majonez - 14247 przepisów (strona:710/950)

Burgery z indyka z sałatką z kalarepy i rzodkiewki 145

oleju 1 łyżka słodkiej papryki mielony kminek słodka mielona papryka 1 łyżeczka mielonego czosnku po pół łyżeczki suszonego rozmarynu i oregano Sałatka: 1 kalarepa 1 pęczek rzodkiewek 1 łyżka majonezu 1 łyżka śmietany 1 łyżka soku z cytryny 1/2 małej czerwonej cebuli sól i pieprz Kalarepę obrać, rzodkiewki umyć, odciąć liście i ogonki. Wszystko zetrzeć na grubej tarce. Obraną cebulę

Czerwień i błękit
Pieczone warzywa z sosem do grilla, obiadu 142

podpiekania ziemniaków chyba nikomu nie muszę Warzywa z piekarnika wychodzą miękkie i idealnie z nimi współgra lekki sos czosnkowy na bazie jogurtu. Jeśli potrzebujecie mocniejszych smaków, jogurt zamieńcie na majonez, lub wymieszajcie proporcje pół na pół. Drukuj Pieczone warzywa z sosem do grilla, obiadu window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Sos 4 łyżki greckiego jogurtu szczypta ziół prowansalskich 1 ząbki czosnku

Mieszam w Garnku
Grecka sałatka z bobem z puszki 147

Lekka, świeża, soczysta i bardzo kolorowa. Zdrowa, bo bez majonezu, a z pysznym lekko czosnkowym winegretem. Niezastąpiona na wiosenne i letnie grillowanie, jako dodatek do pieczonego mięsa i ryb. Idealna do zabrania jako lunch do pracy. Do zrobienia przez cały rok – z bobem konserwowanym, który smakiem nie ustępuje wcale temu świeżo ugotowanemu. Bób z puszki odcedzamy dokładnie na sicie. Wszystkie

Karo in the Kitchen
Surówka z kalarepy i rzodkiewki 91

Bardzo prosta i szybka w wykonaniu surówka z lekko pikantną nutą smakową. Sałatka: 1 kalarepa 1 pęczek rzodkiewek 1 łyżka majonezu 1 łyżka śmietany 1 łyżka soku z cytryny 1/2 małej czerwonej cebuli sól i pieprz Kalarepę obrać, rzodkiewki umyć, odciąć liście i ogonki. Wszystko zetrzeć na grubej tarce. Obraną cebulę pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z pozostałymi składnikami

Czerwień i błękit
Jack & Burger czyli 7 twarzy burgera w SomePlace Else 141

wybrałam  DARK KNIGHT czyli burgera w ciemnej wręcz czarnej bułce z dodatkiem inkaustu z kałamarnicy z tuńczykiem marynowanym w whiskey Jack Daniel’s z dodatkiem guacamole, majonezu ze słodkim chili,  pomidorem,  sałatką z ogórków i dymki. I niestety wg nas był to najsłabszy burger. Bułka dobra, dodatkim super, ale niestety sama gwiazda czyli tuńczyk był suchy

Kuchnia na wzgórzu
Naleśniki z farszem jajecznym i kukurydzą 318

jajka szczypta soli 2 łyżki oliwy Farsz:   (na około 7-8 dużych naleśników) 5 jajek 1 duża cebula 1 puszka kukurydzy 3 łyżki startego sera 2-3 łyżki majonezu posiekana natka pietruszki papryka ostra sól, pieprz Dodatkowo: 2 łyżki masła     Usmażyć placki naleśnikowe. Ubić jajka, dodać wodę, mleko, sól i wszystko razem wymieszać (najlepiej mikserem).  Następnie

Di gotuje
Roladki schabowe ze szparagami 192

Składniki 0,5 kg schabu 1 pęczek białych szparagów papryka bez skóry w zalewie sól, pieprz cukier do panierki: bułka tarta 3-4 łyżki jogurtu 1/2 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania … Czytaj dalej Roladki schabowe ze szparagami

czarrna od kuchni
Pasta z awokado i tofu 107

oceniacie awokado i tofu? Lubicie same w sobie? Składniki: Awokado – 1 sztuka (dojrzałe!) Tofu naturalne – kostka (180g) Czosnek – 1-2 ząbki Wegański majonez – 3 łyżki Sok z cytryny – 1-2 łyżki Sól czarna – do smaku (ewentualnie zwykła) Pieprz – do smaku Wykonanie: Tofu pokrusz i umieść na sitku. Zlej gorącą, a następnie przepłucz jeszcze

