najważniejsze nie tracą cennych witamin. Składniki: 1 średni brokuł 40 dag szynki 2-3 pomidory 1 puszka kukurydzy ser feta Sos: jogurt naturalny 2-3 łyżki majonezu 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka musztardy pieprz ziołowy Składniki na sos wymieszać ze sobą,odstawić do lodówki. Brokuły podzielić na różyczki mniejsze bądź większe według upodobania.Obgotować krótko
Niespełnione zdolności kulinarneBardzo polecam Wam tę sałatkę pełną letnich warzyw i potrzebnych witamin. Sałatka: 1 kalarepa 1 pęczek rzodkiewek 1 mała cukinia 1 średnia marchew 1 łyżka majonezu 2-3 łyżki śmietany 2 łyżki soku z cytryny garść suszonej żurawiny sól i pieprz szczypta ziół do sałatek natka pietruszki lub koperek Warzywa umyć. Kalarepę i marchew obrać, z rzodkiewki odciąć liście
Czerwień i błękitsałatki. Podawajcie ją z mięsem, do ryżu czy ziemniaków. Składniki: 1 kg białej kapusty - średnia główka 2 marchewki 1 większa cebula Sos do sałatki: 4 łyżki majonezu Kielecki 4 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki soku z cytryny 2 łyżki octu winnego 4 łyżki cukru pudru sól, pieprz do smaku Wykonanie: Kapustę dobrze umyj, usuń zewnętrzne twarde liście
Zasmakuj Kuchniobiadu. Chrupiąca, soczysta i zdrowa. Tak niewiele potrzeba, aby nadać jej jeszcze lepszego smaku. Świetnie smakuje z jogurtem naturalnym, potartą marchewką i posiekanym koperkiem. Można przygotować także wersję z majonezem wymieszanym z jogurtem naturalnym. Surówka z młodej kapusty z marchewką i koperkiem Składniki: 1 główka młodej białej kapusty 3 marchewki 1 pęczek koperku szklanka śmietany 12% cukier sól do smaku
Moja smaczna kuchniaPrzemian - pasta/sałatka z tuńczyka. Sałatka z tuńczyka www.kuchniasmakow.blogspot.com Tuńczyka z puszki - rozdrobnić widelcem, dodać: łyżeczkę musztardy, szczyptę kurkumy, 2 jajka ugotowane na twardo - pokrojone w kosteczkę, łyżkę majonezu, drobno pokrojoną cebulę pieprz czarny i biały do smaku, ew. jeszcze trochę musztardy, sól. Wszystko wymieszać. www.kuchniasmakow.blogspot.com Smacznego
Kuchnia smakówkroję w kostkę. Cebulę kroję w kostkę. Kolendre i pietruszkę siekam drobno. Selera krojem w pół księżyce. Ogórki oraz ser kroję w kostkę. Wszystkie składniki mieszam ze sobą dodaję majonez i jogurt oraz sól i pieprz. Wkładam do lodówki na min 30 min przed podaniem
Gotowanie Patkilodowej 2 dojrzałe pomidory 3 -4 ogórki gruntowe 1/2 papryki żółtej pęczek rzodkiewki pęczek szczypioru 2-3 jajka ugotowane na twardo 2-3 łyżki jogurtu greckiego(można pomieszać z majonezem) kulka lub dwie mozzarelli sól, pieprz z moździerza WYKONANIE: sałatę porwać na małe kawałki, jajka ugotować na twardo i pokroić w średnią kostkę,podobnie mozzarellę, ogórki i pomidory obieramy
Kuchnia Beatyszparagi. Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 opakowanie pomidorków koktajlowych pęczek rzodkiewki pół pęczka zielonych szparagów garść ziaren słonecznika Sos: mały kubek jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 2 łyżki soku z cytryny 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka ziół do pizzy sól i biały pieprz szczypta cukru pudru Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końcówki i podzielić na pół. Wrzucić
Czerwień i błękitwędlin, a także do mięs z grilla. Polecam! składniki 300 g pieczonych, octowych ziemniaków ( klik ) 1/2 szklanki pokrojonego zielonego szczypioru 1 młoda biała cebula sos: 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka oliwy sól pieprz płatki papryki opcjonalnie przygotowanie Ostudzone ziemniaki pokroić na połówki. Wymieszać składniki sosu, doprawić. Ziemniaki włożyć do miski, posypać
Stare GaryUwielbiam sos miodowo-musztardowy. Służy mi głównie do sałatek, ale też dobrze sprawdza się do mięs, czy nawet do kanapek. Ta wersja ma doskonałą aksamitną konsystencję dzięki połączeniu oliwy, majonezu, miodu i musztardy. Kompozycji smaku dopełnia sok z cytryny
Milion Smakówczosnkowy, bez którego nie wyobrażam sobie pizzy, zapiekanek czy tostów :) Składniki: - jogurt naturalny 370g (duże opakowanie) - majonez 2 duże łyżki - czosnek granulowany niecała 1 łyżeczka - vegeta ok 1 łyżeczki - pieprz - koperek Kolejny sos, który tak naprawdę każdy doprawia jak najbardziej mu smakuje. Czosnek dodaje zawsze granulowany bo smakuje jak świeży a zapach czosnku nie utrzymuje się przez kilka
Kuchnia Vikiszybkie i bardzo smaczne mięsko, polecam i ja, kruche i soczyste, pachnące ziołami. Na danie obiadowe czy nawet dla niespodziewanych gości będzie znakomite. Schab zapiekany z cebulką, musztardą i majonezem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepieprzu - łyżka masła klarowanego - 1 pęczek szparagów białych - 1 pęczek szparagów zielonych - pół cytryny - łyżeczka soli - łyżeczka masła - łyżeczka cukru - 2 litry wody - 5 jaj - łyżeczka musztardy - łyżka majonezu - 2 łyżki jogurtu naturalnego - łyżka octu jabłkowego - sól i pieprz do smaku Ugotuj jajka, ostudź, obierz i pokrój w kostkę, dodaj resztę składników i wymieszaj. Zostaw do przegryzienia się. Łososia natrzyj
Pasje Jolkiprzepis! . Sama już zrobiłam te babeczki z pewnymi modyfikacjami i byłam z nich bardzo zadowolona. Wilgotne, puszyste, a do tego bardzo szybkie i proste w przygotowaniu. I dla nieprzekonanych - majonezu wcale w nich nie czuć! Oryginalny przepis znajdziecie tutaj , ale ja tylko go sformatowałam, nie ingerując w treść, która jest świetnie dopieszczona przez autorkę. Jedyne co dorzucę ze swej strony
Anioszek w kuchnischabu Marynata: 2 łyżeczki soli peklowej 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka papryki słodkiej 4 łyżki oleju Zalewa: 2 litry wody 2 łyżki majonezu 2 łyżki musztardy sarepskiej WOM Parczew 3 łyżki soli 3 listki laurowe 4 ziela angielskie 3 ząbki czosnku Sposób przygotowania: Składniki marynaty łączymy ze sobą, nacieramy schab, przekładamy do miski
Bajeczna Kuchnia