majonez - 14247 przepisów (strona:701/950)

Tosty serowe. 145

piwa (tego, które my lubimy najbardziej!). Składniki: kilka kromek pieczywa tostowego lub innego ulubionego 100 g startego cheddara lub innego ostrego sera 100 g startej mozzarelli 2 - 3 łyżki majonezu kilka korniszonów lub ogórków kiszonych pokrojonych w drobną kostkę kilka posiekanych suszonych pomidorów kilkanaście kaparów papryczka chili pokrojona w drobną kostkę (opcjonalnie) szczypiorek - pokrojony 1/2 łyżeczki kurkumy lub słodkiej papryki

zadanie-gotowanie
PIT- y 4 z załącznikami 146

przyprawami ok. godziny. Przygotowujemy też siekaną kapustę pekińską, pomidory, ogórki surowe i korniszony, tarty ser, kolorową paprykę. Oczywiście muszą też być sosy, np. czosnkowy na bazie jogurtu i majonezu oraz pikantny chrzanowy lub musztardowy, również z jogurtem. Najfajniejsze w tym obiedzie jest, że dzieci pakują w swoje kanapki nawet te warzywa, które zwykle odsuwają :)  SMACZNEGO! #pita #kolacja #drożdżowe #jakzrobićpitę

I tu będę miała takie te
Tortillas na wigilię dnia następnego 186

dużą garść posiekanej zielonej części dymki - kilka plastrów wędliny lub mięso z pieczeni rozdrobione - tymianek - opcjonalnie fasolę czerwoną z puszki Na sos typu dip: - 2 łyżki śmietany - 1 łyżka majonezu - 1 łyżka keczupu - ew. ząbek czosnku lub inna Wasza wersja Konieczna jest patelnia o  nieprzywierającej powłoce, o wielkości zbliżonej do średnicy placków tortilli Siekam mięso i dymkę, odkładam

I tu będę miała takie te
Pasta z awokado na chleb i nie tylko 152

dużej łyżki wydrążyć miąższ. Wrzucić do jajek. Szczypiorek posiekać i dodać do pozostałych składników. To samo zrobić z chilli i czosnkiem. Za pomocą blendera zmiksować na gładką masę. Dodać majonez według uznania, doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Kotlety drobiowe siekane 1311

kotletów)  1 kg piersi z kurczaka (2 podwójne piersi) średni pęczek koperku 2 jajka (L) 150 g sera żółtego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 6 łyżek mleka 2 łyżki majonezu 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka pieprzu białego 1 łyżeczka soli Przygotowanie: Kurczaka umyć, oczyścić z żyłek i pokroić w drobną

Kuchcik gotuje
speedcook-placki ziemniaczane 152

czosnkowy Sos czosnkowy jest jednym z ulubionych sosów . Jest niezwykle zdrowy (czosnek jest naturalnym antybiotykiem), pasuje niemal do każdej potrawy. Składniki 1 mały jogurt 2-3 ząbki czosnku odrobina majonezu sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka sok z cytryny 1 łyżeczka tymianku Wykonanie Najlepszy do sosów jest świeżo wyciśnięty czosnek. Do sosu możesz dodać koperek (świeży lub suszony

w mojej kuchni
SAŁATKA WARSTWOWA Z BROKUŁAMI 194

najważniejsze nie tracą cennych witamin. Składniki:   1 średni brokuł 40 dag szynki 2-3 pomidory 1 puszka kukurydzy ser feta   Sos:   jogurt naturalny 2-3 łyżki majonezu 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka musztardy pieprz ziołowy  Składniki na sos wymieszać ze sobą,odstawić do lodówki. Brokuły podzielić na różyczki mniejsze bądź większe według upodobania.Obgotować krótko

Niespełnione zdolności kulinarne
Surówka z kalarepy, rzodkiewki, cukinii i marchwi z żurawiną 156

Bardzo polecam Wam tę sałatkę pełną letnich warzyw i potrzebnych witamin. Sałatka: 1 kalarepa 1 pęczek rzodkiewek 1 mała cukinia 1 średnia marchew 1 łyżka majonezu 2-3 łyżki śmietany 2 łyżki soku z cytryny garść suszonej żurawiny sól i pieprz szczypta ziół do sałatek natka pietruszki lub koperek Warzywa umyć. Kalarepę i marchew obrać, z rzodkiewki odciąć liście

Czerwień i błękit
Colesław 197

sałatki. Podawajcie ją z mięsem, do ryżu czy ziemniaków. Składniki: 1 kg białej kapusty - średnia główka 2 marchewki 1 większa cebula Sos do sałatki: 4 łyżki majonezu Kielecki 4 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki soku z cytryny 2 łyżki octu winnego 4 łyżki cukru pudru sól, pieprz do smaku Wykonanie: Kapustę dobrze umyj, usuń zewnętrzne twarde liście

Zasmakuj Kuchni
Surówka z młodej kapusty z marchewką i koperkiem 173

obiadu. Chrupiąca, soczysta i zdrowa. Tak niewiele potrzeba, aby nadać jej jeszcze lepszego smaku. Świetnie smakuje z jogurtem naturalnym, potartą marchewką i posiekanym koperkiem. Można przygotować także wersję z majonezem wymieszanym z jogurtem naturalnym. Surówka z młodej kapusty z marchewką i koperkiem Składniki: 1 główka młodej białej kapusty 3 marchewki 1 pęczek koperku szklanka śmietany 12% cukier sól do smaku

Moja smaczna kuchnia
Sałatka z tuńczyka 164

Przemian - pasta/sałatka z tuńczyka. Sałatka z tuńczyka www.kuchniasmakow.blogspot.com Tuńczyka z puszki - rozdrobnić widelcem, dodać: łyżeczkę musztardy, szczyptę kurkumy,  2 jajka ugotowane na twardo - pokrojone w kosteczkę, łyżkę majonezu,  drobno pokrojoną cebulę pieprz czarny i biały do smaku, ew. jeszcze trochę musztardy, sól.  Wszystko wymieszać.  www.kuchniasmakow.blogspot.com Smacznego

Kuchnia smaków
DUSZONE ZIEMNIAKI Z KIEŁBASĄ I CEBULKĄ 114

kroję w kostkę. Cebulę kroję w kostkę. Kolendre i pietruszkę siekam drobno. Selera krojem w pół księżyce. Ogórki oraz ser kroję w kostkę. Wszystkie składniki mieszam ze sobą dodaję majonez i jogurt oraz sól i pieprz. Wkładam do lodówki na min 30 min przed podaniem

Gotowanie Patki
Lekka sałatka z jogurtem. 314

lodowej 2 dojrzałe pomidory 3 -4 ogórki gruntowe 1/2 papryki żółtej pęczek rzodkiewki pęczek szczypioru 2-3 jajka ugotowane na twardo 2-3 łyżki jogurtu greckiego(można pomieszać z majonezem) kulka lub dwie mozzarelli sól, pieprz z moździerza WYKONANIE: sałatę porwać na małe kawałki, jajka ugotować na twardo i pokroić w średnią  kostkę,podobnie mozzarellę, ogórki i pomidory obieramy

Kuchnia Beaty
Sałatka ze szparagami 161

szparagi. Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 opakowanie pomidorków koktajlowych pęczek rzodkiewki pół pęczka zielonych szparagów garść ziaren słonecznika Sos: mały kubek jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 2 łyżki soku z cytryny 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka ziół do pizzy sól i biały pieprz szczypta cukru pudru Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końcówki i podzielić na pół. Wrzucić

Czerwień i błękit
Sałatka z pieczonych octowych ziemniaków 200

wędlin, a także do mięs z grilla. Polecam! składniki 300 g pieczonych, octowych ziemniaków (  klik  ) 1/2 szklanki pokrojonego zielonego szczypioru 1 młoda biała cebula sos: 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka oliwy sól pieprz płatki papryki opcjonalnie przygotowanie Ostudzone ziemniaki pokroić na połówki. Wymieszać składniki sosu, doprawić.  Ziemniaki włożyć do miski, posypać

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania