przepłukać zimną wodą. Ananasa odcedzić, pokroić w kostkę. Do miski wrzucić brokuł, ananasa, fasolkę i delikatnie wymieszać. Jajka przekroić na cztery części i dodać do warzyw. Osolić, posypać pieprzem. Majonez zamieszać razem z gęstym jogurtem, w proporcjach pół na pół. Dodać do sałatki i delikatnie zamieszać. Odstawić na chwilę, żeby wszystkie aromaty się ze sobą połączyły. Sałatka jest super, smacznego
Kuchnia Pokoleńpodwójne płaty śledziowe, z zalewy octowej 1 winne jabłko 1 czerwona cebula 3 ugotowane ziemniaki w mundurku 3 jajka ugotowane na twardo pieprz do smaku 2-3 łyżki majonezu 1 łyżka śmietany 1 puszka groszku natka pietruszki, cytryna, owoc granatu do ozdoby
Kulinarne Fantazje Mariolikokosa, maślanki i ryby zupełnie do mnie nie przemówił. Ok, a co z dodatkami? A no pojawiła się kontynuacja kokosa - mus + wiórki, pojawiła się mocno pomidorowa galaretka oraz trzy majonezy - ze szczawiu i czerwonej kapusty oraz zagadkowy - jak na mój smak chyba z wędzonej cebuli. O ile talerz nie zachwycał - sytuacje ratował sommelier i dobrane włoskie wino z regionu
Spektrum Smakuplastrów Szynki Chłopa Hańderek 1 puszka groszku 3 łyżki majonezu pół pęczka szczypiorku 2 ząbki czosnku sól pieprz do smaku 1 łyżeczka soku z cytryny do dekoracji sałata, papryka, kwiaty ziół. Groszek osączamy z zalewy, wkładamy do kubka blentera, razem z innymi produktami i porządnie miksujemy. Przekładamy do dekoratora cukierniczego z większym otworem. Na plastrach szynki lekko smarujemy masę
Gotowanie jest łatweprzypraw do mięsa (przyprawa do mięsa mielonego, papryka łagodna i ostra, kminek mielony, curry itp.) garść grzanek (moje pełnoziarniste) 2 łyżki sezamu sos: 5 łyżek jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu łyżka ostrego keczupu łyżeczka musztardy sól, pieprz do smaku Składniki sosu wymieszać, doprawić do smaku, odstawić do lodówki na minimum godzinę. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek
6niebomakaron muszelki, 200g brokuł, 1/2 szt fasolka czerwona, 1 puszka kukurydza, 1/2 puszki jajka, 4 szt przyprawa gyros, 1/2 opak sól olej Składniki na sos jogurt naturalny, 400g majonez, 200g sos do sałatek Knorr paprykowo-ziołowy, 1 opak sól, pieprz Przygotowanie Mięso kroimy na cienkie paseczki lub w 1cm kosteczkę, dodajemy przyprawę gyros i kilka łyżek oleju. Mieszamy dokładnie, odstawiamy
Gotowanie moimi oczamiSkładniki 1/2 brokuła 20 dkg fasolki szparagowej 2-3 dojrzałe pomidory 1 puszka fileta z makreli z oleju 1 łyżeczka musztardy 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania Brokuła podzielić na … Czytaj dalej Sałatka fasolkowa z makrelą
czarrna od kuchniliściach cykorii do grillowanego mięsa. Składniki: 200 gram kaszy kuskus 2 ogórki świeże, 2 kiszone, 1 małosolny (można dowolnie mieszać wg uznania) pęczek koperku 1/2 puszki kukurydzy 3 łyżki majonezu (ja użyłam firmy FOLWARK ) sól, pieprz Wykonanie (VIDEO) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Tradycyjna Kuchniaziemniaki 5 jajek słoiczek czarnych oliwek 1/2 główki młodej kapusty pęczek szczypiorku 150 g sera feta 200 g szynki konserwowej puszka kukurydzy sos: 3 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu łyżeczka ostrej musztardy sól, pieprz do smaku Składniki sosu wymieszać doprawiając do smaku. Ziemniaki ugotować w mundurkach wystudzić, obrać pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę
6niebopiwa (tego, które my lubimy najbardziej!). Składniki: kilka kromek pieczywa tostowego lub innego ulubionego 100 g startego cheddara lub innego ostrego sera 100 g startej mozzarelli 2 - 3 łyżki majonezu kilka korniszonów lub ogórków kiszonych pokrojonych w drobną kostkę kilka posiekanych suszonych pomidorów kilkanaście kaparów papryczka chili pokrojona w drobną kostkę (opcjonalnie) szczypiorek - pokrojony 1/2 łyżeczki kurkumy lub słodkiej papryki
zadanie-gotowanieprzyprawami ok. godziny. Przygotowujemy też siekaną kapustę pekińską, pomidory, ogórki surowe i korniszony, tarty ser, kolorową paprykę. Oczywiście muszą też być sosy, np. czosnkowy na bazie jogurtu i majonezu oraz pikantny chrzanowy lub musztardowy, również z jogurtem. Najfajniejsze w tym obiedzie jest, że dzieci pakują w swoje kanapki nawet te warzywa, które zwykle odsuwają :) SMACZNEGO! #pita #kolacja #drożdżowe #jakzrobićpitę
I tu będę miała takie tedużą garść posiekanej zielonej części dymki - kilka plastrów wędliny lub mięso z pieczeni rozdrobione - tymianek - opcjonalnie fasolę czerwoną z puszki Na sos typu dip: - 2 łyżki śmietany - 1 łyżka majonezu - 1 łyżka keczupu - ew. ząbek czosnku lub inna Wasza wersja Konieczna jest patelnia o nieprzywierającej powłoce, o wielkości zbliżonej do średnicy placków tortilli Siekam mięso i dymkę, odkładam
I tu będę miała takie tedużej łyżki wydrążyć miąższ. Wrzucić do jajek. Szczypiorek posiekać i dodać do pozostałych składników. To samo zrobić z chilli i czosnkiem. Za pomocą blendera zmiksować na gładką masę. Dodać majonez według uznania, doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego
Kuchnia Pokoleńkotletów) 1 kg piersi z kurczaka (2 podwójne piersi) średni pęczek koperku 2 jajka (L) 150 g sera żółtego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 6 łyżek mleka 2 łyżki majonezu 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka pieprzu białego 1 łyżeczka soli Przygotowanie: Kurczaka umyć, oczyścić z żyłek i pokroić w drobną
Kuchcik gotujeczosnkowy Sos czosnkowy jest jednym z ulubionych sosów . Jest niezwykle zdrowy (czosnek jest naturalnym antybiotykiem), pasuje niemal do każdej potrawy. Składniki 1 mały jogurt 2-3 ząbki czosnku odrobina majonezu sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka sok z cytryny 1 łyżeczka tymianku Wykonanie Najlepszy do sosów jest świeżo wyciśnięty czosnek. Do sosu możesz dodać koperek (świeży lub suszony
w mojej kuchni