efektem – raz lepszym, raz gorszym. Najlepszy i najefektywniejszy sposób na prawdziwy, gęsty winegret – bo taki powinien być: gęsty, lekki i puszysty – to ubijanie, podobne do tego jak szykujemy majonez. Zanim zabierzecie się za przepis, wszystkie składniki sosu powinny być w jednakowej temperaturze. Szykujemy sobie blender ręczny z końcówką tnącą lub ubijaczką. W wysokim naczyniu, takim do którego zmieści się
Karo in the Kitchenłyżeczki soli 3 łyżeczki majeranku łyżeczka cząbru 3 łyżeczki słodkiej papryki łyżeczka słodkiej papryki wędzonej łyżeczka ostrej papryki szklanka oleju Do mlecznej zalewy do pieczenia: 500 ml mleka łyżka majonezu dwie łyżeczki majeranku 5 liści laurowych 5 ziarenek ziela angielskiego łyżeczka soli Mięso myjemy, suszymy. Cebulę kroimy w pióra, obrany czosnek też lekko rozdrabniamy. Dokładamy do mięsa natartego mieszanką przypraw
PichceniomaniaPyszna i zdrowa pasta śniadaniowa? Połączenie awokado i tuńczyka sprawdza się bardzo fajnie :) Obecność awokado sprawia, że możemy pominąć oliwę, jogurt czy majonez - pasta jest kremowa i świetnie rozprowadza się na kanapce! SKŁADNIKI 1 dojrzałe awokado 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 mała szalotka 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sok z połowy cytryny sól świeżo mielony pieprz
Moje Kuchenne RewelacjeSkładniki: 6 kromek chleba 2 jajka mleko 1/2 awokado kilka plasterków wędliny 1/2 cykorii majonez ketchup sól, pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie Przygotowanie: Jajka roztrzepać z 1/3 szklanki mleka i … Czytaj dalej Kanapki z tostów francuskich
czarrna od kuchniSkładniki: 6 płatów śledzi matias 5 ziemniaków 4 marchewki 1 duża cebula czerwona 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 15 dag sera żółtego sos 1 mały słoiczek majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 płaska łyżeczka pieprzu cytrynowego sól do smaku Wykonanie: Ziemniaki gotujemy w mundurkach razem z marchewką. Studzimy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Kukurydzę i fasolę odcedzamy
kgwjanczewobrązowego cukru lub melasy i przypraw. Natomiast ma co najmniej kilkanaście odmian w samych USA: niektóre z nich bazują na musztardzie (sos barbecue z z Karoliny Południowej), a nawet majonezie (sos barbecue z Alabamy z rejonu miasta Decatur). Niektóre z sosów barbecue są mniej lub bardziej słodkie, niektóre mają ocet w składzie, inne nie. Azjatyckie odmiany sosu barbecue, choć pewnie
Pociąg Do Kuchnipapierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni, termoobieg, ok 50 minut, aż góra będzie złocista. Pasztet odstawić do całkowitego wystudzenia. Podawać na zimno np. z sosem chrzanowym, tatarskim, majonezem, lub jak u mnie z jogurtem ze szczypiorkiem i rzodkiewką. P.S. Zamiast brokuła możecie użyć innych zielonych warzyw mrożonych: groszku lub fasolki szparagowej. Przepis bierze udział w akcji
coolinarnyskładniki łączymy za pomocą trzepaczki, na jednolitą masę, smażymy na rozgrzanej gofrownicy, na złoty kolor Wytrawne gofry podałam z jajkiem sadzonym i świeżą rukolą, można też dodać troszkę majonezu, jeśli nie jesteś na diecie, bądź plaster wędzonego łososia. Gofry możesz też posmarować serkiem łososiowym i dopiero ułożyć jajko i rukolę. Jajko sadzone przygotowuje w ten sposób: na rozgrzaną
SMYKWKUCHNIzawsze w szafce mały zapas produktów w puszkach, które służą mi jako składnik różnych dań. 2 średnie pory (jasna część) puszka groszku konserwowego Jamar 5-6 jajek 2 łyżki majonezu łyżeczka musztardy sól, pieprz Pora umyć i pokroić w cienkie półplasterki. Przelać wrzątkiem, odsączyć. Groszek odsączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić
Smakołyki Asiziemniaków 2-3 łyżki oliwy po 1/2 łyżeczki suszonego majeranku, oregano, słodkiej papryki w proszku i granulowanego czosnku 1 płaska łyżeczka soli morskiej szczypta chili DIP 3 łyżki majonezu 1 łyżka ketchupu 1/2 łyżeczki tabasco szczypta słodkiej papryki w proszku WYKONANIE DIP: wszystkie składniki dokładnie mieszamy w miseczce. ZIEMNIAKI : Piekarnik rozgrzewamy do 210℃ z włączoną funkcją grzanie góra i dół
cool and mintyzostaje nam sporo warzyw. Mnie ich szkoda wyrzucić i dlatego albo wyjadam, albo robię z nich sałatkę jarzynową. Dziś zapraszam na sałatkę jarzynową w nieco zmienionej wersji, bo bez majonezu. Składniki : 3 ugotowane marchewki ugotowana pietruszka ugotowany kawałek selera 2 ugotowane ziemniaki jabłko ze skórką 3 ogórki konserwowe lub kiszone dojrzałe awokado cytryna oliwa sól pieprz Warzywa pokroić w kostkę
Weekendy w domu i ogrodzievoila :) Składniki na 2 porcje: *garść roszpunki *1 mozzarella *1 pomindor *1 ogórek *garść czerwonych porzeczek *mieszanka orzeszków piniowych, żurawiny, nasion słonecznika i dyni Sos koperkowy: *2 łyżeczka majonezu *2 łyżki jogurtu naturalnego *koperek *pieprz Przygotowanie chyba jest zbędne :) Smacznego
FITBUuKsmaczne danie :) Na dno naczynia wykładamy ugotowany ryż... przekładamy żółtym serem... następnie dodajemy paprykę, cebulę, ja dodałem jeszcze pokrojone parówki... potem przykrywamy wszystko kolejna warstwą ryżu... nakładamy sporo majonezu i wówczas dajemy brokuły... przykrywamy jeszcze raz żółtym serem i dodajemy co nam jeszcze zostało :) można posypać oregano, pieprzem, papryką ... zapiekamy
chleba naszegociasta drożdżowego :) A gdy gotuję bulion lub rosół, nie lubię pozbywać się ugotowanych warzyw. Zawsze staram się jakoś je wykorzystać. Sałatka warzywna jest najprostszym rozwiązaniem, ale unikamy spożywania majonezu, więc robię ją tylko raz na jakiś czas. Przeważnie z dodatkiem rosołowych warzyw przyrządzam pasztet lub kotleciki. Zachęcam do takiego ekonomicznego gotowania :) ugotowane warzywa z rosołu (np. 3-4 marchwki
Mienta blogdrugim musi wynieść minimum 6 godzin. Ugotowany tym sposobem Schab studzi się kolejne 6 godzin w zalewie, w której był gotowany. Jednym ze składników używanym podczas gotowania jest majonez lub musztarda. Dzięki tym dodatkom schab gotowany, dzięki nim mięso jest bardzo soczyste, kruche i miękkie. W zeszłym roku na naszym Wielkanocnym stole znalazł się schab ze śliwką. , który był peklowany
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię