majonez - 14247 przepisów (strona:697/950)

Śledź w śmietanie – sałatka śledziowa do pieczonych ziemniaków 212

koperku 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 duże ogórki kiszone (150-200g) ½ twardego, słodko-winnego jabłka (150g) 3 pełne łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18% tłuszczu 1 pełna łyżka majonezu 1 pełna łyżeczka musztardy gruboziarnistej Zapisz

Karo in the Kitchen
Sałatka brokułowa z rzodkiewką, kukurydzą i jajkiem 131

jajkiem window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 6 pomidorków koktajlowych 1 brokuł 2 jajka pęczek rzodkiewek 1 spora czerwona cebula pół puszki kukurydzy Sos 1/3 szkl. jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól, pieprz szczypta curry Sposób przygotowania Brokuł gotujemy na parze al dente. Kukurydzę odsączamy. Resztę składników siekamy i wrzucamy do miski. Z podanych składników robimy sos. Mieszamy 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl

Mieszam w Garnku
Aioli - majonez czosnkowy - Majonese All'aglio 146

warzyw. Pyszny jest z krewetkami, jako dodatek do sałatek, które dzięki niemu zyskują jedyny i niepowtarzalny smak. Samo przygotowanie sosu to zaledwie 5 minut, zabieramy się do dzieła? Aioli - majonez czosnkowy - Majonese All'aglio. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ajwar - pasta z pieczonej papryki i bakłażana 157

pizzy lub jako dodatek do mięs pieczonych, smażonych lub z grilla. Z jogurtem tworzy pyszny dip, a w połączeniu z białym serkiem pastę kanapkową. Po wymieszaniu ze śmietaną lub majonezem powstanie doskonały sos do wędlin lub pieczeni na zimno. Ajwar zrobiłam specjanie do przygotowania placka z dynią i to była dobra decyzja, bo placek smakował wyjątkowo. Do przepisu zapraszam

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Potrawy na Wigilię i Święta - ściągawka 202

ananasem Sałatka z paluszków krabowych Sałatka z paluszków krabowych i ananasa Sałatka krabowa z kawiorem Łosoś w galarecie Gravlax a la tuńczyk Gravlax - marynowany łosoś Rillettes z łososia Majonez domowy Kapusta kiszona z olejem lnianym Surówka z kapusty pekińskiej i pomarańczy Obiadowa sałatka z buraczków i jabłka Szarlotka tatrzańska Kawowy tort bezowy Pavlova Potrawy wegetariańskie i wegańskie Barszcz czerwony wigilijny

Codziennik Kuchenny
Potrawy na Wielkanoc 122

cebulą Hekele. Sałatka śledziowa Surówka z młodej kapusty Sałatka z kaszą pęczak Sałatka z żółtym serem i ananasem Sałatka z pieczonych buraczków Sałatka jajeczna z twarogiem Zimne sosy: Majonez domowy Sos chrzanowy z żurawiną Sos rosyjski Majonezowy sos tuńczykowy Na słodko: Mazurek kajmakowy z czekoladą Wielkanocny sernik gotowany Muffiny piernikowe Muffiny z nutellą Muffiny czekoladowe Kawowy tort bezowy Torcik bezowy

Codziennik Kuchenny
Hekele. Sałatka śledziowa. 196

bardzo drobno posiekać lub przepuścić przez maszynkę.  Sałatkę  doprawia się do smaku pieprzem i nie soli!. Musztarda nadaje ostrości sałatce, aby ją nieco złagodzić można dodać majonezu lub śmietany.   Na Śląsku ta sałatka była podawana jako potrawa codzienna lub postna. Dodaje się do niej chleb z masłem, albo gorące ziemniaki z wody. Osobiście uważam

Codziennik Kuchenny
Imprezowa sałatka z selerem konserwowym 1739

szybkich i nieskomplikowanych przepisach.  1 słoik selera naciowego 200g szynki w kawałku  5 korniszonów 3 jajka 1/2 puszki kukurydzy 1/2 pęczka szczypiorku 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki majonezu sól, pieprz 1. Jajka gotujemy na twardo. 2. Szynkę, korniszony i jajka kroimy w kostkę. Szczypiorek siekamy. Seler i kukurydzę odcedzamy z zalewy. 3. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, doprawiamy

Szefowa kuchni
Domowe tortille z kurczakiem i świeżymi warzywami 150

średniego ogórka wężowego 0,5 czerwonej cebuli 0,5 małej główki sałaty lodowej garść rukoli sos czosnkowy: mały, gęsty jogurt naturalny, 2 duże ząbki czosnku, kopiasta łyżka majonezu, łyżeczka ostrej musztardy, sól, pieprz, pieprz ziołowy   Przygotować sos: jogurt przelać do miseczki, dodać do niego przeciśnięty przez praskę czosnek i pozostałe składniki sosu, dobrze wymieszać. Odstawić do lodówki na czas

Simply Food
Cukiniowe paluszki na przegryzkę 192

piecz paluszki przez 20 minut. Cukiniowe paluszki świetnie smakują z sosem czosnkowym lub Rhode Island. Przyrządziłam uproszczoną wersję Rhode Island. Do przygotowania sosu wystarczy dobry ketchup i domowy majonez   The post Cukiniowe paluszki na przegryzkę appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Szynka peklowana i gotowana babci Basi 189

zostawiamy na kilka dni (3-4 dni ) w lodówce. Codziennie odwracamy.   Po wyznaczonych dniach, wyjmujemy mięso z zalewy i robimy nową . Na 2 litry wody dodajemy 2 łyżki majonezu, ziele angielskie, pieprz, kilka ząbków czosnku, majeranek, listek laurowy i 1.5 – 2 łyżek soli.   Mięso sznurujemy , wkładamy do wody. Mięso musi być zakryte. Wstawiamy

Pysznosci Babci Basi
Jajka marynowane w zalewie buraczkowej babci Basi 219

jajek dużych ( najlepiej wiejskich ) 2 buraczki duże, 2 szklanki wody, 1 szklanka octu 10 %, 2 listki laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego, 1/2 łyżeczki soli, 1 łyżka cukru, Do dekoracji majonez, sałata itp. Sposób wykonania : Buraczki obieramy i kroimy w plastry, wkładamy do garnka, dodajemy wodę, ocet i wszystkie przyprawy. Gotujemy przez 10 min od zagotowania. Wywar odcedzamy o odstawiamy

Pysznosci Babci Basi
Kolorowe warstwy w galarecie babci Basi 138

moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz. Zbliżają się święta Wielkiej Nocy, więc ten przepis na babkę warzywną może się przydać. Jest bardzo dekoracyjna. Możemy ja dekorować majonezem ! Potrzebna nam będzie forma do babki , najlepiej silikonowa, którą możemy bardzo łatwo ściągnąć, albo blaszana, którą zapełniamy 3 cm od górnej krawędzi. Formę blaszaną przed wyjęciem galarety musimy na chwilę zanurzyć

Pysznosci Babci Basi

Proponowane wyszukiwania