białej fasoli puszka czarnej fasoli nieduży słoiczek papryki konserwowej nieduży słoiczek ogórków konserwowych 30 dag sera żółtego 30 dag szynki czosnek granulowany, sól i pieprz jako przyprawy 6 łyżek majonezu 3 łyżki ketchupu Wykonanie: Makaron lub ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, z dodatkiem soli. Warzywa puszkowe i słoikowe odsączyć z zalew. Paprykę, ogórki, ananasa, szynkę i ser pokroić
Poezja Smaków - blog kulinarnyświeżych 2 łyżki oliwy 1łyżeczka soli 1 łyżka cukru DODATKOWO : 20 małych, cienkich kiełbasek dobrej jakości np. frankfurterek DIP MUSZTARDOWY : 2 łyżki musztardy miodowej mieszamy z 1 łyżką majonezu WYKONANIE Do miseczki kruszymy drożdże świeże lub wsypujemy suszone. Dodajemy 1 łyżkę cukru i 1 łyżkę mąki. Mieszamy (drożdże świeże powinny zrobi się płynne). Stopniowo, cały czas mieszając dolewamy ciepłą
cool and mintyPrzy pierwszej nadarzającej się okazji swoją sprawdzoną surówkę wzbogaciłam przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Rodzina zaakceptowała nowy smak. Surówkę zrobiłam z winegretem, ale polecam także w wersji jorurtowej z odrobiną majonezu. Składniki: 1/2 główki niewielkiej kapusty 1 duża marchew posiekana natka pietruszki 1-2 ząbki czosnku sól Sos: 1/2 szklanki zimnej wody sok z połówki cytryny lub 4 łyżki białego octu
Czerwień i błękitcolesław. Pałki były pyszne, a za surówkę wraz z Izą Kulińską dostałyśmy pochwałę, gdyż była najsmaczniejsza, najlepiej doprawiona ze wszystkich przygotowanych, Izie mało ręka nie odpadła od ręcznego ubijania majonezu, przy czym jej trochę pomagałam, szczególnie w doprawianiu no i ręcznym tarciu kapusty, marchwi i jabłka. Zaś mój przepis na surówkę znajdziecie tutaj . Na poniższym zdjęciu z dramstikami uwieczniła mnie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięchcemy, by końcówki frytek były bardziej przyrumienione na 5 minut włączamy termoobieg ( podwyższy temp. pieczenia o ok. 20 stopni). Podajemy z ulubionym sosem, np. czosnkowo- jogurtowym lub z keczupem, majonezem, z tym co lubimy 🙂 Frytki zostały podane do wieprzowiny z piekarnika o smaku shawarmy . The post Frytki z piekarnika appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięjajek na 2 sztuki, patelnia o śr. 20 cm 1/3 szklanki mąki, 1/2 szklanki gazowanej wody, szczypta soli, 1 łyżka oleju, sałata, plastry szynki konserwowej sos: jogurt i majonez w stosunku 1:1 + posiekana natka pietruszki + pieprz cayenne, mieszamy Przygotowanie: Mąkę, wodę gazowaną, olej i sól łączymy za pomocą trzepaczki, przygotowujemy ciasto o konsystencji śmietany, jeśli ciasto naleśnikowe jest
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmarchwie, 1 korzeń pietruszki, 1 sałata lodowa, 2 pomidory, 1 ogórek świeży, 2 łyżki pestek dyni, 200g sera feta, 4 ząbki czosnku, 1 mała śmietana 18%, 3 czubate łyżki majonezu, szczypiorek, sól, pieprz. Przygotowanie: Smacznego
W kuchni u MonikiSkładniki: 3/4 szkl kaszy bulgur 20 dkg szynki 1/2 pora 1-2 ogórki kiszone 4 pomidory po 2-3 łyżki kukurydzy i czerwonej fasoli 3-4 łyżki majonezu Fanex 1 łyżeczka musztardy sól, … Czytaj dalej Sałatka z kaszą bulgur
czarrna od kuchnirównież coraz częściej zdrowe posiłki, mające zastąpić popularne (i raczej mało dietetyczne) kanapki. Zrobiłam przydatne zestawienie 15 przepisów na sałatki w wersji FIT. * w trzech sałatkach pojawił się majonez, który śmiało możemy zastąpić jogurtem. Z ciecierzycą Z winogronami w sosie vinegrette Kapuściana w musztardzie Buraczana Z kuskus i łososiem Z młodego szpinaku i rzodkiewki Z jarmużem i jajkiem Białkowa
Tradycyjna Kuchniawiejska sałatka z boczkiem i ziemniakami:). Nowość, którą warto wprowadzić na imprezowy stół. 4 spore ziemniaki 250g boczku wędzonego 5 ogórków kiszonych 4 jajka 1/2 pęczka szczypiorku 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy sól, pieprz 1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Jajka gotujemy na twardo. 2. Boczek kroimy na małe kawałki i podsmażamy na suchej patelni do zarumienienia. 3. Ziemniaki, ogórki
Szefowa kuchniRolada z indyka Lasagne bolognese Cannelloni Zupa bułgarska Sałatka z kurczakiem Pasztet domowy Pierś z kaczki Lasagne ze szpinakiem Pierś z gęsi Kurczak w sosie Makaron z indykiem Burgery Majonez Polędwiczki Placki ziemniaczane Penne ze szpinakiem i łososiem
Biały fartuszekszynki gotowanej ( kilka plasterków ), 200-250g startego sera żółtego, puszka kukurydzy ( 285g po odsączeniu ), 1 świeża żółta papryka, 1 świeża czerwona papryka, szczypiorek, 6-8 czubatych łyżek majonezu ( rozdzielić na dwie części ), 4 łyżki ketchupu pikantnego, sól, pieprz. Przygotowanie: Smacznego
W kuchni u Monikimnie Skworcu ) wędzona pierś z kurczaka (około 250 g - 300 g) 10 dag sera żółtego 1 papryka czerwona puszka kukurydzy 3 czubate łyżki siekanej natki pietruszki 4 czubate łyżki majonezu 3 czubate łyżki jogurtu naturalnego sól i pieprz do smaku Wykonanie: Ryż gotujemy w osolonej wodzie (około 20 minut). Odcedzamy i studzimy. Jeśli nie macie czerwonego ryżu, możecie użyć
Smak mojego domuSkładniki: Masa serowa: 250g startego sera żółtego, 3 jajka, 1/4 szklanki majonezu ( szklanka o pojemności 250ml ), troszkę posiekanego koperku ( może być mrożony ). Masa mięsna: 1 cebula, 500g mielonego mięsa, 1 jajko, masło - niedużo, do podsmażenia cebuli, majeranek, pieprz, sól, 1 czubata łyżeczka ostrej musztardy, 1 łyżka bułki tartej, 60ml mleka. Ponadto: 4 jajka, posiekana natka pietruszki ( opcjonalnie, do dekoracji ). Przygotowanie
W kuchni u Monikigodz. .Układamy w natłuszczonej formie i wstawiamy do piekarnika o temp.200st.i pieczemy 50-60 min.10 min.przed końcem pieczenia posypujemy startym parmezanem(jeśli skórka kurczaka jest sucha, smarujemy ją ponownie majonezem).Smacznego.Podajemy z kaszką kuskus i sałatką.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki