create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); -1/4 główki czerwonej kapusty -1 jabłko -sok z połowy cytryny -łyżeczka cukru -sól, pieprz -kiełki rzodkiewki - sos chrzanowy lub łyżka majonezu z łyżeczką chrzanu Kapustę szatkujemy, zalewamy wodą i zagotowujemy. Jeżeli lubicie miękką kapustę zalecam gotować 5 minut. Odcedzamy, odstawiamy do wystygnięcia. Umyte i obrane jabłko ścieramy na tarce
Kulinarne przemysleniatłuszczowe łosoś, pełne witamin ziemniaki i pobudzający apetyt szczypior to głównie składniki tej pysznej świątecznej sałatki. Taka sałatka będzie smacznym daniem w wielkanocnym menu. Jest lekka, ponieważ nie zawiera majonezu, a składniki idealnie łączy serek kanapkowy. Oto przepis na pyszną świąteczną sałatkę ziemniaczaną z łososiem i szczypiorem. Składniki 350 g ziemniaków 150 g wędzonego łososia 1 opakowanie serka typu Bieluch
My Chcemy Jeśćmusztardzie, ale zwykłe też będą dobre - 1 słoik ok. 200 ml marynowanych grzybów, mogą być pieczarki, ale najlepsze będą leśne grzyby, prawdziwki lub kozaki - 3 pełne łyżki dobrego majonezu - 1 opakowanie jogurtu naturalnego 150-180 g - 1 łyżeczka ostrej musztardy, może być rosyjska z chili - 2 lub 3 łyżeczki tartego chrzanu - sól - pieprz - pęczek szczypiorku Przyprawy warto zamówić u sprawdzonego
Apetyczna babeczkaczekoladowy z dwóch składników - dobra czekolada gorzka lub mleczna i piana z aquafaby. Brzmi ciekawie prawda? Jak się okazuje, poza musem czekoladowym, z wody po cieciorce, mozna przygotować wegańskim majonez czy beziki. To będzie z pewnością jeden z moich ulubionych czekoladowych deserów. Mam przeczucie, że często będzie gościć u mnie, bo kocham cieciorkę! Mus czekoladowy z aquafaby / 2 porcje Składniki
Moja smaczna kuchniaposypać wiórkami. Smacznego! W mojej wielkanocnej kuchni nie może zabraknąć oleju rzepakowego, ponieważ w przedświątecznych przygotowaniach jest niezastąpiony. Można na nim smażyć i dusić warzywa i mięsa. Jest podstawą majonezów, dressingów i sosów do sałatek i jajek. Idealnie nadaje się do pieczenia ciast, a babki na oleju są wilgotne i długo zachowują świeżość
Obiad gotowyusmażoną pierś. Posypać utartym serem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut,aż ser się rozpuści. Sos czosnkowy: 3 ząbki czosnku 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka śmietany sól,pieprz Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Upieczone frytki z mięsem i serem polać delikatnie sosem czosnkowym, na to wyłożyć
Agusiowe smakołykimoment na zaplanowanie menu na te dni. Przypominam moje ulubione pomysły na Wielkanocne pyszności, zapraszam! Śniadanie Pyszna sałatka jajeczna Sałatka jajeczna z paluszkami krabowymi Moje ulubione marynowane jajka w majonezie na łódeczkach z cykorii Marynowane jajka faszerowane musem z tuńczyka Marynowane jajka nadziewane z sałatką z łososia Jajka herbaciane nadziewane guacamole Sałatka jajeczna z makrelą i porem Pasta z makreli
karmelowyŚwięta za pasem... dla nas będą one zdecydowanie zdrowsze niż zazwyczaj, bo po pierwsze z bezglutenowymi wypiekami, lekkimi mięsami czyli głownie indykiem, ograniczonym majonezem. Dlatego na początek przedstawiam szybką, prostą babkę, bezglutenową. Źródło . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikidealny na wielkanocny stół. Pasuje do wędlin, pasztetów, ryb wędzonych, a przede wszystkim do jajek. Składniki: -pół szklanki śmietany -pół szklanki majonezu -spora łyżka chrzanu ze słoiczka lub świeżo tartego -sól, cukier do smaku -posiekana zielenina: pietruszka, szczypiorek, rzeżucha lub kiełki rzodkiewki Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Nie miksować, bo sos zrobi się rzadki. Jeżeli używamy świeżego
Kulinarne przemysleniaananasa, jest chrupiąca, lekka i smaczna. Bardzo polecam. składniki: główka sałaty lodowej szklanka makaronu świderki podwójna pierś kurczaka puszka kukurydzy 5 plastrów ananasa z puszki ogórek sos: 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu greckiego łyżka soku z cytryny sól, pieprz do smaku Składniki sosu wymieszać, odłożyć do lodówki. Pierś kurczaka ugotować w lekko osolonej wodzie. Wystudzić, pokroić w kostkę. Makaron
6nieboskładniki: 5 jajek 1/2 czerwonej papryki 100 g sera żółtego 4 łyżki majonezu sól, pieprz szczypiorek wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy a następnie rozdrabniamy widelcem. Paprykę kroimy w kosteczkę. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Doprawimy solą oraz pieprzem. Posypujemy szczypiorkiem. Podajemy z pieczywem, krakersami, wędliną
Domowy Smak Jedzeniakawałki. Paprykę umyć, wydrążyć nasionka i wyciąć białe błonki. Kukurydzę i tuńczyka odcedzić. Do miski wrzucić makaron, tuńczyka, kukurydzę i paprykę pokrojoną w małą kostkę. Dokładnie wszystko wymieszać, dodać majonez i doprawić do smaku. Smacznego
Kuchnia Pokoleńdodatek do pasztetów, wędlin lub po prostu z pieczywem. Dla mnie najlepiej smakuje z dodatkiem ogórka kiszonego lub świeżego pomidora i szczypiorku...mniam😊 W zeszłym roku, gdy robiłam wegański majonez z fasoli to wyszło mi go bardzo dużo, więc należało go wykorzystać w jakiś inny sposób i wpadłyśmy z siostrą na pomysł, aby połączyć go z chrzanem i wyszedł naprawdę
kulinarne odsłony patinatkę pietruszki oraz koperek. Na koniec wlewamy marynatę. Słój zamykamy i umieszczamy w lodówce. Jajka marynujemy ok. 2-3 dni. Zamarynowane jajka obieramy i podajemy np. z majonezem i szczypiorkiem. **** PREPARAZIONE Bollite le uova finché saranno sode. Scolatele e lasciate raffreddare. Incrinate i gusci di uova in alcuni punti. In una pentola versate 1 lito d'acqua
La grande e la piccola cuoca