majonez - 14247 przepisów (strona:704/950)

CALZONE Z CHORIZO I SEREM 170

tarce lub rozdrobnionego (mozzarella, cheddar, gouda, gruyere) sos pomidorowy do podania np. połowa ilości sosu z  TEGO PRZEPISU dip jogurtowo-czosnkowy (3 łyżki jogurtu mieszamy z 1 łyżką majonezu, dodajemy starty na tarce ząbek czosnku i szczyptę soli, mieszamy) 2-3 łyżki oliwy 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku / do posypania  WYKONANIE Przygotowujemy CIASTO NA PIZZĘ , odstawiamy

cool and minty
OBIADOWA SAŁATKA Z MIODOWO-JOGURTOWYM DRESSINGIEM 177

łyżki oliwy sól morska, pieprz DRESSING 1 łyżka miodu 1 łyżka oliwy 1 łyżka musztardy francuskiej (ziarnistej) / np.   TAKIEJ 2 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany 18% lub majonezu sól morska WYKONANIE DRESSING : W miseczce mieszamy miód z musztardą ziarnistą i szczyptą soli. Dodajemy oliwę i jogurt naturalny. Mieszamy do połączenia składników. SAŁATKA : Poszatkowaną sałatę lodową i pokrojoną szalotkę wkładamy

cool and minty
SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z BROKUŁAMI, JAJKIEM I BOCZKIEM 294

oczywiście, aby były to ziemniaki młode. SKŁADNIKI / 2 porcje ¹⧸₂ małego brokuła 2 jajka 2 ziemniaki 2 łyżki płatków migdałowych 100 g cienko pokrojonego boczku oliwa SOS  2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy miodowej 1 łyżeczka musztardy ziarnistej/ polecam  taką 1 łyżka miodu 1 łyżeczka soku z cytryny sól morska  pieprz 1-2 łyżki oliwy/ opcjonalnie WYKONANIE

cool and minty
Sałatka z brokułem i ananasem 177

przepłukać zimną wodą. Ananasa odcedzić, pokroić w kostkę. Do miski wrzucić brokuł, ananasa, fasolkę i delikatnie wymieszać. Jajka przekroić na cztery części i dodać do warzyw. Osolić, posypać pieprzem. Majonez zamieszać razem z gęstym jogurtem, w proporcjach pół na pół. Dodać do sałatki i delikatnie zamieszać. Odstawić na chwilę, żeby wszystkie aromaty się ze sobą połączyły. Sałatka jest super, smacznego

Kuchnia Pokoleń
SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z GROSZKIEM 123

podwójne płaty śledziowe, z zalewy octowej 1 winne jabłko 1 czerwona cebula 3 ugotowane ziemniaki w mundurku 3 jajka ugotowane na twardo pieprz do smaku 2-3 łyżki majonezu 1 łyżka śmietany 1 puszka groszku natka pietruszki, cytryna, owoc granatu do ozdoby

Kulinarne Fantazje Marioli
Kino Kulinarne TRANSATLANTYK 'Ants on a shrimp' 181

kokosa, maślanki i ryby zupełnie do mnie nie przemówił. Ok, a co z dodatkami? A no pojawiła się kontynuacja kokosa - mus + wiórki, pojawiła się mocno pomidorowa galaretka oraz trzy majonezy - ze szczawiu i czerwonej kapusty oraz zagadkowy - jak na mój smak chyba z wędzonej cebuli. O ile talerz nie zachwycał - sytuacje ratował sommelier i dobrane włoskie wino z  regionu

Spektrum Smaku
Szynka chłopa nadziewana pastą z zielonego groszku 189

plastrów Szynki Chłopa Hańderek 1 puszka groszku 3 łyżki majonezu pół pęczka szczypiorku 2 ząbki czosnku sól pieprz do smaku 1 łyżeczka soku z cytryny do dekoracji sałata, papryka, kwiaty ziół. Groszek osączamy z zalewy, wkładamy do kubka blentera, razem z innymi produktami  i porządnie miksujemy. Przekładamy do dekoratora cukierniczego z większym otworem. Na plastrach szynki lekko smarujemy masę

Gotowanie jest łatwe
sałatka hamburgerowa 1001

przypraw do mięsa (przyprawa do mięsa mielonego, papryka łagodna i ostra, kminek mielony, curry itp.) garść grzanek (moje pełnoziarniste) 2 łyżki sezamu sos: 5 łyżek jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu łyżka ostrego keczupu łyżeczka musztardy sól, pieprz do smaku Składniki sosu wymieszać, doprawić do smaku, odstawić do lodówki na minimum godzinę. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek

6niebo
Sałatka warstwowa z kurczakiem 343

makaron muszelki, 200g brokuł, 1/2 szt fasolka czerwona, 1 puszka kukurydza, 1/2 puszki jajka, 4 szt przyprawa gyros, 1/2 opak sól olej Składniki na sos jogurt naturalny, 400g majonez, 200g sos do sałatek Knorr paprykowo-ziołowy, 1 opak sól, pieprz Przygotowanie Mięso kroimy na cienkie paseczki lub w 1cm kosteczkę, dodajemy przyprawę gyros i kilka łyżek oleju. Mieszamy dokładnie, odstawiamy

Gotowanie moimi oczami
Sałatka fasolkowa z makrelą 207

Składniki 1/2 brokuła 20 dkg fasolki szparagowej 2-3 dojrzałe pomidory 1 puszka fileta z makreli z oleju 1 łyżeczka musztardy 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania Brokuła podzielić na … Czytaj dalej Sałatka fasolkowa z makrelą

czarrna od kuchni
Ekspresowa sałatka z kaszy kuskus z ogórkiem VIDEO 121

liściach cykorii do grillowanego mięsa. Składniki: 200 gram kaszy kuskus 2 ogórki świeże, 2 kiszone, 1 małosolny (można dowolnie mieszać wg uznania) pęczek koperku 1/2 puszki kukurydzy 3 łyżki majonezu (ja użyłam firmy FOLWARK ) sól, pieprz Wykonanie (VIDEO) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Tradycyjna Kuchnia
sałatka z młodej kapusty, z fetą i szynką 312

ziemniaki 5 jajek słoiczek czarnych oliwek 1/2 główki młodej kapusty pęczek szczypiorku 150 g sera feta 200 g szynki konserwowej puszka kukurydzy sos: 3 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu łyżeczka ostrej musztardy sól, pieprz do smaku Składniki sosu wymieszać doprawiając do smaku. Ziemniaki ugotować w mundurkach wystudzić, obrać pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę

6niebo
Tosty serowe. 139

piwa (tego, które my lubimy najbardziej!). Składniki: kilka kromek pieczywa tostowego lub innego ulubionego 100 g startego cheddara lub innego ostrego sera 100 g startej mozzarelli 2 - 3 łyżki majonezu kilka korniszonów lub ogórków kiszonych pokrojonych w drobną kostkę kilka posiekanych suszonych pomidorów kilkanaście kaparów papryczka chili pokrojona w drobną kostkę (opcjonalnie) szczypiorek - pokrojony 1/2 łyżeczki kurkumy lub słodkiej papryki

zadanie-gotowanie
PIT- y 4 z załącznikami 141

przyprawami ok. godziny. Przygotowujemy też siekaną kapustę pekińską, pomidory, ogórki surowe i korniszony, tarty ser, kolorową paprykę. Oczywiście muszą też być sosy, np. czosnkowy na bazie jogurtu i majonezu oraz pikantny chrzanowy lub musztardowy, również z jogurtem. Najfajniejsze w tym obiedzie jest, że dzieci pakują w swoje kanapki nawet te warzywa, które zwykle odsuwają :)  SMACZNEGO! #pita #kolacja #drożdżowe #jakzrobićpitę

I tu będę miała takie te
Tortillas na wigilię dnia następnego 181

dużą garść posiekanej zielonej części dymki - kilka plastrów wędliny lub mięso z pieczeni rozdrobione - tymianek - opcjonalnie fasolę czerwoną z puszki Na sos typu dip: - 2 łyżki śmietany - 1 łyżka majonezu - 1 łyżka keczupu - ew. ząbek czosnku lub inna Wasza wersja Konieczna jest patelnia o  nieprzywierającej powłoce, o wielkości zbliżonej do średnicy placków tortilli Siekam mięso i dymkę, odkładam

I tu będę miała takie te