jajka 1 białko 2 łyżki mleka mąka kawałek cukinii pół czerwonej papryki kawałek fety olej sól, pieprz, oregano sos: kilka ząbków czosnku, 1 łyżka śmietanki 30%, 1 łyżka majonezu Przygotowanie: Do miski wbijamy 3 jajka, pozostałe 1 białko ubijamy na pianę. Do jajek dodajemy przesianą przez sitko mąkę oraz mleko. Wszystko razem mieszamy, a na końcu dodajemy pianę z białek
Życie ze smakiemJajka na Wielkanoc muszą być! Do żurku, do sałatki, z majonezem, ale i z farszami. Poniżej spis pomysłów na farsze do jajek. Jajka faszerowane makrelą Jajka faszerowane oliwkami Jajka faszerowane pieczarkami i porem Jajka faszerowane pieczarkami, porem i serem w skorupce Jajka faszerowane chrzanem Jajka faszerowane szynką i marynowanymi pieczarkami. A więcej przepisów na Wielkanocne specjały znajdziecie TUTAJ
Lena Gotujepozycja obowiązkowa. Dzisiejsza propozycja na podanie ich w musztardzie była strzałem w dziesiątkę- jedne z lepszych jak nie najlepsze jakie jadłam. Składniki: 4 płaty śledzia 2 łyżki majonezu łyżka śmietany łyżka musztardy kremskiej 1 1/2 łyżeczki musztardy francuskiej łyżeczka miodu szczypta soli i białego pieprzu pół pęczku koperku Przygotowanie: Śledzie moczymy w wodzie min. godzinę aby pozbyć się nadmiaru
Lena GotujeBardzo szybka i łatwa w przygotowaniu. Składniki: 5 jajek, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki jogurtu naturalnego, cebula dymka ze szczypiorkiem szczypta pieprzu białego, sól Przygotowanie : Jajka gotujemy na twardo, kroimy w drobną kostkę. Cebulę i szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki mieszamy razem, na koniec doprawiając solą
Lena Gotujezrobić pół na pół z żółtą fasolką. Będzie bardziej kolorowa. Zimną fasolkę dodać do ziemniaków. Przygotowanie sosu – czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Do miseczki dodać czosnek, jogurt, majonez, sos ziołowy w proszku. Dokładnie wymieszać. Dodać sos do warzyw i wymieszać. Posypać koperkiem i ponownie zamieszać. Smacznego
Kuchnia Pokoleńliści i głąba Pierś kurczaka faszerowana kalafiorem Zupa krem z kalafiora Sałatka z kurczakiem i kalafiorem Zupa krem kalafiorowa Zupa kalafiorowa z kaszką kukurydzianą Sałatka z kalafiorem i majonezem Kotlety mielone z kalafiorem Sałatka z kalafiora Kalafior marynowany z marchewką Przepis, Kalafior pieczony w piekarniku. Składniki : 1 kalafior 1 łyżka wędzonej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki ½ łyżeczki czosnku granulowanego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięniezwykle praktyczny, gdyż mięso może sobie trochę poleżeć w marynacie. Po usmażeniu jest pyszne i kruche. 1 kg schabu bułka tarta smalec do smażenia Martnata: 2 jajka 1 łyżka majonezu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka przyprawy typu Vegeta 1 łyżka pieprzu Mięso pociąć na niezbyt grube plastry, przepuścić przez kotleciarkę lub rozbić tłuczkiem
Praktyczna plwykorzystać.. składniki: 20 dag fasolki szparagowej ugotowanej 3 ziemniaki-ugotowane 6-8 jajek ugotowanych na twardo 1/2 czerwonej papryki 1/2 czerwonej cebuli 3 ogórki kiszone 2 łyżki czubate majonezu 1 łyżeczka
Ugotujmy Cościecierzycy (waga po ugotowaniu), może być z puszki, ze słoika 2 ogórki kiszone (Amerykanie mają swoje korniszony, a mi kiszeniaki, wg mnie lepiej ty się sprawdzą) 2 łyżki wegańskiego majonezu, przepis znajdziecie tu łyżka musztardy, najlepiej Dijon 30 ml soku z cytryny Przygotowanie: Za pomocą widelca lub tłuczka do ziemniaków ugnieć ciecierzycę. Ogórki obierz najlepiej ze skórki i bardzo drobno
greenscarfDziś zapraszam Was na pyszną i lekką (bo bez majonezu) sałatkę ze słonecznikiem i pestkami dyni . Idealne połączenie, które na pewno posmakuje każdemu. Lekka kwaśność kiszonego ogórka (domowego – przepis znajdziecie tutaj ), słodycz kukurydzy, chrupkość pestek słonecznika i dyni, jajko, jogurt i… pyszna sałatka gotowa. Spróbujcie. Składniki: 3 jajka 5 łyżek kukurydzy z puszki 4 łyżki jogurtu naturalnego
Słodkie okruszkiudko albo pierś) 20 dag żółtego sera 1 kiść ciemnych winogron 1 banan 4 plastry ananasa z puszki 2 jajka pół puszki kukurydzy konserwowej sól, pieprz Sos 4 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 4 gałązki natki pietruszki Kurczaka i ser pokroić w grubą kostkę. Ugotowane na twardo jajka i banana pokroić w półplasterki a ananasa na małe kawałki. Winogrono
Pieguskowa Kuchniawcześniej, a pomidory dodaję tuż przed podaniem. Dzięki temu sałatka zawsze wygląda świeżo. SAŁATKA Z TORTELLINI I POMIDOREM makaron tortellini z szynką dojrzałe pomidory szczypiorek SOS CZOSNKOWY 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego czosnek w ilości wedle uznania szczypta soli Makaron tortellini ugotować według wskazówek na opakowaniu, odcedzić i przestudzić. Obrane ząbki czosnku przecisnąć przez praskę i połączyć
Pieguskowa Kuchniarazem z sosem który pozostał podczas smażenia wrzucić do makaronu razem z krabowymi paluszkami pokrojonymi w drobne paseczki. Koperek i pietruszkę posiekać dodać do sałatki. Teraz już tylko wymieszać majonez z jogurt i dodać do sałatki. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego, pycha
Kuchnia PokoleńSKŁADNIKI: - 500g. piersi z kurczaka - 200g pieczarek - 200g papryki (u mnie czerwona i żółta) - 3 jajka - 5 łyżek mąki - 1 łyżka musztardy - 2 łyżki majonezu - 1/2 łyżeczki soli - szczypta pieprzu WYKONANIE: Mięso, pieczarki i paprykę kroimy w dość drobną kostkę. Przekładamy do miski, dodajemy jajka i mąkę. Mieszamy składniki. Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy. Placuszki smażymy na oleju
Dziś Ja gotujeSmażyć około 2-3 minut. Mięso musi być przesmażone. Radzę posmakować. Płat tortilli położyć na talerzu na to rozłożyć sałatkę i kawałki mięsa.Lekko skropić keczupem i dodać łyżeczkę majonezu. Zawinąć tortillę w taki sposób żeby nadzienie nie wypadło. Położyć tortillę na rozgrzanym grillu i lekko przysmażyć. Podawać ciepłe, mniam
Kuchnia Pokoleń