Blendman
Sałatka z ryżem, kukurydzą i fasolką flażoletka, z dodatkiem pieczonego kurczaka 217

można wymieszać z resztą składników lub podać bez mieszania.  Taką sałatkę podawać z sosem, ma przykład majonezowym, jogurtowym lub mieszanym. sos: 4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 2 łyżki majonezu 2 łyżki dobrego ketchupu ulubione zioła - ja dodałam natkę pietruszki sól i pieprz do smaku Wszystkie składniki razem wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem schłodzić w lodówce

Codzienna kuchnia niecodzienna
Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i marchewką 146

czerwonej kapusty, do 1/2 kg - 1 duża marchew - 1 duże jabłko - 1 duża cebula - kilka łyżek krojonej zieleniny jaką lubicie, u mnie koper i szczypiorek - sól - pieprz - 2 łyżeczki majonezu - 2 łyżeczki musztardy - 2 łyżki oliwy lub oleju rzepakowego - cukier do smaku  - ocet winny lub owocowy ok. 4 łyżeczek, lub zwykły spirytusowy 2 łyżeczki, można też użyć sosu balsamicznego

Apetyczna babeczka
Brokułowa z cykorią 182

Szybka i smaczna Składniki 1/2 małego brokuła 1 cykoria 1 puszka groszku 1 średni por 4 jajka 1 łyżeczka musztardy 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz   Sposób przygotowania Brokuła podzielić … Czytaj dalej Brokułowa z cykorią

czarrna od kuchni
Biała lasagne ziemniaczana. 178

plastry mozzarelli. Wykładamy pokrojone w kostkę pozostałe składniki. No i teraz pora na tajemniczy sos. Z założenia miało być biało. Zapomniałam jednak, ze w ostatnie święta cały majonez wyszedł z domu i nie wrócił do tej pory. W związku z tym nie myśląc wiele zastąpiłam go musztardą sarepską (nawet mniej kalorycznie przypadkiem wyszło). Łyżkę musztardy zmieszałam z dwoma łyżkami śmietany

Kuchnia po mojemu
rosyjska sałatka "Olivier" 179

gotowanego kurczaka (u mnie mięso z rosołu) 5 jaj 4 ziemniaki puszka groszku 4 ogórki konserwowe kilka czarnych oliwek sos: 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu łyżka soku z cytryny sól, pieprz do smaku Składniki sosu wymieszać, odstawić w głodne miejsce. Najlepiej wykorzystać mięso z rosołu (gotujemy sobie niedzielny rosół; kurczaka wyjmujemy, obieramy mięso); ewentualnie pierś kurczaka ugotować

6niebo
Pasta z makreli 143

twardo   2 małe ogórki konserwowe       1 mała cebula     (jajka, ogórki i cebulę pokroić w drobną kostkę)   1 łyżeczka musztardy sarepskiej + 1 majonezu + 1 jogurtu naturalnego kiełki rzodkiewki   Przygotowane składniki przełożyć do miski i wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem. Podawać z ulubionym pieczywem (u mnie Wasa-Graham). Udekorować kiełkami rzodkiewki i gotowe

Alutka-Gotuje
Sałatka z tuńczykiem - Fit! 181

wodzie mała puszka kukurydzy 1/3 zielonej papryki 2 ogórki kiszone (średnie) 1 mała cebula kilka czarnych oliwek (bez pestek) kilka pomidorków koktajlowych 2 woreczki ryżu jogurt grecki 180g (zamiast majonezu) sól, pieprz, papryka słodka lub ostra Przygotowanie: Gotujemy ryż wg przepisu na opakowaniu i zostawiamy do przestygnięcia. Do miski wrzucamy tuńczyka odsączonego z wody (mój był już rozdrobniony), odsączoną kukurydzę

Alutka-Gotuje

Proponowane wyszukiwania