majonez - 14247 przepisów (strona:666/950)

Śniadanie wegetariańskie wg diety rozdzielnej 154

kolacje, czy przekąski, które Agnieszka serwuje codziennie sobie, mnie i Olivce, a niedługo do tego grona dołączy też Amelka... :) Śniadanie Olivki   Potrzebne składniki: jajka pomidor papryka rzodkiewki szczypiorek majonez sól pieprz

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Udka pieczone z pieczarkami 224

mięso, a wierzch udek smarować za pomocą pędzelka powstałym tłuszczem. udka pieczone z pieczarkami Polecam kurczak w pomarańczach udka z cytrynową nutą  złoty kurczak udka pieczone w majonezie i ketchupie

O kuchni z uczuciem
Frytki z piekarnika – jak zrobić pieczone frytki? 1845

nasiąknięte tłuszczem. Frytki restauracyjne raczej też omijam wielkim łukiem, chyba, że najdzie mnie wyjątkowa ochota Ale z kolei frytki belgijski – uwielbiam! Najbardziej lubię domowe frytki piekarnika z majonezem, posypane startym, żółtym serem a Wy jakie dodatki lubicie? Zobacz też: Pieczona ciecierzyca – zdrowa przekąska Domowe burgery wieprzowo-wołowe Przepis na frytki z piekarnika Drukuj przepis Porcji: 1 blaszka Czas

Kuchnia Bazylii
ZAPIEKANKA MEKSYKAŃSKA 195

duża cebula 1 papryka czerwona 1 papryka żółta puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli 3 ząbki czosnku szklanka bulionu sól pieprz słodka papryka chilli tłuszcz do smażenia sos 4 łyżki majonezu 4 łyżki ketchupu 4 łyżki octu winnego białego sól, pieprz cukier wierzch 2-3 garście chipsów TACOS 2 garście startego na tarce żółtego pęczek natki pietruszki Sposób przygotowania: Cebulę obieramy

Pobite gary Barbary
BAZYLIOWE PLACKI Z CUKINII 143

sól i ponownie wymieszać. Na patelni rozgrzać oliwę i nakładać porcje łyżką. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z sosem. SOS: 200 g jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu garść posiekanego koperku kilka posiekanych zielonych oliwek sól, pieprz do smaku Wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą i mieszamy. Pozwoliłam sobie na małą korektę tego przepisu. Zamiast bułki tartej proponuję

wege i kropka
ROSZPONKA Z BURAKAMI 156

pracy przy okazji imienin. Podobną, bo do swojej wykorzystała rukolę, sam słonecznik i cebulę z własnego ogródka.  Zaskoczyła nas bardzo, bo w imieninowym standardzie była zawsze jarzynowa z majonezem. A tu proszę! Taki rarytas!  :) SKŁADNIKI: roszponka (albo rukola) 3 - 4 buraki (upieczone lub ugotowane) czerwona cebula prażony słonecznik, płatki migdałów i orzechy włoskie SOS: 2 łyżki wody

wege i kropka
Szybka sałatka z czerwonej kapusty ze słoika 131

czasami dla odmiany przyrządzam z niej ekspresową i szybką sałatkę. Polecam! 1 słoik czerwonej kapusty z jabłkiem (polecam Dagoma ) (*) 1 cebula 3 łyżki majonezu/jogurtu naturalnego/śmietany (można zmieszać majonez z jogurtem bądź śmietaną) sól, pieprz Kapustę należy dokładnie odsączyć (dodatkowo troszkę posiekałam) i połączyć z drobno pokrojoną cebulą oraz majonezem/jogurtem naturalnym/śmietaną. Całość doprawić do smaku.  (*) Jeśli kapusta jest

Di gotuje
Tortilla z kurczakiem, kukurydzą i warzywami 265

cheddar  1 pojedynczy filet z kurczaka przyprawa curry przyprawa kebab-shoarma sól pieprz ketchup Sos musztardowo-majonezowy: 2 łyżeczki musztardy (dałam miodową, bo taką miałam) 4 łyżeczki majonezu 2 łyżeczki oliwy  1/2 łyżeczki octu 1/2 łyżeczki suszonej bazylii.  Przygotowanie: Fileta myjemy, osuszamy i kroimy na małe kawałki. Przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą curry oraz kebab shoarma. Smażymy

Gotuj z Mąką
LETNIA SAŁATKA WARZYWNA Z SOSEM MIODOWO-MUSZTARDOWYM 176

Bonduelle, 4 rzodkiewki, 3 jajka ugotowane na twardo, 1/2 cebuli czerwonej, 2 większe garście mieszanki sałat ze szpinakiem, 2 pomidorki koktajlowe, łyżka posiekanego szczypiorku; sos: 2 łyżki śmietany, łyżka majonezu, łyżeczka ostrej musztardy, 1/2 łyżeczki płynnego miodu. Przygotowanie: Ziemniaki gotuję w mundurkach w osolonej wodzie, obieram. Kroję w kostkę. Jajka dzielę na ósemki, cebulę drobno siekam. Sałatę myję i osuszam

JejKuchnia
Kalafior marynowany w curry 184

zamknęły należy przechowywać w lodówce. Sugestia dotycząca podania: Odcedzony i drobno pokrojony kalafior można dodać do sałatki z tuńczykiem, a w całości do sałatki ziemniaczanej. Zalewa w połączeniu z majonezem świetnie się sprawdzi jako sos. Tytuł:   Wielka księga słoików Autor:   Jennifer MacKenzie Tłumaczenie:   Magda Witkowska Wydawnictwo:  Laurum  Data wydania: czerwiec 2017 Liczba stron

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Surówka z młodej kapusty i pora 406

Dodatkowo oczywiście starta marchewka i dodatek jabłka. Liście młodej kapusty są miękkie i soczyste, te twardsze zielone też uwielbiam, tylko po prostu drobniej je szatkuję. Nie ma tu ani majonezu, ani jogurtu - winegret w zupełności wystarczy. Składniki: 1/2 młodej kapusty 1 por 1 marchewka 1 jabłko sól, pieprz 3 łyżki oleju 1 łyżka soku z cytryny lub octu winnego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Szparagi z zielonym sosem frankfurckim 179

szczaw, rzeżucha, oraz ogórecznik i trybula. Różne składniki są też bazą sosu. Niektórzy używają tradycyjnej śmietany, inni dodają nieco twarożku, żeby sos był gęstszy, jeszcze inni decydują się na majonez i dodanie posiekanego jajka na twardo. Ja robię zielony sos z jogurtu, ale najbardziej tradycyjny przepis to 400 g ziół + 250 g serka twarogowego + 250 g śmietany+przyprawy. Wychodzi micha

Ugotowane pozamiatane
Frankfurt nad Menem – przewodnik kulinarny 143

Frankfurcie są zestawy gotowych ziół. Można kupić też słoiczek z posiekanymi już ziołami albo gotowy już sos, jeśli akurat nie jest sezon. Do tego idzie śmietana, jogurt lub majonez. Do czego podaje się taki zdrowy wiosenny sos? Do absolutnie wszystkiego. Dostaniemy go nawet do sznycla czy sztuki mięsa, ale tradycyjne połączenie to albo wegetariańska wersja z jajkiem i pieczonymi ziemniakami

Ugotowane pozamiatane
Wiosenna śledziowa 194

Składniki: 1 opakowanie matiasów 200 g Seko 1/2 pęczka dymki 1 słoik krojonych pieczarek w zalewie 3 ogórki kiszone 30 dkg młodych ziemniaków ugotowanych majonez pieprz Przygotowanie: Śledzie namoczyć w … Czytaj dalej Wiosenna śledziowa

czarrna od kuchni
Surówka z marchewki i jabłka (z chrzanem) 128

witamin.  Po prostu pyszna klasyka!  Chrzan podkreśla i zaostrza jej smak, ale można go pominąć. 3 marchewki 1 jabłko (kwaskowate)   kilka łyżek śmietany/jogurtu naturalnego (ew. majonez) 1-2 łyżeczki chrzanu (opcjonalnie)  sok z cytryny  cukier  sól, pieprz     Marchew i jabłko zetrzeć na tarce na grubych oczkach, a następnie wymieszać z sokiem

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania