sera żółtego gouda 1 duży pomidor 2 małe cebule 1 średnia czerwona cebula 3 średnie ogórki konserwowe / kiszone 5 liści sałaty Olej do smażenia 1 jajko bułka tarta ketchup, majonez Wykonanie: Do naszego zmielonego mięsa dodajemy: posiekaną cebulę, jajko, dowolne przyprawy, może być nawet mieszanka przypraw do mięsa mielonego, garść bułki tartej ( jeżeli mięso będzie za bardzo się kleić dodajemy
W Moim Magicznym Domucebule 2 ząbki czosnku 4 jajka 4 łyżki jogurtu naturalnego pęczek natki pietruszki 8 -10 łyżek mąki łyżeczka proszku do pieczenia sól, pieprz tłuszcz do smażenia sos 2 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego 4 łyżki ketchupu 4-5 ogórków konserwowych łyżeczka cukru łyżeczka octu winnego białego Sposób przygotowania: Cukinię dokładnie myjemy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Posypujemy
Pobite gary Barbarysoczysta. Spróbujecie? Dodam jeszcze, że tak zamarynowane mięso doskonale nadaje się na grilla lub upieczenia w piekarniku. 1 kg karkówki (ew. schabu) Marynata: 2 jajka 1 łyżka majonezu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka przyprawy typu Vegeta (używam domowej) 1 łyżka papryki słodkiej 1 łyżka pieprzu 4 ząbki czosnku Dodatkowo: olej do smażenia
Di gotujeciasta i dokładnie mieszamy.Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką wykładamy ciasto ,smażymy z obu stron placki na złoty kolor.Podajemy na gorąco,z jakimś ciekawym sosem ziołowym na bazie majonezu (ja użyłam sosu słodko-kwaśnego z chilli super smaczne i podałam z sałatą oblana oliwą) . Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiKuchnia wschodnia to najlepsze sałatki. Nie ma to jak śledzik pod pierzyną, klasyczna warzywna z majonezem zwana za rubieżą sałatką Olivier, czy sałatka mimoza z tuńczykiem. Bardzo dobra jest też sałatka winegret, czyli tytułowy sos winegret oraz warzywa gotowane, kiszone (koniecznie ogórek, ale jadłam też wersję z kiszoną kapustą) i strączkowe, które można ugotować samemu, ale w mojej szybkiej
Ugotowane pozamiatanekanapki. Pasta kanapkowa jajeczno - łososiowa www.kuchniasmakow.blogspot.com łosoś wędzony na ciepło - 125 gram (do kupienia w Lidlu lub Biedronce) 4 jajka ugotowane na twardo - pokroić w kostkę 1 łyżka majonezu sól, pieprz, świeży koperek Wymieszać
Kuchnia smakówrówno na łososiu. – rozłożyć następną warstwę łososia. – jajka ugotować na twardo, oskrobać, utrzeć i wrzucić do miski. Do jajek dodać drugą część masy z twarożku i łyżkę majonezu. Dokładnie wymieszać. rozłożyć na łososiu – znowu rozłożyć płaty łososia – ostatnia część masy z twarożkiem – przykryć płatami łososia, lekko przycisnąć. Dokładnie przykryć folią spożywczą i do lodówki. Najlepiej
Kuchnia Pokoleńsokiem z cytryny, solą i pieprzem. W garnku rozpuszczamy masło, które następnie dodajemy ciągle mieszając do ubitej masy. Sos powinien zgęstnieć i mieć konsystencję majonezu. Bagietkę przekrajamy na pół i grillujemy na patelni lub opiekamy w piekarniku bądź w tosterze do momentu aż będzie chrupkie. W międzyczasie na rozgrzanej
Menmagazinewszyscy będą zadowoleni, bo jest po prostu pysznie... Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 1-2 jajka ( zależy od wielkości) 2 łyżki majonezu 2 łyżki musztardy 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka wody sól świeżo zmielony pieprz olej do smażenia Wykonanie: Filety po opłukaniu i pokroiłam na małe kawałeczki (różnych
Kuchnia u Krysiłyżki suszonego majeranku 1 łyżeczka pieprzu ziarnistego 3 kuleczki ziela angielskiego 2 listki laurowe 6 ziarenek ziela jałowca 3 duże ząbki czosnku 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1,5 łyżki majonezu 1,5 łyżki musztardy Wykonanie: Schab umyłam pod bieżącą wodą. Pozostałe składniki przełożyłam do miseczki i wymieszałam. Do garnka wlałam 2 litry zimnej wody. Włożyłam przyprawy i zamieszałam wodę
Kuchnia u Krysiwszyscy się nim zajadają. Proponuję więc zrobić go trochę więcej, bo ten sos znika ze stołu bardzo szybko. Sos tatarski to zimny sos, przygotowany na bazie majonezu, z rozdrobnionymi marynowanymi pieczarkami, ogórkami, można dodać kapary, grzybki marynowane... Wszystko oczywiście z dodatkiem domowego chrzanu i smacznie doprawione Składniki: 2 jaka ugotowane na twardo 3-4 ogórki konserwowe
Kuchnia u KrysiUwielbiam wszelkiego rodzaju sałatki, ale nie te nafaszerowane sklepowym majonezem, czy ketchupem. Najlepiej z domowym sosem, na świeżo, lekko i pożywnie. I właśnie moje dzisiejsza propozycja taka jest. Sałatka z tuńczykiem polana słodko-kwaśnym sosem. Częstujcie się! Składniki: puszka tuńczyka mix sałat oliwki żurawina ulubione orzechy ( u mnie nerkowca) ser kozi Sos 1 łyżka musztardy klasycznej
Kukuleczkiłyżką octu balsamicznego i 1 łyżką oliwy z oliwek, a następnie doprawić ulubionymi przyprawami. Jeżeli chcesz, aby smak dressingu był wyrazisty, nie doprawiaj zbyt intensywnie sałatki. W połączeniu z majonezem musztarda może być dodawana do np. świątecznych sałatek ze śledziem i jabłkiem, sałatek warstwowych, a w połączeniu z miodem i sokiem z cytryny tworzyć smaczną marynatę także
Codogaralokalu znajdziecie także inne dania, ale polecam wybranie burgera. Ja zdecydowałam się na klasycznego (wołowina, bekon, ser cheddar, pomidor, ogórki konserwowe, czerwona cebula, sałata, sos bbq lub ketchup, musztarda, majonez). Foodporn jednym słowem
Moja pasja smakurozgrzaną, wrzucamy nasze pulpeciki. Gdy ostygną nabijamy je na wykałaczkę następnie nabijamy ser i warzywa, kończymy pomidorkiem koktajlowym. Podajemy z sosem miodowo musztardowym. Sos miodowo-musztardowy Składniki: 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu greckiego 1 łyżeczka musztardy francuskiej 1 łyżeczka muszatardy amerykańskiej (może być inna jeśli nie macie) 1 łyżeczka miodu Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Sos świetnie nadaje się
Dobra karma