szpinak baby) pół ogórka szklarniowego 4-5 rzodkiewek 3 jajka na twardo około 100 g wędzonej makreli 2-3 garści płatków kukurydzianych Lubella świeżo mielony pieprz Sos: 3 łyżki majonezu 1 łyżka śmietany 1 łyżka musztardy francuskiej 1 łyżeczka miodu sól Warzywa dokładnie myjemy i osuszamy. Na talerzu układamy sałaty. Ogórka kroimy w półksiężyce, a rzodkiewkę w plasterki. Układamy
PatiGotujeWiecie czym jest remulada? Remulada duńska to gęsty sos na bazie majonezu z dodatkiem warzyw. Wyczuwalny jest smak kapusty, ogórka, cebuli i curry. Można go dodawać do jajek, wędlin, grillowanych warzyw, świetnie smakuje także z nachosami. U mnie remulada posłużyła jako marynata do schabu. Smak zaskakujący. Składniki: schab 1 łyżka masła 2 łyżki remulady duńskiej od FolWark 2 łyżki śmietany
MojaQchnia.plSkładniki: 3 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 2-3 ząbki czosnku odrobina oregano odrobina czosnku granulowanego sól, pieprz Wykonanie: Wszystkie składniki ze sobą wymieszać. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem
Olga Piecze i Gotujełyżki przyprawy do kebaba ) 1 pomidor kilka liści sałaty lodowej lub kruchej kilka plasterków cebulki 3 ogórki korniszony 1 czerwona papryka sos , ja użyłam gotowego sosu hamburgerowego na bazie majonezu ( ale można dowolny ) odrobina oleju Filety z piersi kroimy w mniejsze kawałki , posypujemy przyprawą do kebabu , skrapiamy olejem i odstawiamy na chwilkę ( można posolić, ale w przyprawie zawsze jest sól
Ogrodnik w podróżyWarzywna kolorowa sałatka z dodatkiem majonezu - lekka, smaczna i soczysta. Skoro za oknem jest szaro, mokro i zimno, to chociaż na talerzu możemy ułożyć barwne wzory w ciepłych jesiennych kolorach
Przepisy Kulinarnełyżki przyprawa gyros tłuszcz papryka ostra bazylia suszona ser - 50 g Sos; jogurt naturalny - 200 ml czosnek - 3 ząbki majonez - 3 łyżki sól i pieprz jajka - 2 szt szczypiorek - 1/2 pęczka ser żółty - 200 g Dodatkowo: natka pietruszki Przygotowanie: Brokuła podzielić na różyczki, gotować
Kuchnia Danusialternatywą dla frytek z piekarnika czy frytek z batatów . Polecane, jako przekąska, ale także dodatek do obiadu. Najbardziej lubię je podawać z sosem czosnkowym lub mieszanką ketchupu oraz majonezu. Smakują wybornie dobrze przypieczone i posypane solą gruboziarnistą Jest kilka szkół przygotowywania takich łódeczek, jedna z nich mówi, aby ziemniaki wcześniej obgotować, jednak ja przygotowałam ziemniaczki, bez wcześniejszego obgotowywania (aby było
Kuchnia BazyliiSkładniki: 1/2 kapusty pekińskiej 2 zupki chińskie – rosół 30 dkg szynki drobiowej 1/2 pora 1/2 puszki kukurydzy 3 jajka majonez Przygotowanie: Makaron z zupek pokruszyć, dodać przyprawy i zalać … Czytaj dalej Sałatka z zupek chińskich i pekinki
czarrna od kuchniSkładniki: 100 g krewetek 1 łyżka majonezu 1 łyżka serka śmietankowego 1/2 papryki czerwonej sól, pieprz sok z cytryny szczypiorek 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku Przygotowanie: Z krewetek usunąć … Czytaj dalej Skaldjur på rågbröd – kanapki z sałatką krewetkową
czarrna od kuchniWstyd się przyznać, ale preferuję sałatki na bazie majonezu... Cóż, ale każdą inną, która jest pyszna - nie pogardzę! Ostatnio piekłam buraki (takie lubię najbardziej, a poza tym wtedy jest mniej sprzątania) i kilka mi zostało. Tak właśnie powstała ta przesmaczna sałatka, która zniknęła szybciej niż została przygotowana. Dodatkowo jest jest lekka i bardzo zdrowa, gdyż nie tylko kiełkom zawiera mnóstwo
Di gotujezresztą nie tylko w tej sałatce. Gorąco polecam. Składniki: 1 brokuł 1 puszka kukurydzy 4 jajka 2 pomidory 1 szalotka 1 papryczka chili liście bazylii Sos: 2 łyżki majonezu 3 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 1 łyżeczka musztardy francuskiej 2 łyżki oleju sok z połowy cytryny 1/2 łyżeczki cukru szczypta suszonego tymianku 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę sól
Gosia gotujesarepskiej 3 łyżki musztardy francuskiej 3 łyżki octu winnego (jabłkowego) 3 z łyżki cukru pół szk oleju pęczek kopru Musztardę wymieszać w naczyniu z octem i cukrem, ucierać jak majonez dodając po łyżce olej aż do zużycia, na koniec dodajemy posiekany koperek i pokrojone w kostkę śledzie. Mieszamy i przekładamy do salaterki, przed podaniem na kilka godzin odstawić do lodówki
Gotowanie jest łatwedrobiowego 150 g sera żółtego pół opakowania ciasta francuskiego 3 ząbki czosnku sól,pieprz,przyprawy 1 jajko 5 łyżek mąki pszennej olej do smażenia Na sos: 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 1 łyżka ketchupu sól,pieprz Przygotowanie: Mięso mielone mieszamy z wyciśniętym przez praskę czosnkiem,,doprawiamy solą i pieprzem,oraz ulubionymi przyprawami(u mnie papryka słodka,maggi,oregano
Swojskie jedzonkoużyłam pełnoziarnistych) - 100 g wędzonego łososia - 225 g sera halloumi (u mnie z dodatkiem bazylii) - paprykę konserwową - rukolę Do przygotowania sosu będziemy potrzebować: - 1 mały jogurt naturalny - 1 łyżkę majonezu - 1 łyżeczkę chrzanu - 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę - sól do smaku 1. Wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą. 2. Ser halloumi kroimy na plastry, a następnie smażymy na suchej
Bez Cebuli