Spróbujcie a przekonacie się, że już zawsze będziecie kupować ziemniaki a nie frytki :) Składniki: ziemniaki papryka słodka sól olej sos czosnkowy: jogurt naturalny 370 g (duże opakowanie) majonez 2 duże łyżki czosnek granulowany niecała 1 łyżeczka vegeta ok 1 łyżeczki pieprz koperek Ziemniaki obieram i kroję w paski. Do nagrzanego oleju wrzucam pokrojone ziemniaki i smażę do uzyskania
Kuchnia Vikipieprz czarny lub kolorowy i goździki.Podgrzewamy na małym ogniu,zagotowujemy i trzymamy jeszcze 5 min.na gazie.Studzimy.Gdy ocet ostygł przelewamy do butelek przez sitko.Dobry do sałatek ,sosów i majonezu
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiDziś się przydał. Przepis podam z dwóch piersi kurzych: 2 piersi kurze 3 jajka kilka plasterków szynki 3 łyżki mąki ryżowej lub zwyklej 15 dag.pieczarek 3 łyżki majonezu light sól pieprz duży ząbek czosnku można dodać natkę pietruszki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Piersi z kurczaka myjemy,suszymy i kroimy w kostkę .Dodajemy jajka,mąkę,pokrojoną drobno szynkę,pokrojone w półplasterki pieczarki,sól
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiprzygotowanie a zarazem smaczne.P pierwsze na myšl mi przychodzi ulubiona pizza z patelni .Właśnie to danie mogę kochani Wam polecić. 4 łyżki jogurtu naturalnego0% 4 łyżki majonezu light 2 jajka sól zioła prowansalskie czosnek granulowany 9 łyżek mąki ( u mnie ryżowej ) ****************************************** Wszystko miksujemy i wylewamy na gorącą patelnię z odrobiną oliwy.Smażymy na malutkim ogniu odrazu układając
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSałatka z ananasem, porem, fasola i dzikim ryżem puszka fasoli pinto 1 czerwona papryka 1 por 1 puszka ananasa 120 g sera żółtego + 1/2 łyżeczki ostrej papryki 80 g majonezu 1 torebka ryżu (mieszanka białego z dzikim) Ryz gotujemy i studzimy. Fasolę odcedzamy i płuczemy. Paprykę kroimy w drobna kostkę, pora siekamy. Ananasa odcedzamy i kroimy w drobne kawałki
Dzieje kuchennej Wiewiórywarstwy to tuńczyk, cebula i kukurydza. Na to idzie druga połowa jogurtu, znowu sól i pieprz. Całość dekorujemy startym na tarce żółtkiem. Bardzo sycące! Oryginalny rosyjski przepis zawiera oczywiście majonez zamiast jogurtu, ale ponieważ ta wersja była za chuda i mizerna, to dodawano jeszcze starte na tarce mrożone masło (jeśli żyjesz bez lęku, to masło jest przed kukurydzą). Artykuł Sałatka
Ugotowane pozamiatanesposobami. Możecie również tylko obserwować grupę i korzystać z wpisów. Kuleczki a'ala rafaello w strzelającej posypce Chłodnik jogurtowy z wiśniami Karkówka po diabelsku (w marynacie z majonezu i jajek) Vichyssoise - francuski ziemniaczano-porowy chłodnik Wegańskie ciasteczka kokosowe z płatkami zbożowymi Ziemniaczana focaccia Placki z kabaczka Makaron z borówką amerykańską Risotto na sposób francuski z brokułami gałązkowymi Ziemniaki
Codzienna kuchnia niecodziennasokiem z cytryny, solą i pieprzem. W garnku rozpuszczamy masło, które następnie dodajemy ciągle mieszając do ubitej masy. Sos powinien zgęstnieć i mieć konsystencję majonezu. Bagietkę przekrajamy na pół i grillujemy na patelni lub opiekamy w piekarniku bądź w tosterze do momentu aż będzie chrupkie. W międzyczasie na rozgrzanej
Menmagazineryby( pstrąg , coraz , karp), owoce morza , - sery podstawa to parmezan i chedar - salami i szynka parmeńską - nabiał twaróg w wiaderku, mascarpone, jajka,m leki w kartonie, mleko w proszku, - majonez , keczup, musztarda, - cukier,mąka,sól,kasze,ryze,makarony, - masło klarowane,margaryny do pieczenia,drożdże, - bakalie kostki bulionowe kawa , herbata , herbaty ziołowe,czekolady,herbatniki,cukier puder,bulka tarta ,śmietanka
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkisera żółtego gouda 1 duży pomidor 2 małe cebule 1 średnia czerwona cebula 3 średnie ogórki konserwowe / kiszone 5 liści sałaty Olej do smażenia 1 jajko bułka tarta ketchup, majonez Wykonanie: Do naszego zmielonego mięsa dodajemy: posiekaną cebulę, jajko, dowolne przyprawy, może być nawet mieszanka przypraw do mięsa mielonego, garść bułki tartej ( jeżeli mięso będzie za bardzo się kleić dodajemy
W Moim Magicznym Domucebule 2 ząbki czosnku 4 jajka 4 łyżki jogurtu naturalnego pęczek natki pietruszki 8 -10 łyżek mąki łyżeczka proszku do pieczenia sól, pieprz tłuszcz do smażenia sos 2 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego 4 łyżki ketchupu 4-5 ogórków konserwowych łyżeczka cukru łyżeczka octu winnego białego Sposób przygotowania: Cukinię dokładnie myjemy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Posypujemy
Pobite gary Barbarysoczysta. Spróbujecie? Dodam jeszcze, że tak zamarynowane mięso doskonale nadaje się na grilla lub upieczenia w piekarniku. 1 kg karkówki (ew. schabu) Marynata: 2 jajka 1 łyżka majonezu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka przyprawy typu Vegeta (używam domowej) 1 łyżka papryki słodkiej 1 łyżka pieprzu 4 ząbki czosnku Dodatkowo: olej do smażenia
Di gotujeciasta i dokładnie mieszamy.Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką wykładamy ciasto ,smażymy z obu stron placki na złoty kolor.Podajemy na gorąco,z jakimś ciekawym sosem ziołowym na bazie majonezu (ja użyłam sosu słodko-kwaśnego z chilli super smaczne i podałam z sałatą oblana oliwą) . Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiKuchnia wschodnia to najlepsze sałatki. Nie ma to jak śledzik pod pierzyną, klasyczna warzywna z majonezem zwana za rubieżą sałatką Olivier, czy sałatka mimoza z tuńczykiem. Bardzo dobra jest też sałatka winegret, czyli tytułowy sos winegret oraz warzywa gotowane, kiszone (koniecznie ogórek, ale jadłam też wersję z kiszoną kapustą) i strączkowe, które można ugotować samemu, ale w mojej szybkiej
Ugotowane pozamiatanekanapki. Pasta kanapkowa jajeczno - łososiowa www.kuchniasmakow.blogspot.com łosoś wędzony na ciepło - 125 gram (do kupienia w Lidlu lub Biedronce) 4 jajka ugotowane na twardo - pokroić w kostkę 1 łyżka majonezu sól, pieprz, świeży koperek Wymieszać
Kuchnia smaków