szynki lub dobrej kiełbasy szynkowej(drobiowa) 1 cebula 1 pęczek szczypiorku Sos: kubek śmietany 18% 2 łyżki oliwy 2 łyżki octu (u mnie jabłkowy) 6 łyżek majonezu 2-3 ząbki czosnku sól,pieprz Pierożki tortellini gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oliwy.Pozostałe składniki tj pomidory,szynkę oraz cebulę kroimy
Niespełnione zdolności kulinarnenajmniej kilka minut łączył składniki. Składniki: sałata lodowa pomidory żółta papryka zielony groszek (mrożony lub świeży) rzodkiewka ogórek sos cheddar boczek (opcjonalnie) Składniki sosu: 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki musztardy Dijon 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka miodu 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól i pieprz Wykonanie: Groszek rozmrozić
zadanie-gotowaniechrzanową nutą, stanowiła moje pyszne śniadanie. SKŁADNIKI: 1 mała wędzona makrela 2 ogórki korniszony 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka tartego chrzanu kilka kropel soku z cytryny 1 łyżka majonezu sól pieprz A jak to zrobić: Makrelę obrać od ości i rozdrobnić widelcem. Dodać pokrojone w drobną kostkę ogórki i pozostałe składniki. Doprawić solą i pierzem. Wymieszać i odstawić
Kuchnia w opałachpieprzem. Najważniejsze by w trakcie ubijania żółtek kontrolować temperaturę, jeśli widzimy, że jest za wysoka, należy zdjąć na chwilę miskę z garnka, cały czas mieszając. Sos powinien być konsystencji majonezu. Ciepłym sosem polewamy szparagi i możemy dodatkowo posypać startym parmezanem. Idealnie się sprawdzają jako danie obiadowe w towarzystwie pieczonego kurczaka
Karczma Honoriettyskórki krojonych pół cukinii 15 dag sera żółtego pół papryki czerwonej lub żółtej ząbek czosnku przyprawa do kebaba, sól,pieprz, olej jajko na sos czosnkowy: 4 łyżki majonezu 5 łyżek jogurtu greckiego, łyżeczka ketchupu 1 ząbek czosnku, sól pieprz, szczypta curry(do tego dania sprawdzi się super) Przygotowanie: Cebulkę rumienimy na patelni ,dodajemy mięso mielone smażymy dalej,dodajemy wyciśnięty
Swojskie jedzonkoopakowanie (100 g) paluszek z surimi 1/2 ogórka 1/2 papryki czerwonej 1 ząbek czosnku 5 łyżek groszku konserwowego 1 łyżka soku z cytryny szczypiorek sól pieprz 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 mała cebulka Makaron gwiazdki ugotować wg przepisu na opakowaniu. odcedzić i wystudzić. Surimi pokroić w plasterki. Ogórka, cebulę i paprykę czerwoną pokroić w kostkę. Groszek konserwowy
Ewusiowe Smakioleju 1 łyżka słodkiej papryki mielony kminek słodka mielona papryka 1 łyżeczka mielonego czosnku po pół łyżeczki suszonego rozmarynu i oregano Sałatka: 1 kalarepa 1 pęczek rzodkiewek 1 łyżka majonezu 1 łyżka śmietany 1 łyżka soku z cytryny 1/2 małej czerwonej cebuli sól i pieprz Kalarepę obrać, rzodkiewki umyć, odciąć liście i ogonki. Wszystko zetrzeć na grubej tarce. Obraną cebulę
Czerwień i błękitpodpiekania ziemniaków chyba nikomu nie muszę Warzywa z piekarnika wychodzą miękkie i idealnie z nimi współgra lekki sos czosnkowy na bazie jogurtu. Jeśli potrzebujecie mocniejszych smaków, jogurt zamieńcie na majonez, lub wymieszajcie proporcje pół na pół. Drukuj Pieczone warzywa z sosem do grilla, obiadu window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Sos 4 łyżki greckiego jogurtu szczypta ziół prowansalskich 1 ząbki czosnku
Mieszam w GarnkuLekka, świeża, soczysta i bardzo kolorowa. Zdrowa, bo bez majonezu, a z pysznym lekko czosnkowym winegretem. Niezastąpiona na wiosenne i letnie grillowanie, jako dodatek do pieczonego mięsa i ryb. Idealna do zabrania jako lunch do pracy. Do zrobienia przez cały rok – z bobem konserwowanym, który smakiem nie ustępuje wcale temu świeżo ugotowanemu. Bób z puszki odcedzamy dokładnie na sicie. Wszystkie
Karo in the KitchenBardzo prosta i szybka w wykonaniu surówka z lekko pikantną nutą smakową. Sałatka: 1 kalarepa 1 pęczek rzodkiewek 1 łyżka majonezu 1 łyżka śmietany 1 łyżka soku z cytryny 1/2 małej czerwonej cebuli sól i pieprz Kalarepę obrać, rzodkiewki umyć, odciąć liście i ogonki. Wszystko zetrzeć na grubej tarce. Obraną cebulę pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z pozostałymi składnikami
Czerwień i błękitwybrałam DARK KNIGHT czyli burgera w ciemnej wręcz czarnej bułce z dodatkiem inkaustu z kałamarnicy z tuńczykiem marynowanym w whiskey Jack Daniel’s z dodatkiem guacamole, majonezu ze słodkim chili, pomidorem, sałatką z ogórków i dymki. I niestety wg nas był to najsłabszy burger. Bułka dobra, dodatkim super, ale niestety sama gwiazda czyli tuńczyk był suchy
Kuchnia na wzgórzujajka szczypta soli 2 łyżki oliwy Farsz: (na około 7-8 dużych naleśników) 5 jajek 1 duża cebula 1 puszka kukurydzy 3 łyżki startego sera 2-3 łyżki majonezu posiekana natka pietruszki papryka ostra sól, pieprz Dodatkowo: 2 łyżki masła Usmażyć placki naleśnikowe. Ubić jajka, dodać wodę, mleko, sól i wszystko razem wymieszać (najlepiej mikserem). Następnie
Di gotujeSkładniki 0,5 kg schabu 1 pęczek białych szparagów papryka bez skóry w zalewie sól, pieprz cukier do panierki: bułka tarta 3-4 łyżki jogurtu 1/2 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania … Czytaj dalej Roladki schabowe ze szparagami
czarrna od kuchnioceniacie awokado i tofu? Lubicie same w sobie? Składniki: Awokado – 1 sztuka (dojrzałe!) Tofu naturalne – kostka (180g) Czosnek – 1-2 ząbki Wegański majonez – 3 łyżki Sok z cytryny – 1-2 łyżki Sól czarna – do smaku (ewentualnie zwykła) Pieprz – do smaku Wykonanie: Tofu pokrusz i umieść na sitku. Zlej gorącą, a następnie przepłucz jeszcze
Blendmanmożna wymieszać z resztą składników lub podać bez mieszania. Taką sałatkę podawać z sosem, ma przykład majonezowym, jogurtowym lub mieszanym. sos: 4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 2 łyżki majonezu 2 łyżki dobrego ketchupu ulubione zioła - ja dodałam natkę pietruszki sól i pieprz do smaku Wszystkie składniki razem wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem schłodzić w lodówce
Codzienna kuchnia niecodzienna