ściemniało. Koperek opłukać, osuszyć i posiekać drobno. Wszystkie składniki wymieszać razem. Przygotować sos, który podajemy do sałatki. Nie mieszamy jej z sosem, ale podać osobno. Składniki sosu: 5 łyżek majonezu 5 łyżek kwaśnej i gęstej śmietany 2 łyżeczki ulubionej musztardy sól i pieprz do smaku 2-3 łyżki soku z cytryny Wszystkie składniki wymieszać razem do uzyskania gładkiego sosu. Przyprawić
Codzienna kuchnia niecodziennawersję sałatki ze śledziami zajrzyjcie tutaj. SAŁATKA ŚLEDZIOWA Składniki: 3 ogórki kiszone 4 śledzie matiasy marynowane 1 cebula czerwona 1 jabłko sos: 2 łyżki majonezu 1 łyżka śmietany sok z 1 plastra cytryny sól pieprz po 1 łyżce wymieszanego startego jabłka i ogórka Przygotowanie: sos: wszystkie składniki na sos mieszamy razem w misce , dodając po 1 łyżce startego
Bon appetit mon amiepuszka czerwonej fasoli, 100g szynki gotowanej, 140g startego sera żółtego, 1 puszka kukurydzy, kilka kawałków papryki konserwowej, 5-6 niedużych ogórków konserwowych, 1 słoik selera konserwowego, sól, pieprz, majonez. Przygotowanie: Smacznego
W kuchni u Monikiziemniakami i jajkiem window.ajaxurl="http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 4-5 filetów śledziowych - matjasy 1 cebula biała lub czerwona 2 średnie buraki 2 średnie ziemniaki 2 jajka Sos 3 łyżki majonezu, 2 łyżki jogurtu sól, pieprz Natka do podania Sposób przygotowania Śledzie namoczyć w mleku na kilka godzin lub na całą noc. Buraki ugotować w całości. Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać
Mieszam w Garnkusmaczna sałatka, w której śledzie są pokrojone w kostkę mniejszą lub większą, zależy od upodobań. Ze świeżą papryką, serem żółtym i świeżą natką pietruszki. Do tej sałatki idealnie pasuje majonez, ale można ją zrobić także z jogurtem greckim. Chętni znajdą przepis tu KLIK 6. Sałatka śledziowa z buraczkami - ta sałatka najlepiej smakuje z pieczonymi (lub gotowanymi) w całości buraczkami. Jest
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniePolędwicy Sopockiej 1/2 słoika selera konserwowego 10 dag sera żółtego tartego 2 jajka 3 ogórki kiszone 1 łyżka natki pietruszki Sos: 3 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka tartego chrzanu sól i pieprz do smaku Dodatkowo: PIECZYWO CHRUPKIE WASA WIELOZIARNISTE NA ZAKWASIE PRZYGOTOWANIE: Polędwicę, ogórki, jajka
Gotowanie Patkifont-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Oillan , WAX Pilomax , JuraPark , Wydawnictwo Esprit , Sotin Polska , LennyLamb Polska , Dedra.pl , Olympus Polska , Perlux , Sylveco , AKatja , Bonduelle , Bispol Candles , Graciarnia , Majonez Kielecki , Papier,Nożyczki-Wstążka , Rainbow Loom , ProBody , Karykatury Przemo , Wydawnictwo Nowik , Eco Blik , Sady Wincenta , Monika Marin Autor, ToTu , Ouhmania , Lavande , Janka Szczęsna Wyznanie , Nalle , Wydawnictwo Niko , Maua , Park Wodny
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieręką) ¼ szklanki posiekanej suszonej żurawiny ¼ szklanki posiekanych orzechów włoskich 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę 1/2 szklanki słodkiej kukurydzy Bonduelle , odsączonej z zalewy 1 łyżka posiekanej natki pietruszki ¼ szklanki majonezu sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Wymieszaj w średniej misce wszystkie składniki i dopraw solą i pieprzem do smaku. Podawaj z chrupiącym pieczywem. Smacznego! UWAGA KONKURS! Zapraszam do udziału
karmelowysałatką, dipem , serami czy sosem. Dziś proponuję Sos Czosnkowy z Tymiankiem : Składniki: 1 ząbek czosnku 2 łyżki czosnku granulowanego 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku 1/2 łyżeczki tymianku Przygotowanie: Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Sos wkładam do lodówki min 30 min przed podaniem. Podaje z ulubionymi
Gotowanie Patkimiksera z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Powoli dodawać gorące masło cały czas miksując. Sos powinien być lekki i puszysty o jasno żółtym kolorze i mi eć konsystencję majonezu. Należy go podawać na bieżąco bez podgrzewania bo może się zmienić się w omlet Artykuł SOS HOLENDERSKI (LCHF, keto, optymalny, ketogeniczny) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF
Ola la LCHFSkładniki: 1 woreczek ryżu ( 125g ), 1 większa pierś z kurczaka ( 320g ), 1/2 puszki kukurydzy, 1 świeża czerwona papryka, sól, pieprz, curry, 1 łyżka oleju, majonez. Przygotowanie: Smacznego
W kuchni u Monikicebule 1 jabłko (1 łyżka soku z cytryny do skropienia jabłka) 3 ogórki konserwowe 2 płaty marynowanych śledzi sos: 3 łyżki kwaśnej śmietany (u mnie 18%), 3 łyżki majonezu, 1 łyżka octu balsamicznego, 1 łyżeczka cukru, sól, pieprz Wykonanie: Buraki umyć i gotować ze skórką do miękkości. Marchew i ziemniaki umyć i gotować ze skórką do miękkości w osobnym garnku
zadanie-gotowanieSkładniki: puszka czerwonej fasoli, 1/2 pora, 1/2 puszki kukurydzy, 200g sera żółtego ( ja użyłam red leicester, ale może być inny ), sól, pieprz, majonez. Przygotowanie: Smacznego
W kuchni u Monikiśmietany i mieszania delikatnych sosów). Posiada wbudowaną wagę (skojarzoną z misą lub nie). Przy pomocy tego jednego urządzenia można przygotować wiele domowych dodatków spożywczych bez grama chemii (ketchup, majonez, kostki rosołowe, cukier puder). Plusy MC+: Mam wrażenie, że działa ciszej niż TM , a niewątpliwie dużą zaletą jest sygnał po zakończeniu zadania. W TM to syrena alarmowa (wyje, dopóki się
bistro mamasoli farsz 450 g mrożonego szpinaku 100 g sera feta 1/2 szklanki wody 2 ząbki czosnku sól, pieprz do podania sos czosnkowy (2 łyżki gęstej śmietany, 2 łyżki majonezu i 1 ząbek czosnku) Na samym początku przygotować ciasto na naleśniki: do miski wsypać mąkę, dodać olej, szczyptę soli, wbić jajko i wlać mleko oraz wodę. Za pomocą trzepaczki wszystkie
Ugotować