majonez - 14247 przepisów (strona:692/950)

Wiejska sałatka z ziemniakami i boczkiem 428

wiejska sałatka z boczkiem i ziemniakami:). Nowość, którą warto wprowadzić na imprezowy stół. 4 spore ziemniaki 250g boczku wędzonego 5 ogórków kiszonych 4 jajka 1/2 pęczka szczypiorku 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy sól, pieprz 1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Jajka gotujemy na twardo. 2. Boczek kroimy na małe kawałki i podsmażamy na suchej patelni do zarumienienia. 3. Ziemniaki, ogórki

Szefowa kuchni
Wytrawne 185

Rolada z indyka Lasagne bolognese Cannelloni Zupa bułgarska Sałatka z kurczakiem Pasztet domowy Pierś z kaczki Lasagne ze szpinakiem Pierś z gęsi Kurczak w sosie Makaron z indykiem Burgery Majonez Polędwiczki Placki ziemniaczane Penne ze szpinakiem i łososiem

Biały fartuszek
Warstwowa sałatka z ryżem 2036

szynki gotowanej ( kilka plasterków ), 200-250g startego sera żółtego, puszka kukurydzy ( 285g po odsączeniu ), 1 świeża żółta papryka, 1 świeża czerwona papryka, szczypiorek, 6-8 czubatych łyżek majonezu ( rozdzielić na dwie części ), 4 łyżki ketchupu pikantnego, sól, pieprz. Przygotowanie: Smacznego

W kuchni u Moniki
Sałatka z czerwonym ryżem, wędzonym kurczakiem i serem 171

mnie Skworcu ) wędzona pierś z kurczaka (około 250 g - 300 g) 10 dag sera żółtego 1 papryka czerwona puszka kukurydzy 3 czubate łyżki siekanej natki pietruszki 4 czubate łyżki majonezu 3 czubate łyżki jogurtu naturalnego sól i pieprz do smaku   Wykonanie: Ryż gotujemy w osolonej wodzie (około 20 minut). Odcedzamy i studzimy. Jeśli nie macie czerwonego ryżu, możecie użyć

Smak mojego domu
Rolada serowa z mięsem mielonym i jajkiem 1359

Składniki: Masa serowa: 250g startego sera żółtego, 3 jajka, 1/4 szklanki majonezu ( szklanka o pojemności 250ml ), troszkę posiekanego koperku ( może być mrożony ). Masa mięsna: 1 cebula, 500g mielonego mięsa, 1 jajko, masło - niedużo, do podsmażenia cebuli, majeranek, pieprz, sól, 1 czubata łyżeczka ostrej musztardy, 1 łyżka bułki tartej, 60ml mleka. Ponadto: 4 jajka, posiekana natka pietruszki ( opcjonalnie, do dekoracji ). Przygotowanie

W kuchni u Moniki
KURCZAK W PARMEZANIE Z KASZKĄ KUSKUS 169

godz. .Układamy w natłuszczonej formie i wstawiamy do piekarnika o temp.200st.i pieczemy 50-60 min.10 min.przed końcem pieczenia posypujemy startym parmezanem(jeśli skórka kurczaka jest sucha, smarujemy ją ponownie majonezem).Smacznego.Podajemy z kaszką kuskus  i sałatką.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Śledź w śmietanie – sałatka śledziowa do pieczonych ziemniaków 227

koperku 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 duże ogórki kiszone (150-200g) ½ twardego, słodko-winnego jabłka (150g) 3 pełne łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18% tłuszczu 1 pełna łyżka majonezu 1 pełna łyżeczka musztardy gruboziarnistej Zapisz

Karo in the Kitchen
Sałatka brokułowa z rzodkiewką, kukurydzą i jajkiem 147

jajkiem window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 6 pomidorków koktajlowych 1 brokuł 2 jajka pęczek rzodkiewek 1 spora czerwona cebula pół puszki kukurydzy Sos 1/3 szkl. jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól, pieprz szczypta curry Sposób przygotowania Brokuł gotujemy na parze al dente. Kukurydzę odsączamy. Resztę składników siekamy i wrzucamy do miski. Z podanych składników robimy sos. Mieszamy 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl

Mieszam w Garnku
Aioli - majonez czosnkowy - Majonese All'aglio 158

warzyw. Pyszny jest z krewetkami, jako dodatek do sałatek, które dzięki niemu zyskują jedyny i niepowtarzalny smak. Samo przygotowanie sosu to zaledwie 5 minut, zabieramy się do dzieła? Aioli - majonez czosnkowy - Majonese All'aglio. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ajwar - pasta z pieczonej papryki i bakłażana 170

pizzy lub jako dodatek do mięs pieczonych, smażonych lub z grilla. Z jogurtem tworzy pyszny dip, a w połączeniu z białym serkiem pastę kanapkową. Po wymieszaniu ze śmietaną lub majonezem powstanie doskonały sos do wędlin lub pieczeni na zimno. Ajwar zrobiłam specjanie do przygotowania placka z dynią i to była dobra decyzja, bo placek smakował wyjątkowo. Do przepisu zapraszam

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Potrawy na Wigilię i Święta - ściągawka 209

ananasem Sałatka z paluszków krabowych Sałatka z paluszków krabowych i ananasa Sałatka krabowa z kawiorem Łosoś w galarecie Gravlax a la tuńczyk Gravlax - marynowany łosoś Rillettes z łososia Majonez domowy Kapusta kiszona z olejem lnianym Surówka z kapusty pekińskiej i pomarańczy Obiadowa sałatka z buraczków i jabłka Szarlotka tatrzańska Kawowy tort bezowy Pavlova Potrawy wegetariańskie i wegańskie Barszcz czerwony wigilijny

Codziennik Kuchenny
Potrawy na Wielkanoc 127

cebulą Hekele. Sałatka śledziowa Surówka z młodej kapusty Sałatka z kaszą pęczak Sałatka z żółtym serem i ananasem Sałatka z pieczonych buraczków Sałatka jajeczna z twarogiem Zimne sosy: Majonez domowy Sos chrzanowy z żurawiną Sos rosyjski Majonezowy sos tuńczykowy Na słodko: Mazurek kajmakowy z czekoladą Wielkanocny sernik gotowany Muffiny piernikowe Muffiny z nutellą Muffiny czekoladowe Kawowy tort bezowy Torcik bezowy

Codziennik Kuchenny
Hekele. Sałatka śledziowa. 213

bardzo drobno posiekać lub przepuścić przez maszynkę.  Sałatkę  doprawia się do smaku pieprzem i nie soli!. Musztarda nadaje ostrości sałatce, aby ją nieco złagodzić można dodać majonezu lub śmietany.   Na Śląsku ta sałatka była podawana jako potrawa codzienna lub postna. Dodaje się do niej chleb z masłem, albo gorące ziemniaki z wody. Osobiście uważam

Codziennik Kuchenny
Imprezowa sałatka z selerem konserwowym 1756

szybkich i nieskomplikowanych przepisach.  1 słoik selera naciowego 200g szynki w kawałku  5 korniszonów 3 jajka 1/2 puszki kukurydzy 1/2 pęczka szczypiorku 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki majonezu sól, pieprz 1. Jajka gotujemy na twardo. 2. Szynkę, korniszony i jajka kroimy w kostkę. Szczypiorek siekamy. Seler i kukurydzę odcedzamy z zalewy. 3. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, doprawiamy

Szefowa kuchni
Domowe tortille z kurczakiem i świeżymi warzywami 162

średniego ogórka wężowego 0,5 czerwonej cebuli 0,5 małej główki sałaty lodowej garść rukoli sos czosnkowy: mały, gęsty jogurt naturalny, 2 duże ząbki czosnku, kopiasta łyżka majonezu, łyżeczka ostrej musztardy, sól, pieprz, pieprz ziołowy   Przygotować sos: jogurt przelać do miseczki, dodać do niego przeciśnięty przez praskę czosnek i pozostałe składniki sosu, dobrze wymieszać. Odstawić do lodówki na czas

Simply Food

Proponowane wyszukiwania