majonez - 14247 przepisów (strona:706/950)

SAŁATKA WARSTWOWA Z BROKUŁAMI 180

najważniejsze nie tracą cennych witamin. Składniki:   1 średni brokuł 40 dag szynki 2-3 pomidory 1 puszka kukurydzy ser feta   Sos:   jogurt naturalny 2-3 łyżki majonezu 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka musztardy pieprz ziołowy  Składniki na sos wymieszać ze sobą,odstawić do lodówki. Brokuły podzielić na różyczki mniejsze bądź większe według upodobania.Obgotować krótko

Niespełnione zdolności kulinarne
Surówka z kalarepy, rzodkiewki, cukinii i marchwi z żurawiną 141

Bardzo polecam Wam tę sałatkę pełną letnich warzyw i potrzebnych witamin. Sałatka: 1 kalarepa 1 pęczek rzodkiewek 1 mała cukinia 1 średnia marchew 1 łyżka majonezu 2-3 łyżki śmietany 2 łyżki soku z cytryny garść suszonej żurawiny sól i pieprz szczypta ziół do sałatek natka pietruszki lub koperek Warzywa umyć. Kalarepę i marchew obrać, z rzodkiewki odciąć liście

Czerwień i błękit
Colesław 170

sałatki. Podawajcie ją z mięsem, do ryżu czy ziemniaków. Składniki: 1 kg białej kapusty - średnia główka 2 marchewki 1 większa cebula Sos do sałatki: 4 łyżki majonezu Kielecki 4 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki soku z cytryny 2 łyżki octu winnego 4 łyżki cukru pudru sól, pieprz do smaku Wykonanie: Kapustę dobrze umyj, usuń zewnętrzne twarde liście

Zasmakuj Kuchni
Surówka z młodej kapusty z marchewką i koperkiem 154

obiadu. Chrupiąca, soczysta i zdrowa. Tak niewiele potrzeba, aby nadać jej jeszcze lepszego smaku. Świetnie smakuje z jogurtem naturalnym, potartą marchewką i posiekanym koperkiem. Można przygotować także wersję z majonezem wymieszanym z jogurtem naturalnym. Surówka z młodej kapusty z marchewką i koperkiem Składniki: 1 główka młodej białej kapusty 3 marchewki 1 pęczek koperku szklanka śmietany 12% cukier sól do smaku

Moja smaczna kuchnia
Sałatka z tuńczyka 151

Przemian - pasta/sałatka z tuńczyka. Sałatka z tuńczyka www.kuchniasmakow.blogspot.com Tuńczyka z puszki - rozdrobnić widelcem, dodać: łyżeczkę musztardy, szczyptę kurkumy,  2 jajka ugotowane na twardo - pokrojone w kosteczkę, łyżkę majonezu,  drobno pokrojoną cebulę pieprz czarny i biały do smaku, ew. jeszcze trochę musztardy, sól.  Wszystko wymieszać.  www.kuchniasmakow.blogspot.com Smacznego

Kuchnia smaków
DUSZONE ZIEMNIAKI Z KIEŁBASĄ I CEBULKĄ 103

kroję w kostkę. Cebulę kroję w kostkę. Kolendre i pietruszkę siekam drobno. Selera krojem w pół księżyce. Ogórki oraz ser kroję w kostkę. Wszystkie składniki mieszam ze sobą dodaję majonez i jogurt oraz sól i pieprz. Wkładam do lodówki na min 30 min przed podaniem

Gotowanie Patki
Lekka sałatka z jogurtem. 299

lodowej 2 dojrzałe pomidory 3 -4 ogórki gruntowe 1/2 papryki żółtej pęczek rzodkiewki pęczek szczypioru 2-3 jajka ugotowane na twardo 2-3 łyżki jogurtu greckiego(można pomieszać z majonezem) kulka lub dwie mozzarelli sól, pieprz z moździerza WYKONANIE: sałatę porwać na małe kawałki, jajka ugotować na twardo i pokroić w średnią  kostkę,podobnie mozzarellę, ogórki i pomidory obieramy

