mogę o niej napisać. Polecam! 250g makaronu orzo w kształcie ryżu 200 g dobrej jakości szynki 3 ogórki gruntowe 1 puszka kukurydzy 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy. Szynkę i ogórki kroimy. Kukurydzę odsączamy z zalewy, czosnek przeciskamy przez praskę. 2. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, doprawiamy
Szefowa kuchniGrube albo cienkie. Proste albo karbowane. Z frytkownicy albo piekarnika Z ketchupem albo majonezem. Kto z nas nie lubi frytek?! Moje ulubione to te grube ( a im grubsze-tym lepsze! ) Takie kojarzą mi się z dzieciństwem i babcią, która właśnie takie grube i chrupiące przygotowywała mi najczęściej w sobotę. Ale jak wiadomo – frytki smażone w oleju są bardzo kaloryczne
Ostra na Słodkomięsa. Składniki: 10-12 średnich ugotowanych ziemniaków (gotuję w łupinach) 5-6 ogórków kiszonych 1 cebula dymka 1/2 pęczka koperku 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka musztardy 2 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Ugotowane ziemniaki ostudzić i obrać z łupin. Pokroić w kostkę. 2. Ogórki kiszone pokroić w kostkę. 3. Cebulę i koperek drobno posiekać. 4. Wszystko wymieszać
Kuchnia domowa Anikupowała paluchy z makiem, którymi zajadałam się najchętniej każdego poranka. Piegowate bułeczki z marmolada z owoców róży ciasto: 325 ml letniego mleka 50 g masła, roztopionego 1,5 łyżeczki majonezu 500 g mąki pszennej łyżka maku 50 g cukru pół łyżeczki soli 20 g świeżych drożdży Do miski wlewamy połowę mleka i mieszamy z drożdżami, cukrem i 50 g mąki
Dzieje kuchennej Wiewiórygłęboką wodę… a raczej olej i zrobić boczniaki w panierce ! Tak przygotowane boczniaki w panierce można pałaszować na wiele sposobów. Ja proponuję zrobić do nich prosty ketchup , wegański majonez , sos jogurtowy z miętą lub sos orzechowy i podawać w „kubełku”. Wybór sosu zależy od Twoich preferencji. Boczniaki możesz również wsadzić do kanapki lub tortilli, polać wybranym sosem
Blendmanpożałujecie. Polecam! 1 opakowanie mozzarelli w kulce (125g) 2 pomidory (średnie) 4 krążki ananasa z puszki 50g mieszanki sałat biała część pora (małego) Dodatkowo: dowolny sos, lub majonez wymieszany z jogurtem (u mnie sos czosnkowy z ziołami włoskimi - Fanex , 60g) sól, pierz Pora pokroić w cienkie półplasterki, ananasa (odsączonego z zalewy), pomidory i ser - w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać
Di gotujeWasze opinie w komentarzach. Składniki 1 średnia główka młodej kapusty 250 g paluszków krabowych 1 czerwona papryka 1 puszka kukurydzy 1 pęczek koperku 1 pęczek szczypiorku 3 łyżki majonezu sól pieprz ziołowy Kapustę przekroić na pół i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Paprykę i paluszki krabowe drobno pokroić. Kukurydzę odcedzić na sicie. Szczypiorek i koperek posiekać. Wszystko połączyć
O kuchni z uczuciemDzisiaj sałatka jarzynowa , ale w zupełnie innej odsłonie. Zamiast pokroić ugotowane warzywa i wymieszać z majonezem, a potem podać ją normalnie, w miseczce, zatopiłam je w galaretce i całość można kroić nożem na porcje. Przyznacie, że wygląda to bardzo smakowicie, prawda? Galarety typu zimne nóżki to klasyka polskiego stołu i u nas często pojawiają się na świątecznym stole
Smaczna PyzaPiekę przez około 20 minut w 170 stopniach. Podaję z rukolą. Każdy nakłada sobie jej na pizzę ile chce. Zrobiłam też do tej pizzy sos czosnkowy z jogurtu naturalnego, majonezu, czosnku, soli i piperzu – także można użyć. Smacznego Artykuł Pizza z jajem pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plskładniki: 10 ugotowanych na twardo jaj 2 jaja surowe 400 g pieczarek pęczek młodej cebuli ze szczypiorem młoda cukinia 200 g żółtego sera 3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu sól i pieprz do smaku 2 łyżki oliwy Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Pieczarki i cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę, zeszklić, dodać
6niebowielkanocnych ucztach, bogatych w mięso i sałatki z majonezem proponuję dziś lekką kolorową surówkę z miodowym dressingiem. Składniki: 1/2 główki młodej kapusty 4 łyżki kukurydzy z puszki kilkanaście czarnych oliwek 2 łyżki ziaren słonecznika ok. 9 pomidorów śliwkowych lub koktajlowych 2-3 łyżki posiekanego szczypiorku 1/2 opakowania twardej fety, pokrojonej w kostkę Sos: 1/3 szklanki wody 4 łyżki białego octu
Czerwień i błękitboku wszelkiego rodzaju ryb i sałatek. Mi sos tatarski bardzo smakuje podczas letnich posiedzeń przy grillu, jako dodatek do kiełbasy, lub szaszłyka z grilla. Składniki na sos: szklanka majonezu pół szklanki śmietany 18% pół szklanki grzybków marynowanych pół szklanki ogórków konserwowych pół większej cebuli spora garść świeżego szczypiorku sól i pieprz do smaku Przygotowanie sosu: Grzybki, cebulę i ogórki kroimy
NiePieprz.plSkładniki: 6 jajek 100 g wędzonego łososia szczypiorek 2 łyżki majonezu pieprz natka pietruszki dekoracji Przygotowania: Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na pół. Żółtka jajek wyjąć i rozgnieść widelcem, … Czytaj dalej Jajka z łososiem
czarrna od kuchnigotujemy na twardo i kroimy w niezbyt drobną kostkę. Dodajemy zielony groszek. Siekamy szczypiorek i oczywiście także dodajemy. Kapary siekamy dość drobno i mieszamy z resztą składników. Doprawiamy łyżką majonezu, solą i utartymi ziarnami czarnuszki
Pichceniomaniaskładniki: 12 plasterków szynki 2-3 jajka 1/3 czerwonej papryki 50 g sera żółtego 2-3 łyżki majonezu 1 łyża chrzanu sól, pieprz szczypiorek wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy a następnie rozdrabniamy widelcem. Paprykę kroimy w kosteczkę. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Doprawimy solą oraz pieprzem. Na każdy plasterek nakładamy
Domowy Smak Jedzenia