po czym przełożyć ryż do żaroodpornego naczynia, w którym będzie zapiekana potrawa. Przygotować sos majonezowy z ketchupem
W garach u Gosifont:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 2 szt. pojedyncze filety z piersi kurczaka 1 łyżka majonezu 1 łyżka ketchupu pikantnego 1 łyżeczka kurkumy 1 jajko 4-5 łyżek mąki kukurydzianej pół szklanki tartego na małych oczkach sera żółtego pół szklanki startej na małych oczkach surowej marchewki
W garach u GosiSkładniki: 125g ryżu, 500g mięsa mielonego, puszka czerwonej fasoli ( 240g po odsączeniu ), puszka kukurydzy ( 285g po odsączeniu ), garstka posiekanego koperku, kilka marynowanych pieczarek, 1 czerwona cebula, 8 łyżek majonezu, 1 świeży ogórek, sól, pieprz, majeranek, ostra papryka mielona, 1 jajko, 1/2 cebuli, bułka tarta, 4 łyżki mleka, olej. Przygotowanie: Smacznego
W kuchni u Monikiładnie się smaży. Kalafior ma pyszny orzechowy smak. Super danie i dla dzieci i dla dorosłych. Kalafior podałam z prostym sosem -dipem. Zmieszałam 4 łyżki jogurtu naturalnego, 1 łyżkę majonezu, 1 łyżką śmietany 12%, 1 łyżeczkę chrzanu z dodatkiem wasabi, i 1/5 pęczka natki pietruszki. Doprawiłam solą. Sos odstawiłam na godzinę aby się przegryzł. Całość komponowała się na prawdę smacznie
SMYKWKUCHNISkładniki: 1000 g dużych surowych nieobranych krewetek (kupuję mrożone) oliwa z oliwek 3 ząbki czosnku 3 łyżki posiekanej natki 1/2 papryczki chili odrobina soli morskiej Różowy sos: 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego sos Worcestershire sól sok z 1/2 cytryny Wykonanie: Czosnek obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki, chili drobno siekamy. W pojemniku lub misce
Kulinarne przygody Gatity200g) 2 jajka ugotowane na twardo 3 łyżki kukurydzy sól, świeżo zmielony pieprz (lub świeżo zmielona czarnuszka - stanowi doskonały substytut pieprzu) sos: łyżka musztardy sarepskiej + łyżeczka chrzanu + 2 łyżeczki majonezu Kielecki Jak przygotować sałatkę? 1. Obierz makrelę z ości i skóry. 2. Jajka ugotuj na twardo, wystudź, pokrój w kostkę. 3. W misce połącz makrelę, fasolkę, kukurydzę, jajka, połącz
Zasmakuj Kuchni