Kuchnia Beaty
Sałatka ze szparagami 134

szparagi. Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 opakowanie pomidorków koktajlowych pęczek rzodkiewki pół pęczka zielonych szparagów garść ziaren słonecznika Sos: mały kubek jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 2 łyżki soku z cytryny 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka ziół do pizzy sól i biały pieprz szczypta cukru pudru Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końcówki i podzielić na pół. Wrzucić

Czerwień i błękit
Sałatka z pieczonych octowych ziemniaków 186

wędlin, a także do mięs z grilla. Polecam! składniki 300 g pieczonych, octowych ziemniaków (  klik  ) 1/2 szklanki pokrojonego zielonego szczypioru 1 młoda biała cebula sos: 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka oliwy sól pieprz płatki papryki opcjonalnie przygotowanie Ostudzone ziemniaki pokroić na połówki. Wymieszać składniki sosu, doprawić.  Ziemniaki włożyć do miski, posypać

Stare Gary
Aksamitny sos miodowo-musztardowy 179

Uwielbiam sos miodowo-musztardowy. Służy mi głównie do sałatek, ale też dobrze sprawdza się do mięs, czy nawet do kanapek. Ta wersja ma doskonałą aksamitną konsystencję dzięki połączeniu oliwy, majonezu, miodu i musztardy. Kompozycji smaku dopełnia sok z cytryny

Milion Smaków
Sos czosnkowy z jogurtu naturalnego 137

czosnkowy, bez którego nie wyobrażam sobie pizzy, zapiekanek czy tostów  :) Składniki: - jogurt naturalny 370g (duże opakowanie) - majonez 2 duże łyżki - czosnek granulowany niecała 1 łyżeczka - vegeta ok 1 łyżeczki - pieprz - koperek Kolejny sos, który tak naprawdę każdy doprawia jak najbardziej mu smakuje. Czosnek dodaje zawsze granulowany bo smakuje jak świeży a zapach czosnku nie utrzymuje się przez kilka

Kuchnia Viki
Schab zapiekany z cebulką, musztardą i majonezem 168

szybkie i bardzo smaczne mięsko, polecam i ja, kruche i soczyste, pachnące ziołami. Na danie obiadowe czy nawet dla niespodziewanych gości będzie znakomite. Schab zapiekany z cebulką, musztardą i majonezem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Łosoś z sosem jajecznym i szparagami 157

pieprzu - łyżka masła klarowanego - 1 pęczek szparagów białych - 1 pęczek szparagów zielonych - pół cytryny - łyżeczka soli - łyżeczka masła - łyżeczka cukru - 2 litry wody - 5 jaj - łyżeczka musztardy - łyżka majonezu - 2 łyżki jogurtu naturalnego - łyżka octu jabłkowego - sól i pieprz do smaku Ugotuj jajka, ostudź, obierz i pokrój w kostkę, dodaj resztę składników i wymieszaj. Zostaw do przegryzienia się. Łososia natrzyj

Pasje Jolki
Majonezowe muffinki z kiwi - Grunt to przepis 199

przepis! . Sama już zrobiłam te babeczki z pewnymi modyfikacjami i byłam z nich bardzo zadowolona. Wilgotne, puszyste, a do tego bardzo szybkie i proste w przygotowaniu. I dla nieprzekonanych - majonezu wcale w nich nie czuć! Oryginalny przepis znajdziecie tutaj , ale ja tylko go sformatowałam, nie ingerując w treść, która jest świetnie dopieszczona przez autorkę. Jedyne co dorzucę ze swej strony

Anioszek w kuchni
Domowy schab gotowany 140

schabu Marynata: 2 łyżeczki soli peklowej 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka papryki słodkiej 4 łyżki oleju Zalewa: 2 litry wody 2 łyżki majonezu 2 łyżki musztardy sarepskiej WOM Parczew 3 łyżki soli 3 listki laurowe 4 ziela angielskie 3 ząbki czosnku Sposób przygotowania: Składniki marynaty łączymy ze sobą, nacieramy schab, przekładamy do miski

Bajeczna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania